Met het mes tussen de tanden en de voet op het gas. Met die instelling begonnen Jaap van Lagen en Wolf Nathan aan het finaleweekeinde van de Dutch Supercar Challenge. Op het TT-circuit van Assen beleefde het duo hun sterkste optreden sinds het debuut in deze competitieve raceklasse. Twee zeges, pole position en een snelste raceronde. “Veel beter kan eigenlijk niet”, vertelt de professional uit Ede. “De races verliepen vlekkeloos.” Jaap van Lagen zette de 420 pk sterke Porsche GT3 Cup op pole position in de Supersport 1-klasse. En gaf aan die sterke startpositie vervolg met een sterke openingsstint.

 

Met ruime voorsprong droeg de Edenaar na een half uur het stuur over aan teamgenoot en sponsor Wolf Nathan. “Ik ben de wedstrijd gestart op intermediates. Tijdens de pitstop begon het te regenen en koos het team voor regenbanden. Een perfecte keuze. Wolf was de baan nog niet op of het kwam met bakken uit de hemel.”

Ook met beslagen ramen – een kwaal bij een plotselinge regenrace - lukt het Wolf Nathan om de voorsprong op het drijfnatte Drentse circuit verder uit te bouwen. Na ruim een uur racen is de eerste hoofdprijs binnen. Naast de overwinning in Supersport 1 is er nog een zeer nette zevende plaats algemeen te noteren. Jaap van Lagen: “Dit geeft wel aan dat we heel competitief waren. Dat zie je ook aan het feit dat ik de snelste raceronde reed.”

In de race op zondag speelde het team van Bas Koeten Racing opnieuw goed in op het weer. Dit keer begint het net voor de gridformatie fors te regenen en krijgt de Porsche regenbanden. Net voor de pitstop wordt het droog en volgt een wissel naar intermediates. “Weer zaten we er super bij”, zag Jaap van Lagen. Met recht, want opnieuw rijdt Wolf Nathan als winnaar onder het zwart-wit geblokt door. Algemeen zelfs goed voor een imponerende vijfde plaats!

Voor de tweede keer vieren Jaap van Lagen en Wolf Nathan hun zege uitbundig op het podium. Inclusief spectaculaire vreugdesprong en champagnedouche. “Twee keer winnen. Gewoon super”, aldus Wolf Nathan. “Samen met de race op Spa was dit toch wel mijn mooiste wedstrijd in de Supercar Challenge tot nu toe.”

Voor het kampioenschap komen de heren uiteindelijk een schamele twee punten tekort. Concurrenten Rob en Charlie Frijns hebben alle geluk aan zijn zijde. Met een lekke radiator weten zij de eerste race van dit weekeinde net te finishen. “Natuurlijk waren we graag kampioen geworden, maar als tweede eindigen in je debuutseizoen is gewoon heel sterk. We hebben als team veel moeten leren”, benadrukt Jaap van Lagen.

“Je ziet dat de mannen van Bas Koeten Racing grote stappen hebben gezet. Vandaag waren de pitstops vlekkeloos. Wolf heeft zich ook geweldig ontwikkeld. Hard gaan met zo’n Porsche is niet éénvoudig. Vooral het schakelen met tussengas vergt veel gevoel.” Voor 2011 is de missie helder: het kampioenschap winnen. De twee zeges tijdens de SlamFM Finaleraces hebben bewezen dat Jaap van Lagen, Wolf Nathan en Bas Koeten Racing er klaar voor zijn.

Jaap van Lagen wordt dit seizoen ondersteund door: Aevitae  – AHC Risk Strategy – Beelen Groep – HydroPro - Joalpe – Afbouwbedrijf Van Meerveld – Nathan Import/Export – Oranjedak

12197436
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
453
3926
16999
12160227
11027
92573
12197436

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven