Pieter van Soelen en Koen Bogaerts hebben in het raceweekend van de Supercar Challenge powered by Dunlop in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder een dubbele overwinning gescoord. Nadat het duo tijdens de eerste race op donderdag al de overwinning pakte deden ze dat ook in de race op zaterdag. Bogaerts en Van Soelen eindigden voor het duo Stox/De Vries en Bob Herber, die tweede en derde werden. De race van de Sport I-divisie was een ware slijtageslag. Uiteindelijk werd hier Marcel van Berlo eerste, voor teamgenoot Eric van den Munckhof en de Oekraïners Shabazov en Kramerenko. In de Sport II-divisie ging de overwinning na een spannende strijd naar Rob Nieman voor teamgenoten Frank Bédorf en Machiel Kars. Kim Troeijen eindigde hier op de derde positie.

Kijk de race online terug: http://www.sportnl.eu/VideoDetails.aspx?VideoID=17359&SportID=5

De Supercar Challenge powered by Dunlop was dit weekend actief op Circuit Zolder, waar het onderdeel was van het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder. Na de eerste race op donderdagavond vond de tweede race van het weekend plaats op zaterdagmiddag. De regenbanden hoefden ditmaal niet gebruikt te worden, want met een stralende zon en 25 graden was het schitterend weer. Bij de start van de race was het Koen Bogaerts die op de eerste positie door de eerste linkse ging. Hierna was het Helmert Jan van der Slik die snel onderweg was. De bestuurder van de Speedtec Zilhouette kon in de tweede en derde bocht meerdere deelnemers buitenom inhalen en pakte zo de tweede positie in de race.
 
Hierna zette Van der Slik koploper Koen Bogaerts meteen onder druk. De Speedtec-coureur slaagde er in om achterop het circuit de BMW van Bogaerts in te halen en pakte daarmee al in de eerste ronde de eerste plaats. Van der Slik kon hierna ronde na ronde een gaatje slaan richting Bogaerts, en Bogaerts kon op zijn beurt een gaatje slaan naar achtervolger Peter Hoevenaars. De op de vierde positie liggende Peter Stox moest tot aan de pitstops alle zeilen bijzetten. De bestuurder van de BMW M3 GT4 stond flink onder druk van Luc de Cock, Bob Herber en Ferry Monster, maar hield goed stand waardoor zij niet aan de BMW voorbij konden komen.

Van der Slik en Van der Eijk leken bij het begin van de pitstops op rozen te zitten, ook omdat zij ten opzichte van hun concurrenten de minste resultaatseconden had. Toch verloor het duo tijdens de pitstops de eerste plaats, omdat Van der Slik een achterblijver had ingehaald onder geel. Dit kostte het duo een drive through, waardoor zij terugvielen tot de zesde positie. Niet veel later moest Van der Eijk de Speedtec Zilhouette zelfs aan de kant zetten, omdat de gaskabel naar de motor kapot was gegaan. Ondertussen was Pieter van Soelen op de eerste positie komen te liggen, waarna een spannende strijd om de eerste plaats volgde. Peter Hoevenaars drong namelijk flink aan bij Van Soelen, in de hoop dat Van Soelen in een foutje werd gedwongen. Helaas duurde het spannende gevecht niet tot het einde van de race, omdat Hoevenaars zijn BMW met benzinedrukproblemen langs de kant van de baan stil moest zetten.

Achter dit tweetal lag Luc de Cock op een derde plaats, maar de Lotus-coureur kreeg een drive through omdat hij Sport II-coureur Frank Bédorf in de rondte had getikt. Door dit alles schoof André de Vries door naar de tweede positie, en kwam Bob Herber op de derde plaats te liggen. Deze klassering veranderde in de laatste ronden niet meer, waardoor Koen Bogaerts en Pieter van Soelen wederom op de eerste plaats eindigden. Peter Stox en André de Vries hadden dubbel feest. Zij eindigden niet alleen op de tweede plaats maar De Vries was bovendien ook jarig!

De Sport I-divisie was onder de warme zon een ware slijtageslag. Evenals in de race op donderdag moest John van der Voort zijn BMW vroegtijdig in de pitstraat parkeren, ditmaal met een kapotte aandrijfas. Ook Eric van den Munckhof had het moeilijk, want bij hem haperde al vanaf het begin van de race de versnellingsbak. Bij Michael Verhagen ging het in de beginfase van de race stukken beter. De Honda-coureur was begonnen op de vierde plaats in zijn divisie maar kon binnen een paar ronden al naar de eerste positie rijden. Verhagen liep hierna ronde voor ronde uit op achtervolger Marcel van Berlo, en leek dan ook op rozen te zitten. Helaas voor Verhagen liet ook bij hem de techniek hem in de steek. “Voor ongeveer de achtste keer dit jaar ofzo is er een aandrijfas kapot gegaan. We hebben al een hele tijd andere assen besteld, maar die staan in backorder bij onze leverancier”, verklaarde Verhagen. “Afgelopen donderdag ging vijf minuten voor het einde een as kapot, en we hoopten dat we het nu een uur vol zouden houden. Helaas was het nu na een half uur al over.”

 
De eerste plaats kwam hierdoor weer in handen van Marcel van Berlo, die hierna eigenlijk rustig naar de overwinning kon rijden. Eric van den Munckhof reed namelijk nog wel rond, maar bij hem functioneerden alleen nog de derde en vierde versnelling. De rondetijden van Van den Munckhof waren dan ook veel langzamer dan die van Van Berlo. “Ja het ging niet echt snel maar ik dacht ik blijf maar rijden. Met al die uitvallers was er voor mij nog steeds kans op veel punten”, vertelde Van den Munckhof. Dat bleek na afloop ook te kloppen, want ondanks zijn technische problemen eindigde Van den Munckhof op de tweede plaats. Evenals in de race op donderdag ging de derde plaats naar de Oekraïners Shabazov en Kramerenko, die ditmaal wel op tijd op het podium bleken te zijn en door het dolle heen waren met hun resultaat.

 
In de Sport II-divisie had Machiel Kars een zeer goede start. De Clio-coureur ging in de eerste ronde meteen voorbij teamgenoot Rob Nieman en Lotus-coureur Toon Rutgers en pakte hiermee de eerste positie in de divisie over. Rutgers zette hierna meteen aan, maar vergaloppeerde zich in de Banchi-bocht en kwam hierdoor vast te staan in het grind. Achter de twee koplopers Kars en Nieman was hierna ook een zeer spannend gevecht. Kim Troeijen lag hier op de derde plaats, maar kreeg in haar kielzog Nico Been mee. Been probeerde uiteindelijk een inhaalactie in de eerste chicane, maar Troeijen stuurde in en Been kon haar niet meer ontwijken. Troeijen ging in de rondte en Nico Been kreeg voor dit incident een drive through penalty. Hierdoor kwam Peter Kox met zijn Mini op de derde positie komen te liggen.

 
Na de pitstops had Frank Bédorf een flinke voorsprong ten opzichte van zijn achtervolger Rob Nieman. Deze voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon toen Bédorf in de rondte werd getikt door Luc de Cock. Bédorf kon wel zijn eerste plaats behouden maar Rob Nieman sloot bij zijn teamgenoot aan. Een spannend gevecht volgde, waarbij beide coureurs ronde na ronde bumper aan bumper over het circuit gingen. Bédorf hield lang stand, maar Rob Nieman kon in de voorlaatste ronde toch nog de eerste positie overnemen. Achter overwinnaar Nieman en het op de tweede positie geeindigde duo Kars/Bédorf eindigde Kim Troeijen uiteindelijk toch nog op de derde plaats. Zij was er in de slotfase nog in geslaagd om de op de derde plaats liggende Stéphane Kox in te halen.

Tekst: PR

11709040
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2167
3978
6145
11674281
67665
135985
11709040

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven