Het eerste weekend van augustus staat op het TT circuit Assen traditioneel in het teken van de Gamma Racing Day. De Dutch Supercar Challenge maakt hiervan al sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel uit. Ook dit jaar stonden de dames en heren uit de verscheidene divisies weer aan de start van de racedagen die volgepakt zijn met actie en prachtige demonstraties.

Op vrijdag werden de kwalificaties al verreden voor de verschillende divisies. De Team Riwal Racing SEAT Léon Supercopa werd voor dit weekend alleen bestuurd door Robin Monster. Zijn broer Ferry, met wie hij normaal de strijd ingaat, had verplichtingen op het Circuit Park Zandvoort. Ondanks de handicap die Robin hiermee heeft wist de snelle coureur in 1:48.583 het circuit te ronden en zette daarmee de vierde tijd op de klokken.

In de eerste van de twee races die het Gamma Racing Day weekend voor de SuperSport II divisie in petto had wist Robin zich uitstekend staande te houden, ondanks dat hij dit weekend alleen de eer van Riwal moest verdedigen. De snelle SEAT mocht de race aanvangen vanaf de vierde plaats en wist die gedurende 60 minuten op volle snelheid over de Drentse heide razen om te zetten in een schitterende tweede positie. De strijd was zwaar, maar Robin stond uitstekend zijn mannetje en wist het hoofd koel te houden. Om dat voor elkaar te krijgen moest hij wel op het rechte stuk af en toe zijn nek maximaal uitsteken om een koele luchtstroom langs het dak langs zin gezicht te krijgen.

De temperatuur in de auto liep hoog op, maar het kon Robin niet weerhouden van slim en degelijk racewerk, waardoor hij wederom een beker scoorde en de nodige punten. Verhit, bezweet, maar tevreden lachte Robin met beker en bloemen in de hand: “Het was erg benauwd in de auto, maar ik heb prima gereden. We hebben weer een heel goed resultaat gehaald en de concurrentie heeft vandaag punten laten liggen, dus we hebben onze positie flink verstevigd. We hebben nu een goede marge en dat is precies wat we willen. Morgen ga ik er weer vol tegenaan met een set nieuwe banden, nu ga ik genieten van het resultaat.”

In de middaguren van de zondag werd de tweede race van de DSC verreden. De temperatuur was lager dan op zaterdag, echter de luchtvochtigheid was vergelijkbaar. De lucht was afwisselend blauw en zonnig, om een minuut later weer flink bewolkt en dreigend te worden. De regen beperkte zich echter tot enkele spetters die niet van noemenswaardige invloed waren op de grip op de baan. Met een set hagelnieuwe slicks nam Robin de tweede startpositie in en wist die gedurende de eerste stint prima vast te houden. Voorafgaand aan de race verklaarde Robin vol zelfvertrouwen: “We kunnen de concurrentie goed hebben, de snelheid zit er echt supergoed in, de auto is fantastisch hier. Dit circuit is mijn domein, ik ga hier voor podiumposities en daar laat ik me niet zo maar vanaf houden!”

Na de verplichte pitstop wist de snelle SEAT de eerste plaats over te nemen omdat hij minder straf seconden had dan zijn concurrentie. De strijd tussen hem en JR Motorsport rivaal Pieter van Soelen ontbrandde al snel. De BMW trachtte de SEAT heel moedig te verschalken, maar dat stond Robin niet toe. Door slimme lijnen te blijven rijden en de spiegels goed in de gaten te houden kon Robin Van Soelen achter zich houden. Robin Monster zou de leiding van de race geen moment meer uit handen geven en haalde een zwaar bevochten, maar zeer verdiende overwinning.

Robin wist na de race blij te vertellen: “Jan van der Kooi ging als eerste op het gas op de eerste positie, toevallig ging ik ook precies op dat moment op het gas en kon dus direct meekomen met hem. Ik had alleen een klein probleem met Daan Meijer, hij raakte mij bij de start maar ik kon gewoon door rijden. Pieter van Soelen was snel maar ik had precies uitgerekend wat ik mocht verliezen, ze zeggen wel eens één is erbij en twee is er voorbij! Dit is een top resultaat, beter dan dit wordt het niet!” Ferry Monster, die als toeschouwer naar Assen was gekomen om zijn broer aan te moedigen lachte: “Als we samen rijden worden we tweede, als Robin het alleen doet wint hij…”

Tekst: PR

12197480
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
497
3926
17043
12160227
11071
92573
12197480

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven