Tijdens het Superleague Formula raceweekend van 15 en 16 mei op het Drentse TT circuit van Assen is de Dutch Supercar Challenge met al haar divisies aanwezig om de toeschouwers het nodige spektakel te laten zien. En spektakel werd het, rondelang vechten op het scherpst van de snede! De rijders van JR Motorsport waren weer massaal aanwezig met de best denkbaar geprepareerde bolides en een maximale motivatie. Hoe gezellig het JR Motorsport team ook mag zijn, sportief worden er hoge eisen gesteld. “Ik doe alleen maar mee om te winnen”, zo vertrouwde voormalig DSC kampioen Pieter van Soelen ons toe en zo redeneert het gehele team, getuige de zeer grondig geprepareerde en snelle bolides die ze op de baan brengen.In de eerste race op zaterdag werd wederom bewezen dat de Dutch Supercar Challenge een klasse is die garant staat voor het mooiste racegeweld dat de nationale autosport te bieden heeft. Van start tot finish was het een spannende race waarin vele gewaagde inhaalacties te zien waren. Pieter van Soelen was aan de kop van het veld een van de smaakmakers, al kon hij de snelle Saker van de evenzo snelle Derwin Belt onmogelijk bijblijven. Belt spurte me twee seconden per ronde voor iedereen uit en kon niet meer worden achterhaald door de snelle BMW van Van Soelen. “Ik had een prima auto en heb heel veel vertrouwen in de wegligging en snelheid, maar de tweede plaats was vandaag echt het maximaal haalbare. Die Saker is zoveel sneller als wij, dit was een onmogelijke opgave.”

Ook zijn teamgenoot Laurens Gooshouwer haalde het maximale uit zijn bolide: “Ik had in de loop van de race wat problemen met de bandjes, die waren behoorlijk aan het einde van hun latijn. Ook de splitter was kapot waardoor de auto door de GT chicane zwabberde en ik bang was dat ik onbedoeld de pitstraat in zou gaan… Door die twee zaken kon jammer genoeg ik niet voldoende tijd meer goedmaken om naar het podium te komen. Het voordeel van de vierde plaats is echter wel dat ik goede punten pak, maar geen tijdstraf krijg.”

Marko Poland verklaarde: “Ik heb een goede inhaalrace gereden en ben niet ontevreden met een vijfde plek. Ik heb zelfs nog een keer extra de pit bezocht omdat ik een pitbord verkeerd las en dacht dat ik werd binnengeroepen. Dat bleek niet het geval, dus toen kon ik weer weg. Met die fout en het extra gewicht dat ik in de auto heb kan ik niet ongelukkig zijn met een vijfde positie. Ik kwam immers van helemaal achteraan en heb er wel een stuk of 27 ingehaald.”

In de Sport divisie wordt de titel bestreden door de equipes Bert van der Zweerde & Richard van den Bos en Koen Bogaerdts & Mark van der Aa. Ook deze equipes kenden een uitstekende dag, beide bolides werden keurig op het podium gezet. “Ik had wat problemen met het rubber, maar dat was niet dermate ernstig dat het me heel veel tijd kostte. Wellicht was het verlies wel net genoeg om te voorkomen dat ik een plekje hoger ben gefinisht. Maar goed, het podium is goed voor het kampioenschap en daar gaan we wel voor,” aldus Bert van der Zweerde. “Richard (van den Bos, red.) kwam wat vroeger binnen omdat de kinband van zijn helm niet lekker zat en hij er veel last van had, dit veroorzaakte dat we te vroeg een pitstop deden en daar een drive-through voor kregen. Dat is de grootste oorzaak dat we niet hoger zijn geëindigd”, zo ging Bert verder met zijn terugblik.

Koen Bogaerdts: “Bij de start konden we gelijk de nodige posities pakken door binnendoor te gaan. Daardoor kon ik direct achter Richard van den Bos aansluiten en hem buitenom verschalken. Ik heb een boel leuke gevechten gehad en ondanks dat toch de banden voldoende kunnen sparen voor Mark (van der Aa, red.).” Mark van der Aa vervolgde: “We hebben Koen zo lang mogelijk laten rijden omdat hij hartstikke goed ging en prima tijden draaide. Tijdens de stop verloren we wel wat tijd, maar dat kon ik op de baan weer goedmaken door flink te pushen. De auto was echt super vandaag en het resultaat kon letterlijk vandaag niet beter.”

Ook de zondagse race stond bol van prachtige gevechten en racegeweld in optima forma. Van Soelen wist vandaag de Saker van Derwin Belt prima bij te houden en zelfs te verslaan: “Complimenten aan Dick van Elk, hij heeft ervoor gezorgd dat de auto’s weer geweldig gelijk zijn. We hebben heerlijk gestreden in de eerste stint en na de stops was het eigenlijk lekker rustig uitrijden met een overwinning tot gevolg.”

Bert van der Zweerde kende vandaag een aanzienlijk mindere dag: “Tja, wat kan ik zeggen. Na een half uur zat het er op vandaag. Een gebroken olieslang zorgde voor een uitvalbeurt. Autosport is een mechanische sport en dit was dan weer het bewijs dat een auto het soms begeeft. Jammer, maar helaas.”

Laurens Gooshouwer had een bewogen zondagmiddag: “Bij de start ging ik van de vierde naar de derde plaats en dat wilde ik consolideren. Ik maakte echter in de Strubben bocht een foutje, daardoor raakte ik Derwin belt even en had ik daarna stuurproblemen. In de ene bocht ging het goed en de volgende bocht was het stuurgedrag ineens onvoorspelbaar. Maar, alles bij elkaar ben ik weer gefinisht en heb weer goede punten kunnen vergaren.”

Mark van der Aa vermaakte zich ook goed: “De start was super en daarna had ik hele gave gevechten onder andere met die gele Saker Sprint. De rondetijden waren goed en constant en de pitstop verliep ook uitstekend, dus dit was voor mij weer een mooie en geslaagde race.” Zijn collega Koen Bogaerts was het met hem eens: “Nadat ik de pit uit was gereden kon ik gelijk vol op het gas om posities terug te pakken die we door de stop hadden verloren. De stop was weliswaar goed, maar je raakt toch altijd plekken kwijt. Ik heb eigenlijk best een saaie race gereden, maar ben zeker tevreden met het resultaat. Voor het kampioenschap is dit gewoon prima, we moeten immers ook aan de tactiek denken.”

Marko Poland had een bewogen race: “Ik had een perfecte start die me gelijk positiewinst opleverde en was prima bezig. Tijdens de stop ging er met de timing iets mis waardoor ik twee seconden te vroeg de baan werd opgestuurd. Ook de versnellingsbak gaf kortstondig een probleem, maar dat probleem was niet echt heel groot en kostte me niet te veel. Uiteindelijk heb ik de derde plek gepakt en dat was gewoon helemaal goed.”

Tekst: PR
11765174
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1401
3936
33778
11702895
123799
135985
11765174

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven