Na zijn overwinning van de zaterdagrace heeft Pieter van Soelen ook de zondagrace van de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge op zijn naam geschreven. Op het Belgische circuit van Zolder leverde Van Soelen een spannende strijd met Koen Bogaerts en Mark van der Aa, die na de pitstops toch hun meerdere moesten erkennen in de ervaren coureur. Derde werden Bob Herber en Laurens Meijer in de Saker GT. In de Sport-divisie won Guillaume Schulz ook voor de tweede maal dit weekend, voor de sterk rijdende Eric van den Munckhof. Derde werd Rob Nieman na een spannende strijd met Nico Been en Marcel van Berlo.

Voor Jan van der Kooi verliep de aanloop naar de start van de race niet goed. De Lotus-coureur spinde in de opwarmronde, waardoor hij ten opzichte van zijn derde startplaats een paar plekken verloor. Marcel Norbart kon hierdoor bij de start van de race doorschuiven naar de vierde positie, waarna hij snel richting de Saker van Laurens Meijer reed. Norbart reed een sterke openingsfase van de race, en slaagde erin om zowel de op de derde plaats liggende Meijer als de op de tweede plaats liggende Nick Aerts in te halen.

Pieter van Soelen was na een paar ronden al een paar seconden los van zijn achtervolgers, maar zag daarna zijn concurrenten dichterbij komen. Niet alleen Norbart was namelijk snel, maar ook Koen Bogaerts en Luc de Cock begonnen sterk. Zij waren op respectievelijk de zeventiende en twintigste plek gestart maar lagen in de vijfde ronde al op de derde en vierde positie.

Dit tweetal vond de aansluiting bij Norbart, die flink moest verdedigen om zijn tweede plaats te behouden. Dat lukte niet, want in de negende ronde slaagde Bogaerts erin om Norbart in de eerste bocht voorbij te gaan. Luc de Cock lette op dat moment goed op want een ronde later ging de Lotus-coureur op dezelfde manier als Koen Bogaerts ook in de eerste bocht voorbij Norbart.

Daarna kwamen voor de kopgroep de achterblijvers al in beeld, en dat zorgde bij Luc de Cock voor wat problemen. In de Jacky Ickxbocht wilde De Cock een achterblijver inhalen maar die zag De Cock niet waarna de Lotus lichte schade aan zijn neus opliep. Een halve ronde later was de opmars van De Cock helemaal ten einde omdat Marcel Norbart in de Villeneuve Chicane De Cock wilde inhalen. Dit lukte niet, want Norbart tikte De Cock in de rondte waarna de Lotus-coureur vast kwam te staan in de grindbak. Marcel Norbart werd voor dit incident bestraft met een drive-through.

Pieter van Soelen en Koen Bogaerts hadden door dit alles de eerste en de tweede plaats stevig in handen, en het zou door het verschil in resultaatseconden bij de pitstops zeer spannend gaan worden. Van Soelen moest door zijn overwinning op zaterdag langer stilstaan dan Bogaerts en Van der Aa, waardoor Mark van der Aa als leider terug de baan op kwam. De achterstand van Van Soelen op van der Aa was op dat moment ongeveer tien seconden.

Van Soelen noteerde echter ook na de pitstops zeer snelle tijden en reed ronde voor ronde naar Mark van der Aa toe. In het laatste kwartier van de race lukte het Van Soelen om bij de chicane voor de heuvel Van der Aa in te halen. Van Soelen pakte hiermee zijn tweede overwinning van het weekend. In de slotfase van de race kwam Bob Herber nog dicht in de buurt van Van der Aa, maar het gat was te groot om nog een inhaalpoging te kunnen proberen. Koen Bogaerts en Mark van der Aa pakten dus de tweede plaats, voor Bob Herber en Laurens Meijer.

In de Sport-divisie had Guillaume Schulz een zeer goede start. De Lotus-coureur kon de eerste ronden een gat van een aantal seconden slaan naar zijn achtervolgers, zijnde Aart Bosman, Leon Zappeij, Rob Nieman en Marcel van Berlo. Roger Grouwels spinde in de eerste ronde en kon na zijn derde plaats op zaterdag nu de race vanuit het achterveld beginnen.

Vanuit het achterveld reed Richard van den Bos een sterke beginfase van de race. Van den Bos, die op zaterdag al na een paar ronden uitviel met technische problemen, moest vanaf de laatste plaats starten maar lag na drie ronden al op de derde positie in zijn divisie. Ook Eric van den Munckhof had een sterke openingsfase van de race, want hij volgde Richard van den Bos waardoor hij al snel terecht kwam op de vierde positie.

Na de pitstops werd het veld in de Sport-divisie flink door elkaar gegooid. Eric van den Munckhof was op de eerste plaats terecht gekomen, voor Guillaume Schulz en Marcel van Berlo. Richard van den Bos was op dat moment al uitgevallen met technische problemen, en Aart Bosman was door zijn vele resultaatseconden zelfs teruggevallen tot de achtste positie.

Eric van den Munckhof slaagde er niet in om de eerste positie vast te houden, want Guillaume Schulz kon voorbijgaan en zo de eerste plaats overnemen. Ook Aart Bosman reed sterk, want hij was na de pitstops opgeklommen van de achtste naar de derde plaats. Met nog twee ronden te gaan moest hij echter zijn Lotus met technische problemen in de pitstraat parkeren. “Er is een v-snaar door een steen geknapt. Hierdoor liep motor warm en ging motormanagement in beveiliging. De schade valt dus mee”, aldus Bosman achteraf.

Door het uitvallen van Aart Bosman werd het om de derde positie in de laatste ronde uitermate spannend. Marcel van Berlo had de derde plek in handen, maar had vlak achter zich aan Rob Nieman en Nico Been. Uiteindelijk zorgde een touché ervoor dat Van Berlo de derde positie aan zich voorbij zag gaan. “Ik zat bij de chicane achter Van der Donk en had niet in de gaten dat Rob naast me zat”, aldus Van Berlo. Ik stuurde in en we raakten elkaar waarna ik spinde. Erg zonde!” Door dit incident schoot Nico Been door naar de derde plaats, maar die plek werd hem niet gegund. “Ik zat vlak achter Van Berlo en Rob Nieman en ik zag dat zij een fout maakten. Ik schoot ze voorbij maar toen ik daarna op het gas wilde gaan gebeurde er niks meer. Waarschijnlijk is mijn aandrijfas kapot gegaan”, verklaarde Nico Been achteraf.

Tekst: DSC

11708882
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2009
3978
5987
11674281
67507
135985
11708882

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven