Met het reguliere raceseizoen inmiddels een aantal weken achter de rug en de feestmaand december voor de deur, is het tijd om een korte terugblik te doen op de gebeurtenissen rond JR Motorsport in het seizoen 2010 en een vooruitblik te doen naar de toekomst van het team in het seizoen 2011.

 

Het afgelopen raceseizoen heeft JR Motorsport wederom een groot aantal successen opgeleverd. Met kampioenschapstitels in de Sport1, de SuperSport2 en de overall titel heeft het Westfriese team het er zeer goed vanaf gebracht. Het team mag gerust worden betiteld als het meest succesvolle raceteam in de Dutch Supercar Challenge.

Bert van der Zweerde en Richard van den Bos streden in de Sport1 divisie het hele seizoen een heroïsche strijd met hun teamgenoten Koen Bogaerts en Mark van der Aa. Pas in de voorlaatste race konden ze de strijd in hun voordeel beslissen als gevolg van een technisch probleem bij Van der Aa en Bogaerts en dientengevolge een uitvalbeurt voor hen.

De heren wisten nog wel de derde plaats in de eindrangschikking uit het vuur te slepen. De BMW 1-serie van Mark en Koen kende dit seizoen enkele problematische races, waardoor er voor hen niet meer inzat.

Pieter van Soelen streed gedurende het hele seizoen steevast mee om de podiumplaatsen, al miste hij het ereschavot wel in een aantal races. De voormalig kampioen wist ook in 2010 de eindoverwinning naar zich toe te trekken, al ging het niet allemaal vanzelf. Hij moest er menigmaal flink voor strijden, maar kwam toch veelal als winnaar uit de strijd naar voren, wat hem tot terechte SuperSport2 kampioen maakt.

De kampioen die de meeste punten over alle divisies heen wist te behalen kwam dit jaar eveneens uit de JR Motorsport stal. Richard van den Bos en Bert van der Zweerde reden samen genoeg punten bijeen om zich niet alleen tot divisie winnaar te mogen kronen, maar tevens overall. De strijd tegen onder andere de geweldenaars uit de GT divisie met hun dikke Ferrari’s, Porsches, Marcossen e.d. werd glorieus gewonnen door de betrouwbare BMW E36 die iedere race weer trouw de nodige punten scoorde en zo tot dit fraaie resultaat wist te komen.
JR Motorsport heeft in 2010 een zeer sterk seizoen meegemaakt, wat alleen maar mogelijk is dankzij de vele trouwe sponsors en relaties die het team door de jaren heen heeft opgebouwd.


Op technisch gebied is BMW een belangrijke factor, maar voor de financiële kant van de racesport zijn vele anderen nodig. Het team wil alle sponsors en relaties hartelijk danken voor de support en aanmoedigingen van afgelopen seizoen. Het heeft het team mede gebracht naar het kampioenschapsteam dat het vandaag de dag is!

Met een blik op de toekomst kunnen we op dit moment laten weten dat de voorbereidingen al weer in volle gang zijn. Een seizoen als 2010 komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar vereist een lange en degelijke voorbereiding van mens, machine en organisatie.


Het JR Motorsport team heeft na terugkomst op de thuisbasis de auto’s weer volledig uit elkaar gehaald en daar waar nodig gerepareerd en geconserveerd. De nodige technische verbeteringen zullen de komende weken eveneens worden doorgevoerd om langzamerhand weer richting het testwerk te kunnen gaan dat uiteindelijk zal uitmonden in het seizoen 2011.


Op dit moment lijkt het erop dat het team zich voornamelijk zal focussen op de SuperSport divisie van de Dutch Supercar Challenge. Hierin worden de zware en krachtige BMW’s E46 ingezet en hierin is het team al jaren zeer succesvol. Met voormalig SuperSport2 kampioenen Pieter van Soelen en Bert van der Zweerde in dezelfde divisie zal de strijd zeker weer zo hevig worden als in het jaar 2009 toen Bert de strijd won en Van Soelen onttroond werd als divisie kampioen.

Hoewel op dit moment de rijders en auto’s nog niet allemaal definitief zijn ingevuld is het wel met grote stelligheid te zeggen dat JR Motorsport ook in 2011 weer een van de belangrijkste uitdagers zal zijn voor de titel.

Ook in het aankomende raceseizoen hoopt het team weer te mogen rekenen op de steun en support van alle trouwe sponsors en relaties. Een snelle coureur zonder budget of technische faciliteiten zal immers altijd een dromer van kampioenschappen blijven.

PR

11737419
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2037
3986
6023
11702895
96044
135985
11737419

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven