Peter Furth en Peter Fontijn kijken reikhalzend uit naar de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Het duo komt met hun BMW M3 GTR in actie in de Dutch Supercar Challenge. “Tijdens ons vorige optreden in de Dutch Supercar Challenge eindigden we als derde. We gaan ook nu weer voor een podiumplek”, aldus Fontijn.

 

Het nationale autosportseizoen begint traditioneel met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Op zaterdag 23 april en op paasmaandag racen alle nationale topklassen, waaronder de Dutch Supercar Challenge, op het duinencircuit. Peter Fontijn en Peter Furth behoren tot de kanshebbers in de divisie Supersport 2 van de Dutch Supercar Challenge. “Er hebben zich circa 25 teams voor onze divisie ingeschreven. Daaronder veel equipes met snelle BMW’s en Seat Leon Supercopa’s, plus onder meer een Porsche 911 en een Lotus Exige”, vertelt Furth. “De tegenstand is dus zwaar. Maar we rekenen op minimaal één podiumplaats tijdens de twee races die er voor ons op het programma staan. Vorig jaar, tijdens ons debuut in de Dutch Supercar Challenge op Circuit Park Zandvoort, eindigden we immers meteen op de derde plaats. Dat was een enorme opsteker.”

Goede ‘warming up’
Voor de meeste teams zijn de Paasraces de eerste races na een lange winterslaap. Dat geldt niet voor Peter en Peter. Fontijn: “Wij hebben in de winter het Winter Endurance Kampioenschap gereden, een viertal races van vier uur elk. De finalerace van het kampioenschap op 6 maart verliep uitstekend. Waar veel favorieten voortijdig uitvielen, haalden wij zonder problemen en met goede ronderijden de finish. Met onze vijfde plaats eindigden we maar net buiten het podium. Onze auto, onze monteurs en wijzelf hebben dus al een goede warming up achter de rug.”

Twee races
De Dutch Supercar Challenge rijdt twee races van elk een uur plus een ronde. De eerste race gaat op zaterdag om 13.35 uur van start, op paasmaandag springt het startlicht om 13.25 uur op groen. Meer informatie over de Paasraces en over de Dutch Supercar Challenge vindt u op www.circuit-zandvoort.nl en www.supercarchallenge.nl.  

Frabos Racing
Peter en Peter rijden voor het team Frabos Racing, onder leiding van Frans de Boer. De NVD Beveiligingsgroep uit Haarlem, onder leiding van de enthousiaste directeur Patrick van der Leelie, is de hoofdsponsor van het team. Frabos Racing wordt verder ondersteund door het Zandvoortse drank- en spijslokaal Laurel & Hardy en Musko Racing (Dunlop racebandenservice). De vaste monteurs Jim Meijer, Martin Furth en Maikel van Vastenhoven verzorgen de techniek en de pitstops. RICA Enkhuizen (Frank Roosendaal) tekent voor de tuning van de motor.

PR

11719429
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
471
3747
16534
11674281
78054
135985
11719429

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven