Moritz Racing heeft de eerste beker van het seizoen binnen! Door uitstekend als zesde en zevende te finishen in de Supersport 1 divisie van de Dutch Supercar Challenge, viel het raceteam uit Amsterdam op het circuit van Hockenheim in de prijzen. Een fraai resultaat voor het duo Bert en Patrick Moritz, die met hun Marcos Mantis debuteerde op het Duitse circuit. Over twee weken (12 en 13 juli aanstaande) hopen ze het kunstje te herhalen tijdens de DSC-races op Oschersleben (Duitsland). 

Doordat het circuit op de Hockenheimring voor Moritz Racing compleet nieuw was, verkenden zowel Bert als Patrick Moritz op vrijdagochtend de 4.574 meter lange baan voorafgaand aan het DSC-weekend. Nadat ze de rempunten in de vrije training hadden bepaald, gingen ze de belangrijke kwalificatiesessie van zaterdagochtend in. Bert Moritz nam de twintig minuten durende sessie geheel voor zijn rekening en probeerde een snelle tijd op de klokken te zetten. De ervaren coureur wist in de sessie zijn tijden telkens verder aan te scherpen en belandde uiteindelijk als achttiende in de Supersport 1 divisie en dertigste algemeen. Een keurig resultaat voor de inwoner uit Nieuw-Vennep.

Patrick Moritz: “De kwalificatie is voor ons prima verlopen. We debuteerden afgelopen vrijdag op deze baan in de Dutch Supercar Challenge en wisten toen nog niet wat ons te wachten stond. Nadat we de baan hadden verkend, ging Bert als enige van ons tweeën de tijdtraining in. Met een achttiende plaats in onze klasse mogen we zondermeer tevreden zijn.”

Op zaterdagmiddag werd de eerste race verreden. Bert begon de manche over zestig minuten en kwam na het doven van de startlichten goed van zijn plaats. In de openingsronde wist de ondernemer bij de hairpin te ontsnappen aan een crash, waar Jan Willems (Porsche 997 GT3) en Jeroen Reijntjens (Opel Astra Silhouette) bij betrokken waren. Moritz slalomde zich met de groene Marcos Mantis door de gestrande auto’s en wist veel posities op te klimmen. Na ongeveer een half uur ging Bert naar binnen voor zijn verplichte pitstop, waarbij Patrick het stuurtje overnam. De 34-jarige rijder reed een constante race door telkens lage 1:54’s op de chrono’s te zetten. Doordat veel Porsche deelnemers te kampen hadden met lekke banden en menig concurrent voortijdig de strijd moest staken, schoof Patrick telkens een aantal plaatsen op naar voren. Hij leek als zevende te worden afgevlagd, totdat Nol Köhler (Porsche 997 GT3) in de slotfase eveneens een lekke band kreeg. Bert en Patrick Moritz belandden hierdoor voor de eerste keer dit seizoen op het podium door als zesde te finishen in de Supersport 1 divisie!   

De uitslag van de eerste race was bepaald voor de startopstelling van de tweede manche, waardoor Bert Moritz als zesde de wedstrijd op zondagmiddag aanving. Hij kwam opnieuw goed uit de startblokken en wist het treintje rijders voor hem goed te volgen. Na een constante race waarbij hij prima rondetijden in de lage 1:53’s liet noteren, gaf hij zijn stuurtje over aan Patrick. De pitstop was in hun voordeel, doordat ze als één van de weinigen geen straftijd kregen toebedeeld. Patrick probeerde in zijn stint het hoofd koel te houden, maar de inwoner uit Hoofddorp spinde met de Marcos Mantis kortstondig van de baan, waardoor Rob Frijns (Porsche 997 GT3) wist aan te sluiten. Hij moest de rijder van Carworld Motorsport uiteindelijk laten gaan en kwam na 31 zware ronden als zevende over de meet. Moritz Racing miste daarmee op het haar na het podium in hun klasse. 

“Het was een superweekend voor ons! Op het circuit waar we debuteerden pakten we prompt onze eerste podium van het seizoen. We bleven in de eerste race uit de brokstukken van de gecrashte deelnemers in de openingsronde en profiteerden optimaal van de Porsche rijders die met lekke banden de strijd moesten staken. In de tweede race hadden we het kunststukje kunnen herhalen. Ik spinde echter kortstondig van de baan, waarvan Frijns wist te profiteren. Desalniettemin hebben we optimaal gescoord in de Supersport 1 divisie. Met de verjaardagen van Gerco (onze monteur) en Lydia (mijn moeder) dit weekend is het feest helemaal compleet, zodat we vanavond nog een extra fles champagne gaan ontkurken,” aldus Patrick Moritz.

www.moritzracing.nl

11765186
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1413
3936
33790
11702895
123811
135985
11765186

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven