De conclusie na het tumultueuze tweede weekeinde van de Dutch Supercar Challenge in Engeland was positief: “Van alle equipes in de divisie Supersport 1 hebben wij de meeste punten gescoord.” Jaap van Lagen en Wolf Nathan reden in twee wedstrijden naar een tweede en een vijfde plaats en waren zo het constantste duo in hun klasse.

 

Het sfeervolle Donington Park in Midden-Engeland was gastheer voor de op en top Nederlandse Dutch Supercar Challenge. Een relatief korte omloop, waar Jaap zich uitstekend thuis voelt. In de regen zette de professional uit Ede de 450 pk sterke Porsche op de pole position in de klasse en op een vierde startplek algemeen.

Zo was de uitgangspositie perfect voor Jaap van Lagen en zijn teamgenoot en sponsor Wolf Nathan. Wolf nam de start in de openingsrace voor zijn rekening en bracht de machtige Porsche na snelle tijden en zonder krassen de pits binnen voor de rijderswissel. Eenmaal onderweg werd de stint van Jaap doorkruist door een safetycar situatie om een grote hoeveelheid olie op de baan te verwijderen.

“Ik zag winst al op me afkomen, zodra ik weer dicht achter de leider zou komen. Helaas miste de safety car het overzicht en liet de leider in onze klasse voorbij in plaats van hem op te vangen. Erg jammer.” Omdat de kansen op de zege waren verkeken, bracht Jaap van Lagen de Porsche zonder risico’s als tweede over de meet. Zo kon opnieuw een podiumklassering worden bijgeschreven.

In de tweede race speelde de herstart een belangrijke rol. Dit was noodzakelijk na een crash van twee andere deelnemers in de tweede ronde. Nadat de lichten opnieuw doofden moest Wolf Nathan uitwijken voor een spinnende auto en belandde daarbij het natte gras. Hij hield de Porsche na een paar pirouettes uit de vangrail, maar kon niet voorkomen dat de GT3 afsloeg.

“En als zo’n Porsche afslaat dan duurt het even voordat ‘ie weer start”, weet Jaap van Lagen. Het kostte Wolf dan ook een ronde, voordat de Porsche opnieuw brulde. Zo lag er een uitdaging van formaat voor Jaap. In de resterende 35 minuten reed hij ‘volle bak’ en rukte op van plaats tien naar plaats vijf. “Ik heb gereden voor wat ik waard was. Omdat veel concurrenten uitvielen hebben we goede zaken gedaan voor het kampioenschap.”

Eerst dacht de Edenaar in de slotfase nog met lege handen te staan. “In de tweede bocht na het rechte stuk, kreeg ik een klapband. Met kunst en vliegwerk kon ik een crash voorkomen. Ik zat te balen toen me opviel dat iedereen langzaam voorbij reed. Wat bleek: ik had de finishvlag gemist omdat ik op de lijn nog een concurrent inhaalde...”

Komend weekeinde is Jaap van Lagen actief in eigen land tijdens de DTM op Circuit Park Zandvoort. Op het Duinencircuit wordt de tweede race gereden binnen de Duitse Porsche Carrera Cup. “Ik ga er alles aan doen om voor eigen publiek te vlammen. Mijn doel is zonder meer een plek op het podium.”

Jaap van Lagen wordt dit seizoen ondersteund door: Febo - Van Ginkel Groep - Joalpe – Afbouwbedrijf Van Meerveld - Nathan Import/Export – Oranjedak - Wetac

11737415
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2033
3986
6019
11702895
96040
135985
11737415

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven