Ferry en Robin Monster kenden op het circuit van Zolder een zeer lastig weekend. De broers met de Riwal SEAT hadden door de goede resultaten in de afgelopen races een groot aantal ‘successeconden’, waardoor ze langer in de pitstraat moesten stil staan dan de concurrentie. Hierdoor was een podiumfinish buiten bereik.

Op donderdagavond stond de eerste race op het programma. Toen de rode lichten doofden begon het veld van meer dan 30 bolides aan een race over 60 minuten. Ferry Monster die traditiegetrouw de start voor zijn rekening neemt, had een moeilijk begin. De SEAT verloor direct terrein ten opzichte van de leiders. In de eerste fase van de race kon hij het tempo van de mannen aan kop goed volgen, maar het inhalen van achterblijvers maakte dit een stuk moeilijker. Net achter de kop kwam Ferry Monster de pitstraat ingereden om het stuur over te geven aan zijn broer Robin. “Bij de start verloor ik jammer genoeg een aantal plekken,” blikte Ferry terug op de eerste fase van de race. “In het verkeer was het lastig om de rondetijden van de kop te evenaren. Hierdoor moest ik deze laten gaan, maar heb nog een mooi gevecht gehad met Bob Herber voordat ik de pits in kwam.”
 
Het team voerde een perfecte stop uit en wisselde behendig van coureur. Door de successeconden stond de SEAT wel langer in de pits dan de concurrentie. Toen Robin Monster het circuit op stuurde had hij vrijbaan. Direct reeg hij een aantal snelle rondes aan elkaar, om het gat met de kop te verkleinen. Hierdoor kon hij aansluiting vinden bij de mannen vooraan. Drukte op het circuit belette hem om het gat nog verder te dichten en voor het podium te gaan. De gebroeders Monster moesten zich dan ook tevreden stellen met een zevende positie algemeen. De heren mochten wel een beker komen ophalen voor de overwinning in de Supercopa Cup, de klasse exclusief voor SEAT Léons.

 
“We hadden een perfecte stop,” aldus Robin. “Het team heeft goed werk geleverd. Vanwege de goede prestaties van de afgelopen races hadden wij 30 successeconden en wisten dat het een moeilijke race zou worden. In het begin van mijn stint kon ik nog behoorlijk doorrijden, maar gaandeweg de stint moest ik een paar keer inhouden. Een zevende stek was het maximaal haalbare.”

Terwijl het kwik tropische temperaturen bereikte stonden de gebroeders Monster op de grid van het circuit van Zolder. Vanaf een zevende positie zouden de heren de tweede race aanvangen. Toen het veld werd losgelaten voor de race over een zestigtal minuten gaf Ferry Monster de Riwal SEAT goed de sporen. Hij wist direct een aantal plekken goed te maken. Na een mooi gevecht met de Belg Luc de Cock, had hij het daarna aan de stok met Bob Herber. Herber wist Ferry na een klein foutje in te halen. In zijn SEAT knokte hij nog terug en zette zijn wagen naast die van Herber, alleen verdedigde hij slim. De Riwal SEAT moest zich gewonnen geven. Na ongeveer een half uur dook Ferry de pits in, waarna zijn broer Robin de wagen naar de finishvlag zou rijden. “Ik maakte bij de start direct een paar plekken goed,” liet Ferry Monster weten. “Daarna kon ik aanhaken bij de top en het tempo goed volgen. Alleen jammer dat ik een klein foutje maakte en Herber mij voorbij ging.”

 
Robin Monster ging er direct goed voor zitten en vergde het maximale van de SEAT. Hoewel de wagen in deze warme omstandigheden niet in zijn element is, ging het Robin goed af. Hij kreeg Bob Herber in zijn vizier en was er alles aangelegen om de verloren positie van zijn broer terug te claimen. Hoewel hij sneller reed, was de wedstrijd voor Robin te kort om voorbij aan Herber te komen. Hierdoor grepen de broers Monster met een vierde stek net naast het podium.
 
“Na de pitstop was ik direct snel, alleen deze warme omstandigheden zijn niet ideaal voor de SEAT. De turbo wordt te heet en ook onze banden lijden door de warmte, ook door het gebruikte compound. Ik was nog wel sneller dan Herber, maar de race was te kort. Hierdoor misten wij op een haar na het podium,” aldus Robin Monster na de wedstrijd.

Tekst: PR

11709225
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2352
3978
6330
11674281
67850
135985
11709225

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven