Opnieuw prijs voor Jaap van Lagen en teamgenoot Wolf Nathan in de Dutch Supercar Challenge. Het tweede raceweekeinde op de Nürburgring (Duitsland) bracht het duo twee snelste racerondes en een tweede plaats tijdens de kletsnatte wedstrijd op zondag in de Supersport 1-klasse. Een fraaie beloning voor een superbe inhaalrace van Jaap van Lagen.“Het was geweldig genieten vandaag. In de regen racen vind ik het mooiste wat er is”, meldde de coureur uit Ede. Halverwege nam Jaap het stuur over van teamgenoot en sponsor Wolf Nathan. Zijn teamgenoot startte als 30e en was op de kletsnatte piste opgestoomd naar de 22e plek algemeen en een 14e positie in de klasse. “Wolf reed top vijf tijden in onze klasse; voortreffelijk voor een coureur met nog relatief weinig ervaring.”

Jaap van Lagen bouwde vervolgens de al ingezette inhaalrace op grootse wijze uit met de door Bas Koeten Racing geprepareerde Porsche 911 GT3. “Per ronde was ik zo’n drie seconden sneller dan de concurrentie in de Supersport 1. Ja, en dan maak je grote stappen.” Na een uur racen zag Jaap de finishvlag als 8e algemeen en 2e in de klasse. Een winst van 14 plekken in het algemeen klassement en 12 in de Supersport 1. “Ik ben flink aan het stampen geweest. Zo kom je onderweg heel wat auto’s tegen.”

De professionele coureur profiteerde daarbij optimaal van zijn kennis en ervaring. “Je moet in zulke omstandigheden de delen van de baan vermijden waar plassen staan, want dan schiet je aquaplanerend de grindbak in”, vertelt Jaap. “Het gebeurde een aantal coureurs in hun fanatisme om mij te blokken tijdens een inhaalpoging. Meerdere keren kon ik wachten tot de auto voor me in de fout ging.”

Jaap van Lagen was tevreden met het eindresultaat. “Tweede is een prima klassering als je van zo ver komt. De regen was zeker in ons voordeel, want op een droge baan maak je onmogelijk zulke stappen.” De duo tekende bovendien voor de snelste raceronde in de klasse en de derde tijd algemeen. Ook op zaterdag tijdens de eerste race was de Porsche GT3 op de baan de snelste auto in de klasse.

Winst leek aanstaande totdat na 16 ronden een oude breuk in een aandrijfas een voortijdig einde betekende. “Erg jammer, want een zege en een tweede plaats had ons aan de leiding van het kampioenschap gebracht”, wist Jaap van Lagen. “Maar het seizoen is nog lang. Er komen nog veel meer kansen.”

Het aankomende weekeinde maakt Jaap zijn rentree in de Porsche Supercup op het circuit van Barcelona. En de 33-jarige coureur is helemaal klaar voor de strijd in de sterkste cupklasse ter wereld. “Ik heb de afgelopen weken ontzettend veel uren gemaakt in een Porsche: met Wolf in de Dutch Supercar Challenge, met Henk Haane in het Belcar en tijdens twee testdagen met Aevitae Bleekemolen Racing. Ik eet, slaap en denk 911 en dat helpt me om de details te perfectioneren. Ik ben scherp en heb er echt zin in.”

PR
11736925
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1543
3986
5529
11702895
95550
135985
11736925

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven