Na een aantal rustige weken bereidt het gehele veld van de Dutch Supercar Challenge zich voor op alweer het vierde raceweekend van 2008. Na achtereenvolgens de Nürburgring, Zandvoort en Spa Francorchamps is het komend weekend de Duitse Hockenheimring waar het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van Nederland neer gaat strijken. Alle divisies van de DSC zijn aanwezig op het Duitse circuit, waardoor er wederom met gesplitste startvelden gereden gaat worden. In totaal staan er vier races op het programma, twee op de zaterdag en twee op de zondag. Afgaande op de eerdere wedstrijden dit seizoen is spanning gegarandeerd!

Voor de kanonnen uit de GT-divisie van de DSC is het seizoen echter nog maar amper losgebarsten. Door hevige mist op de Nürburging werd de zaterdagrace van het eerste weekend afgelast en ook de zaterdagrace op Spa Francorchamps werd afgeblazen, ditmaal door een zware crash in het middenveld. Hierdoor zijn er in deze divisie, alsmede in de Supersport I-divisie, pas twee races verreden. Dit aantal hoopt men dit weekend te gaan verdubbelen. Het is niemand minder dan Cor Euser die na twee verreden wedstrijden het klassement aanvoert met zijn bloedsnelle Marcos LM600. Hij vocht de eerste races een felle strijd uit met het duo Van der Hoek/Van der Zwaan in de Audi DTM TTR. Beide races wist het duo namelijk beslag te leggen op de tweede plaats waardoor ze tweede plaats in het klassement bezetten. Vierde staat momenteel het duo De Graaff/Ribbens, die op Spa een goed tempo reden met hun verbeterde Viper. De samenwerking met Racing For Holland lijkt zijn vruchten af te gaan werpen en het is aan het duo de taak om de goed ingezette lijn voort te gaan zetten. Voor de andere Viper, de rood gekleurde Rudolph bolide van het duo Grouwels/Grouwels, is het te hopen dat zij verstoken blijven van technische problemen waardoor ze kunnen laten zien tot wat deze speciale GT2 versie in zijn mars heeft. Veel concurrentie mag er ook wederom verwacht worden van de Moslers, die naast het klassement van de GT-divisie ook hun eigen Mosler Challenge hebben. Na twee races is het het Engelse duo Riley/Flux die hier het klassement aanvoert, op de voet gevolgd door Martin Short en het duo Mecke/Rehfeld. In het GT-klassement bezetten Riley en Flux momenteel de derde positie. De strijd der seconden is close dit seizoen in de GT-divisie, en het is dan ook maar zeer de vraag of het Euser ook dit weekend gaat lukken om de op de loer liggende concurrentie voor te blijven.

De eerste races van dit seizoen is gebleken dat in de Supersport I-divisie een ware Porsche invasie is losgebarsten. Meer dan tien Porsches hadden zich dit seizoen ingeschreven in deze divisie, waaronder ook veel 997 GT3’s. Dat deze auto’s serieus hard gaan demonstreerde Duncan Huisman al tijdens de eerste race op de Nürburging, toen hij in het begin van de race zelfs de mensen uit de GT-divisie wist voor te blijven. Op Spa Francorchamps waren het de heren Thuis en Donovan, beiden rijdend met een Porsche 997 GT3, die het veelvuldig met elkaar aan de stok hadden en op de baan verbeten duels uitvochten. De verwachting is dan ook dat beide heren de komende races elkaar nog zeer vaak gaan tegenkomen. Het is ook de eerdergenoemde Donovan die momenteel het klassement in de Supersport I-divisie aanvoert, waarin hij gevolgd wordt door Nol Kohler, die dit seizoen met zijn nieuwe Porsche 997 GT3 de smaak goed te pakken heeft. Kapers op de kust voor de overwinning komend weekend zijn onder andere de snelle Renault Méganes van Carworld Motorsport, die op Spa uiterst snelle rondetijden noteerden. Het lukte nieuwkomer Habets zelfs om vanuit het achterveld de overwinning te behalen in de divisie. De verwachting is dan ook dat we deze jonge coureur dit seizoen nog zeer vaak aan de top terug gaan vinden. Ook andere nieuwe bolides beginnen langzaam maar zeker hun snelheid te vinden in deze divisie, zoals onder andere het duo Kuijer/Reijntjens met de Opel Astra V6 silhouette en Peter van der Kolk met zijn zeer bijzondere BMW 140 GTR.

In de Supersport II-divisie is de grote vraag wie Pieter van Soelen kan verslaan. In de eerste races van het seizoen bleken de inwoner uit Rockanje en zijn door JR Motorsport geprepareerde BMW 1-serie een gouden combinatie die lastig te overmeesteren viel. Achter van Soelen was het de eerste races vaak een spannende strijd met onder andere de gebroeders Monster in een Seat Leon SuperCopa en Bob Herber in een Saker Sportscar. Ook Milko Tas kan zich regelmatig mengen in deze strijd, maar hij heeft door technische problemen aan zijn Seat Leon SuperCopa al veel punten laten schieten. Hopelijk voor Tas is het geluk hem dit weekend wel aan zijn zijde. Tot slot zijn de Aston Martin Vantages ook weer ingeschreven in deze divisie, en is het aan de rijders van deze schitterende bolides om het ware potentieel van de wagen te tonen.

In de Sport I-divisie vechten John van der Voort en Peter Claassen met hun BMW 1-serie een zware strijd uit met de vele Lotus Exiges die deze divisie rijk is. Zo zijn het onder andere de Exiges van RED Motorsport die veel weerstand weten te bieden, met de Belg Luc de Cock en de Duitser Wilfred Schawohl achter het stuur. Ook de Lotus Exiges van Momentum Racing beginnen het tempo goed te volgen, getuige de podiumplaatsen van onder andere Jan van der Kooi en Onno van Rheenen tijdens de eerste races.

Wie stopt Rob Nieman? Dat is de grote vraag in de Sport II-divisie van de Dutch Supercar Challenge. De inwoner uit Twisk wist namelijk tot nu toe alle vier de races van deze divisie op zijn naam te schrijven. De kans is groot dat hem dat komend weekend niet gaat lukken, omdat hij door zijn resultaten vele strafseconden aan de broek heeft gekregen. Kapers op de kust zijn vooral zijn teamgenoten Frank Bédorf en Erik Buys, maar misschien kunnen de Mini’s wel voor een verrassing gaan zorgen.

Tekst: PR

 

11708906
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2033
3978
6011
11674281
67531
135985
11708906

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven