Mad and Daring hebben de allereerste 6 uurs race in de Dutch Supercar Challenge op hun naam weten te schrijven. Rick Abresch, Alex van 't Hoff en Francesco Pastorelli werden op de grid 1 plaats teruggezet door een administratieve fout, maar deze hebben ze met gemak weer terug weten te winnen.

Roger Grouwels en Cor Euser, mochten vanmiddag om 16.00 uur van pole vertrekken en leken in eerste instantie een flink gat te slaan naar de rest van het veld maar na zes uur in de race moesten ze genoegen nemen met de tweede positie. De derde plaats, in de zes uur durende DSC race werd ingenomen door Jan en Peter Versluis die versterkt werden door Yelmer Buurman en Shirley van der Lof. In de Supersport 1-divisie ging de overwinning naar Wolf Nathan, Jaap van Lagen en Christian Land.    

Vanmiddag om 16.00 uur werd het startsein gegeven voor de start van de 33ste editie van de 24-uur van Zolder. Helaas waren er door omstandigheden, die voornamelijk uit financiele bestonden, niet veel deelnemers die zich op voorhand hadden aangemeld voor het evenement. Daarom was er een uitkomst door een aantal deelnemers uit de Dutch Supercar Challenge mee te laten rijden. Hierdoor kwam het aantal deelnemers dat aan de start stond op 32.

Grote pechhebbers waren Milko Tas, Niels Bouwhuis en Diederik Sijthoff. Met de Mosler MT900R stonden zij als 17de op de startgrid en niet lang nadat het startsein was gegeven moest Bouwhuis naar binnenkomen met technische problemen. Nadat deze opgelost waren door het team kon hij weer naar buiten maar niet veel later moest hij de Mosler definitief in de pitbox parkeren met een defect vliegwiel. Zij waren echter niet de enige met problemen en door de hitte die er vandaag heerste op het circuit, het was in de middag rond de 34graden, moesten veel rijders naarbinnenkomen voor de wissel waar ze absoluut geen problemen mee hadden. Iedereen rijdt graag zijnstints maar door de weersomstandigheden was het ook geen probleem om het stuur even over te dragen aan een collega.

VeKa had twee Ferrari's ingezet waarmee ze met één de volledige afstand van 24 uur wilden gaan rijden. Echter, nadat Shirley van der Lof het stuur over had genomen van Peter Versluis moest ze deze langs de baan op het gras parkeren. Even brak er nog een klein brandje aan boord uit maar nadat de wagen teruggesleept was naar de pit bleek de motor de geest te hebben gegeven. Hierdoor werd besloten om de tweede bolide in te zetten om de race af te maken. Voor het team Lammertink loopt de race ook niet zoals zij gehoopt hadden. Na zes pitstops..... bezetten zij de twintigste positie.

Nadat de finishvlag viel voor een aantal deelnemers uit de Dutch Supercar Challenge is het KRK Racing die de leiding in handen hebben genomen met Raf Vanthoor, Koen Wauters, Anthony Kumpen en onze eigen Dennis Retera. De tweede plaats wordt ingenomen door WRT Racing met Francois Verbist, Ide Enzo, Bert Longing en Xavier Maassen. Level Racing ligt met de Porsche op de derde plaats terwijl de tweede Porsche van Omnilevel de vierde plaats in handen heeft.

Later meer........

11719263
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
305
3747
16368
11674281
77888
135985
11719263

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven