Onder een stralende zon vond vanmiddag de kwalificatie plaats voor de eerste race van de Supercar Challenge Powered by Dunlop tijdens de 24 Hours of Zolder op Circuit Zolder. De kwalificatie was spannend, met verschillende coureurs die gedurende de sessie bovenaan de tijdenlijst stonden. Peter Hoevenaars leek in de slotminuten de pole position te pakken, maar hij werd na de kwalificatie drie plaatsen teruggezet omdat hij op de baan in aanraking was gekomen met Clio-coureur Nico Been. Hierdoor ging de pole position uiteindelijk naar Luc de Cock, voor het duo Bogaerts/Van Soelen en de gebroeders Monster. In de Sport I-divisie ging de pole position naar John van der Voort en Priscilla Speelman, en in de Sport II-divisie pakte Toon Rutgers de beste uitgangspositie voor de race.


 
Bij de deelnemers uit de Supersport-divisie waren er veel kanshebbers op de pole position. De sessie lag korte tijd stil omdat de Oekraïner Shabazov door een afgebroken wiel vast was komen te staan in de grindbak. Tot die tijd waren het onder andere Peter Hoevenaars, Luc de Cock, Koen Bogaerts, Robin Monster, Bob Herber en ook Helmert Jan van der Slik die allen snelle tijden hadden genoteerd die binnen anderhalve seconde van elkaar lagen. Na het hervatten van de sessie leek Hoevenaars de pole position op te eisen, maar hij werd na afloop van de sessie door de wedstrijdleiding drie plaatsen teruggezet omdat hij Nico Been in de rondte had getikt. Hierdoor mag Luc de Cock de eerste race van pole position vertrekken.
 
In de Sport I-divisie stond Eric van de Munckhof lange tijd op pole position, maar in deze divisie reden Priscilla Speelman en John van der Voort in de slotminuten de snelste tijd. Van der Voort en Speelman kunnen dit weekend goede zaken doen voor het kampioenschap, omdat concurrent Guillaume Schulz in verband met verplichtingen elders niet aanwezig is. Michael Verhagen eindigde in deze divisie op de derde positie, vlak voor Marcel van Berlo.

 
In de Sport II-divisie reed Toon Rutgers de snelste tijd. De Lotus-coureur troefde hiermee onder andere Rob Nieman af, die in de slotminuten nog wel de tweede plaats opeiste maar met zijn Clio niet kon tippen aan de snelheid van de Lotus van Rutgers. Nico Been kwalificeerde zich op de derde plaats, met daarachter het duo Bédorf/Kars en Kim Troeijen. Peter Kox en dochter Stéphane kwalificeerden zich in deze divisie met hun Mini op de zesde plaats.

Tekst: PR

11737763
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2381
3986
6367
11702895
96388
135985
11737763

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven