Dit jaar zullen Robert de Graaff en Philippe Ribbens niet racen in de vertrouwde gele Viper. Voor de oplettenden onder ons was dit al een beetje duidelijk geworden. Hoofdsponsor ETEC besloot, in goed overleg met Robert en Philippe, vlak voor aanvang van het seizoen de auto te verhuren aan een derde partij waardoor het Zevenhuizense team van De Graaff en Ribbens februari van dit jaar ineens zonder auto en hoofdsponsor zat.

Viper nu supersnel
In januari dit jaar waren de Zevenhuizenaren al voor een groot gedeelte rond qua sponsoring en was een nieuw seizoen met de Viper vrijwel zeker. De Viper was vorig jaar al een sterk wapen getuigen de drie podiumplaatsen met zelfs één overwinning in slechts vier races. In de afgelopen wintermaanden heeft de Viper een afslankkuur ondergaan van maar liefst 75 kg. Het uiteindelijk gewicht zit nu op 1250 kg. Ook de motor kreeg nog 30 pk extra, nu 720 pk!! De Viper was dan ook echt klaar zo legt Robert uit: ”In de afgelopen jaren hebben we samen met onze monteurs hard gewerkt om de auto op het DSC niveau te krijgen. Eind 2009 bleek de auto al erg goed toen we in de kwalificatie op Spa (met een tijd van 2.21.6!) de pole pakten, de snelste GT tijd in de DSC op Spa ooit! Ook eind vorig jaar, voor alle upgrades, toen ik nog even vier races ben ingestapt was de auto zeer competitief. Op droog, maar zeker ook in de regen.” Philippe vervolgt: ”Nu is de auto weer van boven tot onder aangepakt door Ferry en Frits, de vast monteurs. Die jongens weten wel wat ze doen en leveren goed werk. Natuurlijk erg jammer dat we nu de auto haast GT1 waardig is, niet op de baan kunnen laten zien wat er nu mee mogelijk is.”

Oplossing een nieuw hoofdstuk
Nu het Viper hoofdstuk min of meer gedwongen werd afgesloten moesten De Graaff en Ribbens gaan zoeken naar een alternatief.  Om de continuïteit van de stichting en de kwaliteit die de sponsors gewend zijn te waarborgen werd de markt uitvoerig geïnventariseerd alvorens de uiteindelijke keus te maken. Mede dankzij hoofdsponsors Martens DHZ uit Oosterhout, Kandt bv uit Nieuwerkerk en Etiket BV uit Moerkapelle werd deze spectaculaire ommezwaai mogelijk gemaakt en een samenwerking voor de lange termijn ingezet met Brinkmann Motorsport UHC speed. Brinkmann is alom bekend om de vele successen in de afgelopen jaren en de aansprekende auto’s die men inzet. Binnenkort zal meer bekend worden over de lange termijnplannen van dit ambitieuze team.

‘Weapon of Choice’ Audi R8 LMS
De auto is een door Audi Sport ontwikkelde GT3 auto, welke hoogstwaarschijnlijk iets te weinig PK’s heeft om het veld van de DSC echt ‘aan te kunnen vegen’. De sterke rijders bezetting en het goede onderstel moeten het gebrek aan PK’s compenseren. Robert vertelt: “Er zitten zeker wel een paar verassingen in en de continuïteit kan uiteindelijk resulteren in serieuze kansen op het kampioenschap. Daar gaan we dan ook voor!” De fraai vormgegeven R8 is overigens uitgerust met een 550 pk sterke V10.

Rijders
Philippe Ribbens zal zich dit jaar volledig moeten richten op zijn nieuwe uitdaging bij zijn nieuwe werkgever. Om deze reden heeft hij besloten in 2011 niet te rijden. Robert de Graaff zal de R8 dan ook delen met de GT-kampioen uit 2007, Ardi van der Hoek. In dat jaar vochten De Graaff en Van der Hoek nog spannende duels uit. In de laatste race dat jaar ging het kampioenschap nipt naar van der Hoek, toen nog samen rijdend met Arjan van der Zwaan. De Graaff en Ribbens moesten toen genoegen nemen met het Vice-kampioenschap in de Viper GT3. In het voor ons liggende seizoen vormen Robert en Ardi een uiterst ervaren en snel duo. Robert daarover: “Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Ardi en het team van Olly Brinkmann. Ik heb ze vele races als concurrent meegemaakt. Ik weet dus waar ze goed in zijn en bewonder de fanatieke en gedreven instelling van deze mensen. Ik hoop dat we van elkaar veel gaan leren en aansprekende resultaten mogen behalen. Ik kan niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen in Hockenheim!”

PR

11737315
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1933
3986
5919
11702895
95940
135985
11737315

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven