De vrije trainingen verliepen voor Henry Zumbrink afgelopen weekend in de Dutch Supercar Challenge zeer voorspoedig. Zumbrink wist de snelste tijd te noteren van zowel de BRL, als de Supersport-1 klasse. De kwalificatie ging ook erg goed, maar Henry moest zijn meerdere erkennen in Donny Crevels, die met een geheel vrije ronde een snellere tijd kon noteren. Zumbrink had daarentegen wat last van andere deelnemers op de baan en moest genoegen nemen met de tweede tijd en dus de tweede startpositie voor race één.

 

De eerste race werd verreden op zaterdag en Zumbrink mocht deze dan ook vanaf de eerste rij starten, maar er gebeurde veel op de baan en de jonge rijder viel na de start terug naar de vierde plaats. Na de nodige inhaalacties, wist hij zich echter terug te vechten naar de tweede en later de eerste plaats, in zowel de BRL- als de Supersportklasse. Tot het noodlot toesloeg. Het motorblok van de V6 wagen plofte en Zumbrink moest zijn race uitrijden met slechts vijf cilinders. Hij slaagde daar echter wel in, zonder verdere schade aan de wagen of de motor te veroorzaken, en wist uiteindelijk als achtste te finishen bij de BRL’s, en als achttiende overall.

De nacht bracht dan ook veel werk met zich mee en terwijl Henry rustte voor de volgende dag, werkte het team tot diep in de nacht om de wagen weer in orde te brengen voor de tweede race op zondag. De tweede race moest Henry dan ook starten vanaf de achttiende positie. Hoewel hij goed vanaf zijn plek kwam bij de start, werden rijders, teams en publiek opgeschrikt door een zware crash aan het begin van de race. Coureurs Kevin Riley en Rick Abresch kwamen met elkaar in botsing en vlogen hard de baan af. Terwijl Zumbrink de juiste kant koos, en één van de wagens met zijn bumper schampte, kwamen drie deelnemers er ongelukkiger af, Kevin Riley’s wagen vloog in brand en de rijder werd door Rick Abresch uit het brandende wrak getrokken. De race werd tijdelijk afgevlagd met code rood, om de wrakstukken op te ruimen en zorg te verlenen aan de rijders.

Na bijgekomen te zijn van de schrik, konden de overige rijders hun race herstarten, volgens de eerdere startopstelling. Zumbrink wist zijn weg ditmaal geheel ongeschonden naar voren te banen en zijn race als derde te finishen, met een achtste plaats overall. Henry: “Het was een heel bizar weekend. De training en kwalificatie gingen super, maar de eerste race minder door de motorproblemen. In de tweede race koos ik gelukkig de goede kant om een megacrash te ontwijken, ik reed met mijn hart in mijn keel door! Na de herstart wist ik het weekend enigszins compleet te maken door alsnog een beker binnen te slepen voor de derde plaats, en de achtste overall is ook niet verkeerd!”


Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, PLAYBOY VAN ES HOME, LIEBHERR W&H NEMAASKO, Janssen Staalbouw, Impact Incasso, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, GPS parkeer systemen, BGT Maarsbergen, Trime Line, Digigrafie BV, Quesar IT Solutions, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

Bezoek de website van Henry Zumbrink voor meer informatie: www.henryzumbrink.nl

11761176
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1339
4105
29780
11702895
119801
135985
11761176

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven