Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort sloot de Dutch Supercar Challenge aan bij het Dutch Power Pack dat traditioneel tijdens de Paasraces het nationale autosportseizoen opent. Jasper en Robbert Bijl debuteerden tijdens de openingsronde van de Dutch Supercar Challenge in de SuperSport II divisie.Voor dit weekend reden Jasper en Robbert nog geen meter met hun prachtige SEAT Léon Supercopa, dus het eerste raceweekend op de nationale racetempel van Zandvoort was voor hen een testsessie waarin ze direct konden bewijzen dat ze uit het juiste hout gesneden zijn.
Dat het met de snelheid van de rijders wel goed zit werd duidelijk door de tijden die op de chrono’s werden gezet. De mannen zetten in de kwalificatie een tijd van 1:57.264, wat 6.9 seconde langzamer was dan de snelste tijd. Het tijdsverschil lijkt groot, maar wetende dat de mannen nog geen ervaring hebben met deze auto en rechtstreeks vanuit de Swift Cup zijn doorgestroomd, is dit geen slechte prestatie. Ook de aanloop naar het weekend verliep niet vlekkeloos door wat kleine technische probleempjes, desondanks hielden Robbert en Jasper het hoofd koel en noteerden een tijd waarmee ze halverwege de startopstelling mochten plaatsnemen. De fraaie witte Supercopa kwam op de twintigste startplaats algemeen terecht.
Robbert vertelde over de eerste ervaring met de auto: “Het is wel even wat anders dan een Swift. Wat is die Supercopa enorm snel! Ik moest echt wel even wennen, het circuit wordt ineens een stuk kleiner in zo’n auto.”
De vrije trainingen werden door de heren gebruikt als testsessie om zich de auto een beetje eigen te maken.
Jasper liet optekenen: “We hadden vanaf het begin al het gevoel dat we met deze auto in de top tien zouden kunnen rijden, we hopen dat we halverwege het seizoen steevast op die plek terecht kunnen komen, de auto kan het in ieder geval, dat is wel zeker.”

Race 1 SuperSport II divisie, zaterdag 23 april
Jasper Bijl had dit weekend de eer om beide races te starten, waarna Robbert het karwei afmaakte door de tweede stint tot en met de finishvlag te rijden. Voor beiden was het een geheel nieuwe ervaring om in een dergelijk vol startveld met maar liefst 37 auto’s van start te gaan. Ook de auto met ruim meer dan 300 pk aan boord vereiste enige gewenning. De Swift waarmee hij voorheen reed had slechts 140 pk onder de motorkap.
Ondanks alle nieuwe omstandigheden waarmee ze te maken hadden wisten de heren toch een prima race te rijden en bleken ze zich snel aan te kunnen passen aan de snelheid en drukte van de startvelden van de Dutch Supercar Challenge.

Race 2 SuperSport II divisie, maandag 25 april
Dat ervaring in de autosport zwaar telt werd bewezen toen de heren zich voor de tweede race opmaakten. Vanaf de zeventiende startpositie, middenin het volle veld, werd de race aangevangen om met succes een uur door te racen. Zowel Jasper als Robbert gingen diverse gevechten aan op de baan en konden zo de nodige posities winnen.
De snelle Supercopa bleek in de tweede race goed voor de top tien klassering waarvan de heren al wisten dat het mogelijk moest zijn. Veel eerder dan verwacht werd de negende positie veilig gesteld, wat veel beloofd voor de rest van het seizoen.
Terugkijken op hun debuut lieten Jasper en Robbert Bijl weten: “Wat opvalt in deze klasse is dat er vrij netjes gereden wordt waardoor je niet na iedere race schade hebt. Dat we zo snel zijn heeft ons geholpen een negende positie veilig te stellen en dat is meer dan we voor het weekend verwacht hadden. We zijn dik tevreden met dit resultaat, vóór het weekend hadden we nog niet gereden met deze auto en nu staan we al in de top tien!” zo klonk het enthousiast na de race.

PR

11717733
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2522
3784
14838
11674281
76358
135985
11717733

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven