Na races op Circuit Zolder en Circuit Park Zandvoort is Het AvD Euro Race weekend, komend weekend op de Nürburgring, alweer het derde weekend voor de Supercar Challenge in 2012. Ditmaal komen weer alle divisies van de klasse in actie, de Supercar Challenge verwacht dan ook weer twee volle velden met ieder ruim dertig bolides. In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge is het deelnemersveld mooier dan ooit. Zo komen in deze divisie verschillende GT1-bolides in actie, zoals de Corvettes van Mad and Daring Racing. Dat deze bolides snel zijn bewezen in de eerste weekenden het duo Sijthoff/Abresch en Alex van ’t Hoff wel, want zij staan momenteel beiden in de top drie van het tussenklassement. Tussen de twee Corvettes zijn momenteel Robert de Graaff en Philippe Ribbens te vinden met hun ETEC-Viper. De Graaff en Ribbens kenden al wat technische tegenslagen, zoals onder andere weigerende remmen tijdens de eerste race op Circuit Zolder, maar konden desondanks al veel punten bij elkaar sprokkelen. De strijd in de divisie is echter hoog, want ook namen zoals Peter Versluis, het duo Köhler/Van der Hoek, Jan Versluis, het duo Longin/Lamot en Jan Storm kloppen aan de deur voor een plekje bij de eerste drie.

Voorafgaand aan komend weekend is er bovendien heel wat nieuws over de deelnemers in deze divisie. Zo verschijnt Berry van Elk weer met zijn Praga R4s aan de start. In Zandvoort moest Van Elk verstek laten gaan omdat de motoren van de Praga én de Blueberry Mosler niet gereed waren, maar deze week is vanuit Slowakije een gereviseerde motor afgeleverd in Breda zodat Van Elk weer met de Praga kan gaan rijden. Opmerkelijk is echter dat Praga zélf komend weekend niet met een Praga aan de start verschijnt. Na technische problemen op Zandvoort was de auto niet op tijd klaar waardoor Leonard Hrobarek en Simon Wagner op de Nürburgring in de Mosler van Martin Short gaan plaatsnemen. De kans is daarbij groot dat ook Short zelf weer achter het stuur kruipt. Tot slot kunnen we melden dat Roger Grouwels voor komend weekend zijn BMW Z4 GT3, waarmee hij normaliter uitkomt in de Blancpain Endurance Series, heeft aangemeld.

De Super GT-divisie van de Supercar Challenge rijdt zijn races altijd samen met de GT-divisie van de klasse. In deze divisie zijn het momenteel de BMW silhouettes van JR Motorsport die het kampioenschap aanvoeren. De nieuwe coureurs op deze bolides, zijnde Thuis/Van Riet en Vanbellingen/Redant, hadden de eerste raceweekenden nog tijd nodig om zich aan te passen aan de auto maar zijn nu toch meer en meer voorin het veld te vinden. Achter de twee silhouettes van JR Motorsport is de speciale Mazda 3 rotor te vinden van Werner van Herck. Van Herck kwam in Zolder snel uit de startblokken maar liet door technische problemen in Zandvoort veel punten liggen en heeft inmiddels laten weten dat zijn Mazda voor komend weekend nog niet gerepareerd is. Ook voor Jan van der Kooi en het duo van der Ende/van der Pol gaat het seizoen nog niet vlekkeloos, want ook zij lieten door technische malheur al aardig wat punten liggen.

De GT-divisie van de Supercar Challenge gaat bovendien komend weekend gewijzigd worden. De divisie wordt namelijk opgesplitst in de GT- en GTB-divisie, omdat sommige bolides eigenlijk tussen de Super GT- en de GT-divisie dreigden in te vallen. In de GT-divisie zijn onder andere de Viper van Barry Maessen en de V8Star van het duo Nathan/Van Lagen ingedeeld, en in de GTB-divisie mogen inschrijvingen zoals de Porsches van Team RaceArt en Lammertink Racing worden verwacht. Overigens heeft RaceArt, het team van Pieter Dubois, ook in deze divisie zijn wagenpark uitgebreid. Erol Ertan en Steve Matthijssen, die de eerste twee raceweekenden nog een Porsche deelden, komen op de Nürburgring beiden met een eigen Porsche aan de start.

De Supersport-divisie van de Supercar Challenge is de kopgroep van het tweede startveld van de Supercar Challenge. Deze divisie is inmiddels uitgegroeid tot de klasse waar de meeste auto’s terug te vinden zijn. Zo worden er in Duitsland meer dan 25 bolides aan de start verwacht. Samen met de Sport-divisies lijkt het veld uit te komen op meer dan 40 wagens. In de Supersport-divisie voert het nieuwe duo Bogaerts/Van Soelen momenteel het kampioenschap aan. Bogaerts en Van Soelen, beiden in het verleden al eens kampioen geweest in de Supercar Challenge, sloegen deze winter de handen ineen en bemannen nu samen de snelle BMW M3 GTR van JR Motorsport. Het snelle duo wordt echter op de huid gezeten door de pas 17-jarige Peter Hoevenaars. Dit jonge talent reed op Circuit Zolder pas voor de eerste maal mee in de Supercar Challenge, maar toonde met een overwinning meteen zijn snelheid. Achter de twee koplopers is er een grote groep coureurs die ook aanspraak kunnen maken op de overwinning. We noemen hierbij inschrijvingen zoals de gebroeders Monster, Peter Stox, Aart Bosman en Daan Meijer. Stox heeft komend weekend bovendien een snelle teamgenoot, want André de Vries zal naast Stox in de BMW M3 GT4 plaatsnemen.

Ook in deze divisie zijn komend weekend een aantal nieuwe inschrijvingen te vinden. Zo verschijnt Speedtec Motorsport met een tweede Zilhouette aan de start, die bestuurd gaat worden door Leo van der Eijk en Helmert-Jan van der Slik, en neemt Ferry Monster een tweede Seat Leon SuperCopa mee, die bestuurd gaat worden door Marc Rooker. Ook de Seat’s van Marcel Norbart en de gebroeders Bijl zijn terug van weggeweest en tot slot is ook Ron Braspenning weer van de partij. Hij deelt zijn BMW M3 GTR met Iman van Schelven.

In de Sport-divisie is Eric van den Munckhof momenteel de trotse aanvoerder van het klassement. De bestuurder van de snelle Focus Sport pakte in het eerste raceweekend meteen een overwinning en geldt dit jaar als een serieuze titelkandidaat. Concurrentie komt er onder andere uit het kamp van van der Kooi Sportscars, dat met Guillaume Schulz en Harold Wisselink twee snelle coureurs in huis heeft. Daarnaast zijn ook Michael Verhagen en John van der Voort serieuze kanshebbers op een overwinning. Van der Voort zet op de Nürburgring bovendien een extra wapen in. Priscilla Speelman, op Zandvoort nog uitkomend voor Praga, komt namelijk het team versterken en wordt de nieuwe teamgenoot van Van der Voort.

Tot slot is er de Sport II-divisie, waarin voornamelijk Clio’s aan de start verschijnen maar ook een Lotus Exige en een Focus Sport tot de deelnemers behoren. Hier voert na het eerste evenement Rob Nieman het kampioenschap aan, maar hij wordt op de huid gezeten door het snelle duo Rutgers/Adams in de Lotus Exige. Achter de Lotus Exige vinden we in de tussenstand weer een Renault Clio, die wordt bemand door Frank Bédorf en Machiel Kars. Kim Troeyen is tot slot de bestuurster van de enige Focus Sport in de klasse. Deze dame moest zich na een crash in de trainingen op Circuit Zolder even herpakken maar noteerde in de laatste race alweer zeer snelle rondetijden.

De Supercar Challenge rijdt komend weekend op de Nürburgring tijdens het AvD Euro Race weekend, waar naast de Supercar Challenge ook een hoop andere mooie klassen aan de start verschijnen. Zo is onder andere het Spaanse GT Open te gast, met schitterende bolides zoals Ferrari’s, Lamborghini’s, McLaren’s en Porsches. Ook uit Duitsland is er een GT-kampioenschap present, namelijk de STT Spezial Tourenwagen Trophy. Dit kampioenschap kenmerkt zich door een variëteit van schitterende GT’s en toerwagens. Tot slot komen ook liefhebbers van formulewagens aan hun trekken, want ook het FIA Formule 2-kampioenschap en de European F3 Open series zijn te gast. Weekendkaarten zijn te koop aan de kassa’s van het circuit en kosten 10,- euro per stuk, parkeren kost 5,- euro per dag. Meer informatie over het evenement is te vinden op: http://www.avd-raceweekend.de/news.html

Tekst PR

11765289
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1516
3936
33893
11702895
123914
135985
11765289

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven