Voor de coureur van Speedtec brak tijdens het weekend van 22 en 23 oktober de laatste deelname dit seizoen aan de Dutch Supercar Challenge aan. De heren zouden op het Drentse TT Circuit van Assen voor de laatste maal dit seizoen sportief de degens kruisen om uiteindelijk te bepalen wie de beste van het seizoen was. De Viper van Diederik Sijthoff maakte voorafgaand aan het weekend nog steeds kans op het kampioenschap, evenals de BMW van Peter en Nico van Vliet.

Peter en Nico van Vliet kenden dit seizoen de nodige problemen met hun racebolide en verruilden hun vaste strijdwagen voor het voorlaatste weekend al voor een gehuurde BMW 1-serie van JR Motorsport. Ook voor het allerlaatste weekend werd deze auto door Speedtec ingeschreven en ditmaal zelfs fraai bestickert met de gebruikelijk en opvallende ETEC kleurstelling.

In de kwalificatiestrijd bepaalden de mannen van Van Vliet dat de race vanaf de vierde positie in hun divisie gestart zou mogen worden. Ze legde met een tijd van 1:52.511 beslag op deze positie. Diederik Sijthoff maakte er met de Viper een waar spektakelstuk van door een ronderecord te rijden. Nooit ging een auto van de Dutch Supercar Challenge sneller rond over de 4.555 meter lange Assense baan dan Diederik. Hij had slechts 1:35.870 nodig en bleef met die tijd de overige deelnemers meer dan 1.5 seconden voor.

Race 1, zaterdag 22 oktober
De eerste Speedtec coureurs die zich dit weekend konden opmaken voor een spannende eindstrijd met nog alle kans op het kampioenschap was het Van Vliet duo. De heren stonden om 13.00 uur stipt klaar voor de eerste race van de Sport divisie die gewoontegetrouw gelijktijdig met de SuperSport II divisie in actie komt. Peter van Vliet nam als eerste plaats achter het stuur van de BMW 1-serie en maakte een moeilijk beginfase mee. In de eerste bochtencombinatie raakte de Peter even in de problemen door een tegenstander die dwars ging, waardoor hij er omheen moest rijden en wat tijd en posities verloor. Al snel daarna klom de geel zwarte bolide echter op in het veld op, waardoor de klassering in de eigen divisie ook flink werd verbeterd. Zelfs menig coureur uit de potentieel snellere SuperSport klasse moest zijn meerdere erkennen in de Speedtec BMW. “De auto ging erg goed, met dank aan JR Motorsport. Morgen rijden we de laatste race van het seizoen, ik heb er erg veel zin in!”
Nadat Nico het stuur ter hand had genomen werd de opmars op fraaie wijze voortgezet. De mooie auto bleek ook vandaag nog eens zeer rap in handen van Peter en Nico en legde beslag op de tweede positie in de Sport divisie. Een fraaie prestatie die de mannen een goede kans op de eindoverwinning geeft. Ook Speedtec teamgenoot Diederik Sijthoff wist in zijn eerste race een prima finishpositie te bereiken. De Viper reed naar de derde tijd nadat hij veruit het grootste deel van de race aan de leiding had gelegen. Sijthoff kreeg echter in de tweede helft van de wedstrijd een drive-through-penalty vanwege een vermeend te korte pitstop. De gele Viper had naar verluidt een viertal seconden te kort in de pitstraat stilgestaan, waardoor hij een extra passage door de pitstraat toebedeeld kreeg. Door die straf werd Diederik een zeker lijkende overwinning ontnomen. Desondanks ligt de snelle coureur nog op kampioenschapskoers. Zijn tegenstander (Roger Grouwels) verzamelde vandaag minder punten waardoor hij toch verder uitliep. De definitieve beslissing voor beide Speedtec equipes zal in de tweede race in de laatste racemeters van het seizoen moeten vallen. Terwijl de spanning oploopt verklaarde Henk van Vliet: “Ik ben erg trots op het hele team. In beide divisies hebben we een podium gehaald. Morgen gaat het er echt om spannen, dan kunnen we kampioen worden!”

Race 2, zondag 23 oktober
In de Sport divisie wisten Nico en Peter van Vliet tijdens de tweede race wederom op het podium te komen. De mannen behaalden voor de tweede keer dit weekend een beker, wat tot grote tevredenheid stemt. Tijdens de race gebeurde er voor de mannen niet heel veel, maar dat neemt niet weg dat ze er een prachtige race van wisten te maken. De pitstops zorgen altijd voor de nodige verwarring, waarna er weer flink ingehaald kan worden. Het spektakel voor de rijders en toeschouwers was hierdoor zeker aanwezig. “We hebben dit weekend twee keer het podium gehaald, net als in Spa begin dit jaar. Zowel Nico als ik hebben een goede stint gereden waarin niet enorm veel gebeurde, maar wel een goed resultaat. Volgens mij zijn we vijfde geworden in het kampioenschap. En nog belangrijker is dat we morgen pas weggaan en vanavond nog een feestje te vieren hebben.” Het feestje waarop Peter doelde betreft het kampioenschapsfeest vanwege de eindzege die Speedtec behaalde in de GT divisie. Diederik Sijthoff reed zondag een sterke race en wist als derde over de streep te komen, waarmee hij het podium voor Speedtec compleet maakte. Beide auto’s belandden dit weekend in beide races op het podium, wat aangeeft dat het team een serieuze factor in de Dutch Supercar Challenge vormt. Met de derde positie legde Diederik definitief beslag op het kampioenschap.

Een uiteraard zeer tevreden Diederik Sijthoff meldde: “Dit moest gewoon mijn weekend worden en dat werd het ook. Ik begon vrijdag met een poleposition, scoorde gisteren een podium en won vandaag het kampioenschap wederom met een podium. Het trainen van de afgelopen drie weken heeft zijn vruchten afgeworpen! Het team heeft geweldig werk geleverd. Op naar volgend jaar, wederom met de Viper en voor Speedtec!”

Tekst: PR

11737475
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2093
3986
6079
11702895
96100
135985
11737475

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven