Voor het derde Dutch Supercar Challenge raceweekend streken alle divisies in het Superleague Formula raceweekend van 15 en 16 mei neer op het Drentse TT Circuit van Assen. De SEAT Léon Supercopa van Team Riwal arriveerde ternauwernood op tijd op het circuit om nog te kunnen deelnemen aan de voorbereidende kwalificatiesessies. Slechts een kwartier voor aanvang van de sessie werd de dikke Supercopa bij de gebroeders monster bezorgd.Ferry Monster: “Het weekend begon tumultueus doordat de auto pas heel laat aankwam en we dus geen meter hadden kunnen rijden voordat we een tijd moesten gaan zetten. Die moeilijke omstandigheden zijn  de rest van het weekend helaas gebleven.” Ondanks de problemen in aanloop naar het weekend wisten de Team Riwal auto nog op de derde startrij te kwalificeren, wat een prima resultaat mag worden genoemd.

Tijdens de eerste race wist Robin Monster direct veel posities goed te maken en zich richting de kop van het veld op te werken. Met spannende inhaalacties wist hij terrein goed te maken en leek zich naar een goede eindpositie te vechten, totdat het noodlot wederom toesloeg. Aan de achterkant van de Supercopa ging het een en ander met het uitlaatsysteem mis, wat erin resulteerde dat er wat rookontwikkeling en een klein brandje in het achteronder van de bolide ontstond. Vanuit de pitstraat werd Robin hierop gewezen, waarna hij binnen kwam om het probleem te laten verhelpen.

Robin vertelde: “Ik kreeg van de wedstrijdleiding geen meatball (een vlag die erop duid dat er een technisch mankement aan de auto is) en wilde dus gewoon doorrijden. Ik zag in de spiegels namelijk helemaal niets raars. Het team waarschuwde me wel dat er iets aan de hand was, ze stonden met brandblussers in de hand te wijzen dat ik naar binnen moest, dus dat heb ik maar gedaan.” Nadat het probleem weer was verholpen lieten de pitmarshalls de Supercopa bolide echter niet zomaar weer vertrekken. Team Riwal bleef lang in de pits staan, waardoor iedere hoop op een goede klassering direct vervloog.

Uiteindelijk werd de Supercopa door de marshalls de baan weer opgelaten, waarna de gebroeders Monster niets meer konden uitrichten. In de overall rangschikking werd het team als dertigste geklasseerd, in de eigen klasse werden ze laatste en bleven hierdoor puntloos. Een trieste dag voor de snelle mannen die als alles normaal verloopt zeker kunnen worden gezien als podiumkandidaten. Vorig seizoen immers streden ze nog volop voor de titel met de snelle BMW’s van JR Motorsport. Ferry Monster: “De auto was erg goed we reden prima tijden, al konden we die Saker op kop absoluut niet bijhouden. Die ging verschrikkelijk hard, maar wij draaiden ook gewoon tijden die in de kop horen. We konden goed meekomen  en hadden de strijd zeker aan kunnen gaan als we niet dat brandje hadden gehad en die tien minuten in de pits hadden verloren.“

Nadat de ramprace van zaterdag was bezonken en de heren Monster van Team Riwal er een nacht goed over geslapen hadden, stond Robin Monster voor de eerste stint van de zondagse race wederom vol goede moed aan de start. Voor de race liet Robin weten: “Ik ga als een kogel van start en wil er in de eerste ronde gelijk een stuk of tien pakken om wat goed te maken van race een.” De kogelstart van Robin kwam er, hij hield woord. Acht man werd direct na de start voorbij gereden, waarna het noodlot het wederom op de Team Riwal Supercopa voorzien bleek te hebben.

Robin stuurde zijn fraaie SEAT naar de buitenkant van de baan om de drukte aan de binnenkant te ontlopen en zo te voorkomen dat hij in de problemen zou komen. Helaas bleek die actie niet het gewenste resultaat te hebben. Robin Monster kreeg aan de achterkant van de auto plotseling een harde klap, waardoor de bolide 180 graden omzwenkte. Na de halve pirouette raakte een BMW rijder de Supercopa ook nog, waardoor de schade enorm was en de bolide definitief uitgeschakeld.

Robin: “Dat was een hele korte race. Op het rechte stuk ging het keihard mis. Op dit moment weet ik ook niet precies wat er gebeurd is. Ik had een hele goede start en had al een man of acht te pakken, denk ik. Vervolgens ging ik naar de buitenkant en werd ineens keihard van achteren geraakt waardoor ik achterstevoren vloog en passagier was in mijn eigen auto. We moeten maar zien of we de auto weer voor elkaar kunnen krijgen en of dat dan ook nog lukt voor het Masters weekend, de schade is heel groot, dus we zullen moeten afwachten.”

Ferry voegde er nog aan toe: “Dit is niet de manier waarop we autosport willen bedrijven. Zo wordt het wel heel erg duur en zo groot is ons budget niet. Ik hoop dat we de auto weer kunnen opknappen, maar dat zien we wel als we de auto thuis uit elkaar halen. Een ding is zeker, we geven niet zomaar op!” Concluderend kan worden gezegd dat dit weekend beter zo snel mogelijk kan worden vergeten. Het drama was in Assen compleet voor het sympathieke team. Hopelijk zien we tijdens de Masters of F3 de mannen weer terug op het podium.

Tekst: PR
11724235
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1277
4000
21340
11674281
82860
135985
11724235

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven