Komend weekend staat voor de Dutch Supercar Challenge alweer het derde raceweekend van 2011 op het programma. Na de start van het seizoen op de Duitse Hockenheimring en de Paasraces op Zandvoort reizen de teams van de DSC ditmaal naar Engelse grond. Volgens traditie vindt eenmaal per jaar een evenement van de DSC plaats in Engeland en na Silverstone, Brands Hatch en Rockingham is ditmaal Donington Park het decor voor deze ronde. De meeste Engelse deelnemers van de Dutch Supercar Challenge zijn bekend met het schitterende circuit, maar voor de coureurs met andere nationaliteiten is het legendarische circuit veelal nieuw. De uitdaging om komend weekend te winnen is dus extra groot! 

 

In de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge meldden zich tijdens het eerste raceweekend van 2011 nieuwe titelaspiranten vooraan in het veld. Zo was er veel bewondering voor de Corvette C6.R GT1’s van Dave Basu en Rick Abresch. Abresch won de race op zaterdag, maar moest op zondag al voor de start van de race opgeven omdat zijn auto niet wilde starten. Basu pakte daarentegen zowel op zaterdag als op zondag een podiumplaats en is dan ook met 34 punten momenteel de leider in het kampioenschap. Ook Diederik Sijthoff, nieuwkomer in de GT-divisie, toonde zijn snelheid in Hockenheim. De bestuurder van de Speedtec-Viper streed beide races om de overwinning maar had het geluk nog niet aan zijn zijde. Er zijn echter meer kapers op de kust, want er staan in totaal ongeveer twintig GT’s ingeschreven voor Donington. Hieronder zijn een paar opvallende namen, zoals die van Martin Short die weer terug is van weggeweest. Ook Kevin Riley, die vorig jaar tijdens de Superleague Formula op Assen zijn Mosler door een crash verloren zag gaan maar zelf wonder boven wonder ongeschonden bleef, keert terug in de DSC.

In de Supersport I-divisie van de DSC was het JR Motorsport die bij hun terugkeer in deze divisie meteen veel indruk maakte. Bert van der Zweerde gaf namelijk met zijn snelle BMW silhouette iedereen het nakijken met twee overwinningen en tweemaal de snelste raceronde. De concurrentie is dus wakker geschud en er mag dan ook verwacht worden dat zij op Donington terug gaan slaan. Zo wordt er veel verwacht van Wolf Nathan en Jaap van lagen. Dit snelle duo werd in 2010 tweede in het kampioenschap maar kwam door technische problemen in Hockenheim nog niet helemaal uit de verf. Kees Kreijne was wel snel onderweg en pakte met zijn Aston Martin twee top vier klasseringen. Ook Charlie Frijns en het duo Ertan/Wijnen moeten zich met hun Porsche 997 GT3 Cup vooraan in het veld kunnen melden. Tevens keer Michael Donovan terug in deze divisie. Donovan, die in het verleden veel gevechten uitvocht met onder andere Henk Thuis en het duo Köhler/Haane, moet met zijn snelle Porsche altijd tot de kanshebbers worden gerekend.

Nog maar anderhalve week geleden reden de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Paasraces op Zandvoort, maar ook zij geven komend weekend al acte de présence in Engeland. De teams hebben het de afgelopen week dus maar amper de tijd gehad om hun auto’s klaar te maken, maar toch worden er in de Supersport II-divisie weer meer dan twintig wagens verwacht. Hieronder zijn weer verschillende BMW’s van JR Motorsport, die tijdens de Paasraces met onder andere de rijders Fred Cavanagh, Koen Bogaerts, Mark van der Aa en Pieter van Soelen veelvuldig voorin waren te vinden. Makkelijk wordt het deze coureurs dit jaar echter niet gemaakt, want er zijn in deze divisie zeer veel kanshebbers voor de overwinning. Zo zijn er de Lotussen van Luc de Cock en Jan van der Kooi die vooraan mee kunnen strijden en telt de divisie dit jaar ook weer een aantal snelle Seat Leon SuperCopa’s. Robin en Ferry Monster wonnen met hun Seat al de zaterdagrace en ook Marcel Norbart zou zich met zijn snelle Seat vooraan moeten kunnen melden. Tot slot behoren onder andere de Sakers van het duo Herber/Boender en Jeuris/Vetters tot de outsiders.

In de Sport-divisie ging alles tijdens de Paasraces nog niet helemaal goed. Zo ging bij de gebroeders Van Vliet tijdens de vrije trainingen op donderdag al de motor kapot van hun BMW en kregen Richard van den Bos en Bert van der Zweerde te kampen met versnellingsbakproblemen. Ook voor John van der Voort ging het weekend niet vlekkeloos. Tijdens de race op maandag kwam verloor de BMW-coureur na een aanrijding met een andere deelnemer namelijk veel tijd. Voor Aart Bosman verliep het weekend daarentegen stukken beter. De Lotus-coureur toonde op het duinencircuit met zijn verbeterde Lotus Exige meteen zijn snelheid en boekte daarmee twee overwinningen. Nadeel voor Bosman is nu wel dat hij meteen veel resultaatseconden achter zijn naam heeft staan. Makkelijk gaat het voor hem dan ook bij voorbaat al niet worden op Donington Park.

De meeste teams van de Dutch Supercar Challenge vertrekken op donderdag naar Engeland. Op vrijdag worden dan de vrije trainingen verreden, waarna op zaterdag en zondag de kwalificaties en de races op het programma staan. Naast de DSC zijn onder andere ook de BOSS GP en de Britcar onderdeel van het bomvolle programma op Donington Park.

11719322
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
364
3747
16427
11674281
77947
135985
11719322

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven