Na races in Engeland, Duitsland en Belgie keert de Dutch Supercar Challenge voor zijn seizoensfinale weer terug in Nederland. TT-Circuit Assen is het decor voor de grote ontknoping van 2011. Wie worden de nieuwe kampioenen van de DSC? Dat zal dit weekend blijken tijdens de Dunlop Finaleraces, waar naast de Dutch Supercar Challenge ook andere aansprekende klassen in actie komen.

Sijthoff vs. Grouwels / Viper vs. Corvette
De GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge is dit seizoen uitermate spannend. Voorafgaand aan het eerste raceweekend op Hockenheim hadden zich al verschillende teams ingeschreven met nieuwe, schitterende bolides en daarnaast waren er ook een paar nieuwe gezichten in deze klasse te bewonderen. Eén van die gezichten was Diederik Sijthoff, die promoveerde vanuit de Supersport II-divisie. In de GT-divisie stapte Sijthoff in bij Speedtec Motorsport, het team met de bekende ETEC-Viper. Sijthoff liet eigenlijk al vanaf de eerste race zien dat hij met deze auto goed overweg kan gaan. Het leverde hem gaandeweg het seizoen dan ook al in totaal 232 punten op. Achter Sijthoff staat routinier Roger Grouwels met slechts vier punten achterstand tweede in het kampioenschap. In 2010 schafte zijn team een heuse Corvette C5.R GT1 aan, en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Acht keer dit seizoen eindigde Grouwels namelijk al op het podium. Ook Cor Euser maakt nog kans op het kampioenschap, maar zijn achterstand op koploper Sijthoff bedraagt 28 punten.

De DSC kent in de GT-divisie komend weekend bovendien een paar opmerkelijke inschrijvingen. Zo is Peter Versluis present met zijn gloednieuwe Ferrari 458 GT2 en komt het 16-jarige talent Beitske Visser, die met de Gamma Racing Day op spectaculaire wijze in haar debuutrace meteen de overwinning pakte, tijdens de zaterdagrace in actie met de Praga R4s. Ook Danny Werkman keert terug in de klasse. Hij komt in actie met de Porsche 997 RSR van Mad and Daring. Carworld Motorsport komt tot slot naast hun Mosler MT900 met nog een tweede GT-bolide naar Assen. Vorige week heeft het team namelijk een zeer snelle Corvette C5.R GT1 aangeschaft, die met Pieter Dubois achter het stuur op Assen zijn vuurdoop krijgt. Andere exoten in deze divisies zijn de Corvette C6.R GT1’s van Rick Abresch en Dave Basu, de Ferrari 430 GT2 van Jan Versluis en de Audi R8 LMS GT3 van Ardi van der Hoek en Robert de Graaff.

Pakt Bert van der Zweerde alsnog tweede plaats?
In het kielzog van de GT-divisie rijdt de Supersport I-divisie, de enige divisie waar het kampioenschap al wel is beslist maar waar de strijd om de overige ereplaatsen nog volledig open ligt. Wolf Nathan en Jaap van Lagen pakten namelijk drie weken op Spa Francorchamps de titel van deze divisie. Lang ging de strijd tussen het duo Van Lagen /Nathan en Bert van der Zweerde, maar laatstgenoemde kende in de laatste races teveel technische problemen waardoor kostbare punten verloren gingen. Van der Zweerde verloor zelfs zoveel punten dat Jacky van der Ende met zijn BRL V6 nu tweede staat in het kampioenschap. Van der Zweerde kennende gaat hij er op zijn thuiscircuit Assen alles aan doen om dit weer recht te zetten.

Achter Van der Zweerde zijn er op zijn beurt ook nog kapers op de kust voor de derde plaats die Van der Zweerde momenteel in handen heeft. Zo ligt Carlo Kuijer op de loer met zijn Divitec SF11, een opmerkelijke bolide die eerder dit jaar al bewees op Assen zeer snel te zijn. Ook het duo Ertan/Wijnen en Nelson van der Pol maken nog kans op die derde plaats in het kampioenschap.

Robin en Ferry Monster grote kanshebbers op titel
Een andere divisie waar het kampioenschap nog zeker niet is beslist is de Supersport II-divisie. In deze divisie komen Robin en Ferry Monster met hun Seat Leon SuperCopa al verschillende jaren uit, maar elk jaar waren er óf technische tegenslagen óf kenden de gebroeders veel pech. Dit jaar lijkt alles goed te gaan, getuige hun voorsprong van 29 punten in het kampioenschap. Ook in Assen kan het echter nog fout gaan, want concurrenten Koen Bogaerts en Mark van der Aa liggen nog steeds op de loer. Dit tweetal debuteerde dit jaar in deze divisie, en liet al veel goede dingen zien. De laatste races waren er echter verschillende problemen met hun auto, waardoor zij niet in staat waren om maximaal te scoren.

De Supersport II-divisie is tijdens de Finaleraces de grootste divisie van de Dutch Supercar Challenge. In totaal hebben achttien bolides zich ingeschreven voor deze klasse, waarbij er nog verschillende equipes zijn die kans maken op de derde plaats in de eindklassering. Die wordt momenteel bezet door Pieter van Soelen, die een sterke slotfase van het seizoen beleeft en vastbesloten is om die derde plaats niet prijs te geven. Toch mag verwacht worden dat het duo Herber/Meijer met de Saker en Marcel Norbart met zijn snelle Seat Leon SuperCopa alles gaan geven om die derde plaats voor de neus van Van Soelen weg te kapen.

Onderlinge teamstrijd komt tot ontknoping in Assen
In de Sport-divisie gaat het tijdens de Dunlop Finaleraces nog tussen twee teamgenoten uit de stal van Van der Kooi Sportscars. Aart Bosman en Guillaume Schulz zijn met hun Lotus Exiges het hele seizoen al zeer aan elkaar gewaagd en het puntenverschil, in het voordeel van Bosman, bedraagt ook slechts 20 punten. Bovendien kende Bosman dit jaar al veel, voornamelijk elektronische, problemen aan zijn Lotus en dat zijn dingen die in Assen voorkomen moeten worden. Ook om de derde plaats in deze divisie is het nog spannend, met coureurs zoals Richard van den Bos, Bert van der Zweerde, de gebroeders Grouwels en Rob Nieman die allen nog kans maken op deze positie in de eindklassering.

Peter en Nico van Vliet, bekend van de ETEC BMW 3-serie, komen in Assen met een andere auto aan de start. Zij komen namelijk in actie in de 1-serie van JR Motorsport, omdat hun eigen auto op Spa Francorchamps kapot is gegaan. Tot slot keert Harold Wisselink weer terug in de DSC, ditmaal met een Lotus Exige uit de stal van Team Lotus Racing.

Vol programma Dunlop Finaleraces
De Dutch Supercar Challenge is niet de enige raceklasse die komend weekend in actie komt. Het programma bestaat namelijk verder uit de Superkarts, de Porsche Cup en de Bridgestone Special Open Trophy. Weekendkaarten zijn te koop voor slechts 20,- euro en bieden toegang tot het gehele circuit, inclusief tribunes en paddock. Deze tickets zijn verkrijgbaar via alle 400 Primera winkels in Nederland, op www.finaleraces.nl of aan de kassa’s op het circuit zelf.

Tekst: DSC

11719524
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
566
3747
16629
11674281
78149
135985
11719524

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven