Power Motorsports heeft tweemaal een overwinning gescoord in de eerste race van de Sport-divisies van de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day op TT-Circuit Assen. In de Supersport-divisie ging de overwinning namelijk naar Peter Hoevenaars, en in de Sport I-divisie pakten Priscilla Speelman en John van der Voort ondanks een drive through de overwinning. In de Sport II-divisie ging de overwinning naar Lotus-duo Toon Rutgers en Jeremy Adams.

Bij de start van de race was Peter Stox goed weg. De BMW-coureur ging op de eerste positie de eerste bocht in, maar kreeg meteen de hete adem van Peter Hoevenaars in zijn nek. Hoevenaars was in de eerste ronde zeer snel en pakte de eerste positie van Peter Stox al na een paar bochten weer over. Achter Stox lag Daan Meijer op de derde positie.Achter de top drie had Koen Bogaerts een goede start. Begonnen vanaf de zevende positie rukte de BMW-coureur in de eerste ronden op naar de vierde plaats, en ging hij onder andere Leo van der Eijk en Ferry Monster voorbij. Niet veel later werd dit voor Bogaerts de derde positie, want Daan Meijer spinde en verloor hiermee verschillende posities.

Peter Hoevenaars kon de eerste ronden langzaam uitlopen op achtervolger Peter Stox, die Koen Bogaerts achter zich aan kreeg. Bogaerts slaagde erin om aan Stox voorbij te gaan, waarna Stox Ferry Monster in zijn spiegels zag. Monster wilde snel voorbij Stox maar tikte hierbij Stox in de rondte. Monster schoot rechtdoor in het grind maar kon wel zijn weg vervolgen. Peter Stox kwam echter vast te staan in het grind en zag een goede klassering hiermee in rook opgaan. Het incident leverde Ferry Monster een drive through op.

Na de pitstops had Peter Hoevenaars zijn voorsprong verder kunnen uitbouwen, en was Helmert Jan van der Slik op de tweede positie terecht gekomen. Achter Van der Slik lag Pieter van Soelen op de derde positie. Van Soelen liep in de slotfase van de race steeds meer in op Van der Slik, en waagde met nog twee ronden te gaan buitenom een inhaalactie in de bocht genaamd ‘De Bult’. Van Soelen kwam hierbij echter buiten de baan op het kunstgras, en raakte hierbij zijn auto kwijt. Van Soelen ging dwars, raakte de Zilhouette van Van der Slik en eindigde zelf in de vangrails. Het betekende voor Van Soelen einde race, maar Van der Slik kon wel zijn weg vervolgen. Wel kon bij dit incident Robin Monster profiteren, want hij pakte de tweede positie over van Van der Slik.

Peter Hoevenaars lag tot het einde soeverein aan kop, en zag zijn overwinning niet meer in gevaar worden. Robin en Ferry Monster eindigden dus op de tweede plaats, voor Leo van der Eijk en Helmert Jan van der Slik. Zij eindigden met de Speedtec Zilhouette voor de eerste maal dit seizoen op het podium. In de Sport I-divisie had John van der Voort een goede start. Van der Voort leek na de eerste ronde op rozen te zitten, omdat hij er in was geslaagd om verschillende deelnemers uit de snellere Supersport-divisie in te halen. Toch lukte het Guillaume Schulz om ronde voor ronde naar Van der Voort toe te rijden. Schulz haalde uiteindelijk John van der Voort ook in.

Van der Voort gaf zich niet zomaar gewonnen en haakte bij Schulz aan, maar Schulz kon uiteindelijk na een paar ronden toch een gaatje slaan naar Van der Voort. Achter Van der Voort was Eric van den Munckhof opgeklommen naar de derde positie door voorbij te gaan aan Laurens Gooshouwer. Na de pitstops was Möller, die het stuur van Gooshouwer had overgenomen, zelfs op de eerste plaats komen te liggen omdat de andere rijders veel resultaatseconden hadden. Möller kreeg na de pitstops echter een stop and go penalty, omdat Gooshouwer te laat was gestopt en de pitstop bovendien te kort was geweest.

Hierdoor kwam Priscilla Speelman op de eerste positie te liggen, maar ook zij kreeg van de wedstrijdleiding een drive through. John van der Voort was namelijk te vroeg binnengekomen voor de rijderswissel. Speelman viel hierdoor terug tot de derde positie, tot achter Guillaume Schulz en Harold Wisselink. Wisselink was in de beginfase nog door de grindbak gegaan maar was na de pitstops toch opgeklommen naar een knappe tweede plaats. Na haar drive through ging Priscilla Speelman er goed voor zitten en noteerde ze zeer snelle rondetijden, die niet onderdeden voor de snelste deelnemers in de hogere Supersport-divisie. Ze slaagde er al snel in om Harold Wisselink in te halen en reed daarna ook snel naar Guillaume Schulz toe.In de slotronden slaagde Speelman er zelfs in om aan Schulz voorbij te gaan, waardoor John van der Voort en Speelman ondanks de vele resultaatseconden en de drive through op de eerste plaats eindigden. Schulz werd tweede, en Harold Wisselink bekroonde zijn inhaalrace met een derde plaats.

In de Sport II-divisie kon het duo Rutgers/Adams bij de start goed profiteren van hun pole position. De Lotus-equipe sloeg meteen een gat naar de achtervolgers, zijnde Rob Nieman in de Renault Clio en de Zilhouette van het duo Van der Velde/De Jong. De rijders van de Zilhouettes, die dit weekend voor de eerste maal deelnemen aan de Supercar Challenge, gaven tijdens de vrije training en de kwalificatie aan dat zij vooral nog moesten wennen aan het snelle Dunlop rubber, omdat zij normaal gesproken in hun eigen klasse op oudere banden reden. In de race bleek dat zij die Dunlop banden steeds beter onder controle kregen, want de rondetijden waren uitermate competitief.

De Zilhouettes pakten hierdoor voor de pitstops de tweede positie over van Rob Nieman, die geen vlekkeloze race had. “Mijn auto lekte olie, die op de voorruit terecht kwam en ook op mijn achterbanden. Hierdoor zag ik bijna niks en gleed mijn auto alle kanten op. Niet echt mijn dag dus”, verklaarde Nieman na afloop. De Clio-coureur kwam hierdoor uiteindelijk vast te staan in de grindbak, en zag hiermee een goede klassering in rook opgaan. Voor de pitstops lag Frank Bédorf op de vierde positie, met daarachter Nico Been. Been kon bij de pitstops echter weer aan Bédorf voorbij gaan, omdat Been minder resultaatseconden had dan zijn naaste concurrent.

Aan de kop van het veld bleef de stand in de Sport II-divisie tot het einde van de race ongewijzigd. Toon Rutgers en Jeremy Adams pakten de overwinning, voor het duo Van der Velde/De Jong en het duo Van Luik/Bijzitter. Beide duo’s reden met de Zilhouette, wat dus een geslaagd debuut van deze auto in de Sport II-divisie van de Supercar Challenge betekende.

Tekst: PR

12197483
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
500
3926
17046
12160227
11074
92573
12197483

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven