In het weekend van 24 tot en met 26 juni zal er voor het eerst in de geschiedenis van het circuit Spa-Francorchamps een auto aangedreven door bio-methanol over het circuit rijden. Nederlands Formule Ford kampioen en KNAF Talent First rijder Melroy Heemskerk zal de BioMCN Nissan 350Z FlexFuel tijdens de Dutch Supercar Challenge op Spa besturen in een tweetal 1-uurs races die gegarandeerd bol staan van spektakel.

Na een succesvol en leerzaam debuut van de Nissan tijdens de recente DSC races in Assen, waar onder toeziend oog van vele gasten van BioMCN goede klasseringen werden gereden, is de auto door Bas Koeten Racing grondig gecheckt en de technische optimalisaties verder verfijnd. Koeling, wegligging, remmen en motor kregen allemaal een checkup en staan op punt voor de races in Spa.

Het legendarische circuit zal het perfecte decor zijn voor de, door innovatieve bio-methanol aangedreven Nissan 350Z FlexFuel. Bochten als Eau-Rouge, Stavelot en Les Combes zullen alles vragen van de auto. Met deze bio-brandstof kijken de partners BioMCN, GUTTS en Bas Koeten Racing naar de toekomst van de autosport, zo ook met de keuze van de coureur, een kampioen van morgen: Melroy Heemskerk.

Melroy heeft de afgelopen jaren een bijzonder onorthodoxe route naar succes heeft afgelegd. Zo werkte de 22-jarige Hoofddorper jarenlang als racemonteur voor verschillende grote raceteams en schraapte zo vanaf 2006 genoeg geld bij elkaar om zelf sporadisch in actie te kunnen komen op het circuit. Dat was niet zonder succes. In zijn eerste autosportjaren wist Melroy races te winnen in verschillende toerwagen- en formuleklasses. Na een toevallige invalbeurt in de Formule Ford bij GEVA Racing won Melroy in 2009 maar liefst elf wedstrijden, verbrak op elk circuit het ronderecord en werd al in juli gekroond tot Nederlands kampioen Formule Ford.

Ook internationaal maakte Melroy naam door op het Formule Ford Festival, het wereldkampioenschap op het circuit van Brands Hatch, de wereld te verbazen. De Nederlander pakte brutaal de pole-position en wist daarna de eerste heat te winnen voordat hij in de halve finale uit de wedstrijd werd gereden. Na een succesvol seizoen in het Formula Palmer Audi kampioenschap in 2010 viel het oog dit seizoen al vrij vroeg op de SPEED Euroseries, het officiële voorprogramma van de Le Mans Series waar Melroy voor een topteam in actie komt.

Op zowel zaterdag als zondag staat er een 1-uurs race op het programma van de Spa Euro Race. Maar liefst 75 auto's zullen tegelijkertijd van start gaan in de spectaculaire Dutch Supercar Challenge. Overige klasses die in actie komen tijdens de Spa Euro Race zijn de European F3, FIA Formula Two, het International GT Open en de Maserati Trofeo.

Inmiddels heeft de Dutch Supercar Challenge kunnen letterlijk en figuurlijk ruiken aan het racen op bio-methanol en zoemt het in de pits en de media rond. BioMCN laat met bio-methanol de brandstof van morgen zien aan de autosportwereld. Hoge octaangetallen gecombineerd met een zeer lage CO2 uitstoot maken bio-methanol de racebrandstof van morgen. Meer weten? Wandel vooral even binnen bij onze tent; we zijn niet te missen!

Tekst: PR

11758279
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2547
16228
26883
11702895
116904
135985
11758279

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven