De Dutch Supercar Challenge is dit weekend neergestreken op het Belgische circuit van Spa Francorchamps. Dit circuit, dat midden in de Ardennen gelegen is, staat bekend om zijn wisselvallige weer en dat was tijdens de vrije training en de kwalificatie van de DSC niet anders. Voorafgaand aan beide sessies regende het, maar gedurende de sessies zelf was het droog waardoor de baan steeds droger werd. In de kwalificatie anticipeerden Ardi van der Hoek en Robert de Graaff het beste op deze situatie. In hun door Prosperia Team Brinkmann UHC gerunde Audi R8 LMS GT3 eiste het duo met een tijd van 2:24.038 de pole postion voor zich op, vlak voor Viper bestuurder Diederik Sijthoff en het Mosler duo Short/Guasch. In de overige divisies waren de snelste tijden voor het duo Ertan/Wijnen, de gebroeders Monster en Erik van den Munckhof.

De kwalificatie begon onder natte omstandigheden, waardoor bijna iedereen de eerste tien minuten op regenbanden de baan op ging. Hierdoor was het lastig in te schatten wie er snel zou zijn. Naarmate de baan opdroogde kwamen steeds meer coureurs naar binnen om hun regenbanden te verwisselen naar slicks. Nadat de eerste coureurs dat hadden gedaan gingen de tijden meteen met rasse schreden omlaag. In de GT-divisie was de slotfase van de kwalificatie uitermate spannend, met uiteindelijk de top drie binnen een seconde van elkaar. Het duo Van der Hoek/De Graaff noteerde in de slotfase een tijd van 2:24.038, waar de rest niet meer aan kon komen. Diederik Sijthoff en Martin Short kwamen met tijden van 2:24.512 en 2:24.627 nog wel dichtbij. Rick Abresch, Berry van Elk en Dave Basu completeerden de top zes in deze divisie. Opvallend was ook de aanwezigheid van in totaal drie Praga’s in de top tien.

Ook in de Supersport I-divisie zat de top drie zeer dicht bij elkaar. Hier kende het team van Carworld Motorsport veel succes, want de equipes Ertan/Wijnen en vader en zoon Frijns pakten de eerste twee posities. De strijd tussen het tweetal was zeer spannend, want Ertan was uiteindelijk slechts 0.184 seconde sneller. Derde eindigde Martin Webb, voor het duo Braams/Verschuur en Bert van der Zweerde, die dit weekend overigens in een andere auto rijdt dan waar hij tot op heden in had gereden. De BMW van Van der Zweerde kon het team na de crash op Assen niet op tijd gereed krijgen, waardoor JR Motorsport besloot om een tweede BMW silhouette aan te schaffen.

In de Supersport II-divisie waren John van der Voort en Peter Claassen vandaag nieuwkomers. Zij besloten om al het gewicht uit hun auto te halen en over te stappen naar deze divisie, waarin zij bovendien bijna meteen voor een stunt zorgden. Claassen stond namelijk lang in de top tien algemeen, omdat hij al bij de start van de kwalificatie koos om op slicks te gaan rijden. Uiteindelijk vielen Van der Voort en Claassen nog wel terug, waardoor zij bij het vallen van de vlag de gebroeders Monster en Pieter van Soelen voor zich moesten laten. In deze divisie vinden we op de plaatsen vier, vijf en zes Jan van der Kooi, het duo Jeuris/Vetters en Luc de Cock terug.

Erik van den Munckhof kende in de Sport-divisie een zeer goede kwalificatie. De bestuurder van de Ford Focus Silhouette was met een tijd van 2:47.187 zijn concurrenten te snel af. Tweede werd Nik de Jong met een tijd van 2:48.351. Voor De Jong een goede prestatie, aangezien hij al meer dan een jaar niet meer achter het stuur van een racewagen had gezeten. Vlak daarachter kwalificeerde Aart Bosman zich op de derde plaats, voor de gebroeders van Vliet.

Tekst: DSC

12197404
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
421
3926
16967
12160227
10995
92573
12197404

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven