Voor de laatste keer dit seizoen werden de tenten van Bijl Motorsport opgeslagen op het roemruchte TT Circuit van Assen. Tijdens het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 oktober stond het evenement Dunlop Finaleraces op de kalender van de Dutch Supercar Challenge SuperSport II divisie. Coureurs Jasper en Robbert Bijl waren er helemaal klaar voor. De SEAT Léon Supercopa, de coureurs en de technische en ondersteunende staf van het sympathieke team waren goed gemotiveerd en perfect geprepareerd vanaf vrijdag actief op de Drentse baan.

Kwalificatie, vrijdag 21 oktober
Al op vrijdag werd de kwalificatie verreden door de SEAT coureurs, ze wisten in deze tijdtraining een 1:51.993 op de chronografen te zetten. Die tijd was goed voor een gemiddelde snelheid van ruim 146 kilometer per uur en een veertiende startpositie in hun eigen divisie. Omgerekend naar afstand betekend dit dat de mannen slechts iets meer dan 200 meter afstand hadden tot de snelste man van de sessie die ruim meer dan een 1.1 seconde per ronde sneller reed dan de tweede snelste. In het uitermate competitieve SuperSport II veld betekent een achterstand van 5.5 seconde als snel het verschil tussen poleposition en middenveld.

Race 1, zaterdag 22 oktober
Volgens plan was het Jasper Bijl die de eerste helft van de race voor zijn rekening nam, alvorens halverwege koers het stuur aan Robbert over te dragen. Vanaf de veertiende startplek wist Jasper goed weg te komen. Zijn race bleek vandaag echter van korte duur te zijn vanwege een flinke aanvaring die hij had met de vangrails langs de Drentse baan. Hij verklaarde: “Bij de start zat ik volledig in het gedrang. Achterop het circuit maakte ik een fout die ik probeerde te corrigeren. Helaas slaagde ik daar niet in en raakte de auto kwijt. Ik kwam in aanraking met de vangrails waardoor de voorkant van de auto beschadigd raakte. Hopelijk kan het team de auto voor de tweede race zondag weer oplappen want dan hebben we een heleboel mensen te gast bij het team.” Gedurende de uren na de race zouden de monteurs hard aan het werk gaan om de SEAT Léon Supercopa zo goed mogelijk weer op te kalefateren voor de allerlaatste race van het seizoen.

Race 2, zondag 23 oktober
De tweede en laatste race van het Finalerace weekend stond voor de gebroeders Bijl aanvankelijk op losse schroeven vanwege de schade die ze tijdens de eerste race opliepen. De Monteurs bleken echter alles weer piekfijn in orde te hebben gekregen door een goed deel van de nacht door te werken. Het loonde echter prima de moeite want de auto bleek op zondag weer in uitstekende conditie te verkeren en prima met de snelste bolides op de baan mee te kunnen komen. In de tweede race werd er een achtste tijd genoteerd aan de finish van de allerlaatste race van het seizoen, een uitstekende afsluiter, vooral omdat ze van de 31ste plaats kwamen en het debuutseizoen van Robbert en Jasper die dit jaar als een leerjaar zagen voor aanvang. De snelheid van de auto en de aansprekende klasse waarin ze nu uitkomen, smaakt naar meer. Jasper vertelde: “Ik heb vandaag heerlijk gereden, het was echt een topdag! Gisteren hebben we flinke schade opgelopen die we vannacht hebben hersteld. We zijn nog naar Soest gereden om onderdelen te halen en de monteurs hebben tot 02.30 uur vannacht doorgewerkt om even te gaan slapen en de auto vanmorgen verder af te maken. We hadden vandaag heel veel gasten bij het team, dus er stond voor ons veel op het spel Ik ben dan ook echt superblij dat het gelukt is en dat we zo’n geweldige race hebben gereden. Iedereen is helemaal tevreden over dit weekend. Voor volgend jaar gaan we weer sponsors zoeken want we willen zeker weer met de SEAT aan de start staan.”

Na een jaar met ups en downs hebben de gebroeders Bijl enorm veel geleerd over de autosport en over de SEAT Leon Supercopa in het bijzonder. De snelle Spaanse bolide bleek steeds weer harder te kunnen naarmate de mannen meer ervaring opdeden, wat een flinke belofte voor het volgende seizoen inhoudt. De mannen kijker er nu al naar uit om wederom de degens te kruisen met de andere deelnemers. Ze zullen echter nog moeten wachten tot rond Pasen 2012 alvorens het seizoen weer van start gaat.

Tekst: PR

11733291
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1895
3848
30396
11674281
91916
135985
11733291

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven