Dit weekend strijkt op het circuit in de Eifel de Dutch Supercar Challenge neer met deze keer ook de 'oude' BRL bolides. Zagen we tijdens de race op Silverstone al een aantal Lights rondrijden, dit weekend gaan ook de grote broers de strijd aan. Negen rijders hebben de beslissing genomen om tijdens de Dutch Supercar Challenge de strijd met elkaar aan e gaan. Voor Weytech zien we Donny Crevels, Marc Goossens en Niels Bouwhuis aan de start verschijnen. Nelson van der Pol inatuurlijk ook weer aanwezig net als Barry Maessen en Daniel Schryvers. Henry Zumbrink zal hoogst waarschijnlijk ook weer aan het kampioenschap deel gaan nemen.

 

Voor Linder Racing zal Jacky van der Ende weer uit gaan komen met als teamgenoot Wim van Genderen. “Ik ben blij om weer bij de BRL in te mogen stappen. De evenementen van de BRL zijn altijd al goed geweest maar dit jaar zijn ze nog beter, zeker nu we ook twee keer bij de races van de Superleague Formula mogen rijden. Ik denk dat het een goede stap is om samen te werken met de grootste Nederlandse raceklasse, de Dutch Supercar Challenge. De wagen is natuurlijk flink aangepast. Ik heb zelf nog niet kunnen testen, mijn eerste rondes rij ik bij de vrije training op de Nürburgring. Ik heb wel al contact gehad met collega-coureurs en die vertellen me dat vooral het verhoogde vermogen super is. Natuurlijk moeten we nu ook een pitstop gaan maken en dat is weer een nieuwe uitdaging qua concentratie. Al met al nieuwe uitdagingen, ik heb er super zin in!” vertelt Van der Ende vol enthousiasme.

Op Silverstone was de spanning in de GT-divisie om te snijden. De eerste race op zaterdag was, mede door de regenval, een waar schouwspel tussen  verschillende Moslers. Als vanouds was Martin Short daarbij toonaangevend, maar de Engelsman ondervond hevige concurrentie van het jonge Engelse talent Ben Clucas. Daarachter werden felle duels uitgevochten tussen Ian Flux in de Mosler en Cor Euser en Dave Basu, die beiden met een Ferrari om de ereplaatsen streden. Ook tijdens de race op zondag was het gevecht om de ereplaatsen fel. Martin Short leek hierbij aan het langste eind te trekken, maar Cor Euser slaagde er met zijn Ferrari F430 GT2 in om Short flink onder druk te zetten. Short kon lang pareren, maar verslikte zich in de laatste bocht in een paar achterblijvers waardoor Euser alsnog voorbij kon steken.

De races op Silverstone voorspellen dus veel goeds voor de races op de Nürburgring. Martin Short is echter de grote afwezige. De uiterst ervaren Engelsman kwam tijdens een korte vakantie ongelukkig ten val en brak daarbij zijn pols en een van zijn knieschijven. Ondanks zijn voorspoedige revalidatie ziet het ernaar uit dat Short enkele wedstrijden vanaf de pitmuur toe zal moeten kijken. Dit biedt echter meteen kansen voor de overige deelnemers. Cor Euser kan met concurrenten als Peter Versluis in de Ferrari F430 GT2, Danny Werkman in de Omega V8Star en Mosler-coureurs zoals Alex van ’t Hoff en Berry van Elk zijn borst nat maken.  Tevens is René Snel weer van de partij en is de kans groot dat ook de vernieuwde Porsche van Graham Coomes zijn opwachting maakt. Tot slot worden Siebrand Dijkstra en Arjan van der Zwaan met een Audi R8 LMS aan de start verwacht. Spektakel verzekerd!

Ook de Supersport I-divisie kende op Silverstone uitermate spannende wedstrijden. Veel deelnemers in deze divisie hebben gekozen voor de Porsche 997 GT3, een uitermate sterke auto. Jaap van Lagen en Wolf Nathan, Henk Thuis, Rob en Charlie Frijns en Michael Donovan streden op Silverstone voor de ereplaatsen. Op de Nürburgring krijgen zij bovendien concurrentie van de titelverdediger Nol Köhler. Tevens is Jochen Habets weer van de partij, hij debuteert ook met een Porsche 997 GT3. Maar is de Porsche dan het enige strijdwapen in de Supersport I-divisie? Nee, want de Porsches kunnen op veel weerstand stuiten van onder andere de Renault Méganes van Carworld Motorsport en de Aston Martin’s van DDG Motorsports. Ook Piet Versluis en Dennis Retera met hun opvallende KTM X-Bow en Milko Tas en Bob Herber met de Aquila CR1 mogen zeker tot de kanshebbers gerekend worden.

Het AvD raceweekend op de Nürburgring is een waar genot voor de echte GT-liefhebber. Het programma is namelijk bomvol met naast de Dutch Supercar Challenge onder andere ook het prestigieuze Spaanse GT Open, de Duitse AvD 100 Meilen Rennen en het DMV Touring Car Championship. Een weekendkaart kost slechts € 15,- per persoon. Bovendien is de toegang voor kinderen onder de 18 jaar gratis. Meer informatie is te vinden op www.avd-raceweekend.de

 

11717907
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2696
3784
15012
11674281
76532
135985
11717907

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven