Tijdens de internationaal befaamde Formule 3 Masters race op het Circuit Park Zandvoort kwam de Dutch Supercar Challenge maar liefst drie keer aan de start. Op vrijdag 4 juni werd de eerste, 60 minuten durende, race verreden. Op zaterdag en zondag zouden er twee korte races verreden worden van 35 minuten elk.

Het team van JR Motorsport kende een behoorlijk succesvol weekend waarin hun coureurs steeds een plek op het podium wisten te behalen. Zowel Pieter van Soelen, als de equipe Richard van den Bos/Bert van der Zweerde en Mark van der Aa/Koen Bogaerdts konden na iedere race een beker in ontvangst nemen.

In de SuperSport2 divisie heeft JR Motorsport de nodige snelle troeven in handen met Pieter van Soelen (#303), Laurens Gooshouwer (#310) en Marco Poland (#345). Poland moest dit weekend echter aan de kant blijven vanwege ziekte, waardoor hij de kwalificatie volledig miste en zich voor de eerste twee race eveneens moest afmelden. In de derde race kwam hij wel op de baan, maar kon geen grootse dingen bewerkstelligen. Hij finishte de derde race op zondagmorgen als vijfentwintigste algemeen.

Ook bij Laurens Gooshouwer verliep het weekend niet zoals men dat graag heeft. Op vrijdag kende de snelle witte BMW een brandje in de pitstraat, waardoor Gooshouwer de eindstreep niet haalde. Op zaterdag tijdens de tweede race verging het hem al niet heel veel beter. Hij raakte betrokken bij een aanrijding en beschadigde de rechtervoorkant van zijn bolide dermate dat de auto de rest van het weekend niet meer op de baan zou komen.

Pieter van Soelen kende ook geen optimale eerste race, maar wist in de twee volgende races uitermate veel goed te maken. Op zaterdag wist de BMW coureur de race op zijn naam te schrijven onder warme en zeer zonnige omstandigheden. Dankzij een koelvest wist Pieter het hoofd koel te houden en de rest van het veld achter zich, al moest hij er hard voor strijden. De derde en laatste race op zondag liet eveneens mooie gevechten zien, waaruit Pieter uiteindelijk als derde uit de bus kwam. Pieter van Soelen na zijn succes races: “Die korte wedstrijden liggen mij wel, je kunt een half uur alles geven in plaats van je krachten te spreiden over een uur. Het was flink strijden en daarom ben ik ook enorm blij met die podiumplekken. Ik had een heel mooi gevecht met de Supercopa van Monster. Bij het ingaan van de Tarzan had ik meer snelheid en kon ik hem er naast zetten, maar zag de gele vlag hangen dus moest het gevecht op dat moment afbreken. Een bocht verder kon ik er weer naast komen en had die plek definitief te pakken. Monster volgde wel heel erg goed, ik kon hem niet echt afschudden, maar behield wel mijn plek.”

Binnen de Sport divisie brengt JR Motorsport twee zeer competitieve auto’s op de baan. De equipe Richard van den Bos/Bert van der Zweerde (#401) en Koen Boagaerdts/Mark van der Aa (#405). In deze divisie zijn beide equipes vaste podiumklanten. Bert en Richard bleken in alle drie de races de snelste equipe in hun divisie en scoorden maximaal.

Een blije Bert van der Zweerde vertelde zeer tevreden te zijn met de geboekte resultaten. “Dit waren een paar hele lekkere races, zo wil ik er wel meer hebben. We hebben in de tweede race een mooi gevecht gehad met onze teamgenoten.” Met een schuin oog kijkend  naar Koen Bogaerdts en een brede grijns op zijn gezicht vervolgde hij: “En we hebben bewezen de snelste te zijn…”  Op serieuze toon vertelde Bert daarna zijn verhaal van het weekend: “We zijn goed beslagen ten ijs gekomen en hebben uiteindelijk een paar mooie resultaten geboekt. De auto was echt heel snel, waardoor we alle gevechten goed aan konden en winnen. In de tweede race had Richard in de eerste stint even een probleempje wat tijd kostte, maar dat konden we ook weer prima herstellen nadien. We zijn dik tevreden met het resultaat!”

Vanuit het oogpunt van Koen Bogaerdts en Mark van der Aa was het eveneens een succesvol weekend. De heren brachten hun BMW 1-serie in alle drie de races binnen op een zilveren positie in hun klasse. Uiteraard was tevredenheid troef na zoveel goede punten voor het kampioenschap. Mark vertelde: “Ik maakte in de tweede race een wereldstart! Ik koos er gelijk voor om naar de linkerkant van de baan op te schuiven en dat bleek een gouden greep, ik kon gelijk positie winnen en gevechten aangaan. Het was een hele mooie race, alleen jammer dat er tijdens de stop wat tijd verloren ging, maar dat maakte Koen uiteindelijk weer goed. We hebben er van genoten en daar gaat het racen toch om.”

PR
11719460
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
502
3747
16565
11674281
78085
135985
11719460

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven