Renault-coureurs Frank Bédorf en Machiel Kars hebben de eerste race van de Sport II-divisie tijdens het Racing Festival op Spa Francorchamps op hun naam geschreven. In de uursrace, waarbij de Sport II-divisie meereed met de ACNN, bleven zij teamgenoot Rob Nieman en AT Motorsport-coureure Kim Troeijen voor. Nico Been viel al vroeg in de race uit met technische problemen.

 

De Sport II-divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop rijdt dit weekend voor de eerste maal in de geschiedenis niet mee met het veld van de Supercar Challenge, maar met de ACNN. Na een vrije training en een kwalificatie op zaterdag stond zondagmorgen om negen uur al de eerste race op het programma. Frank Bédorf mocht in het grote veld vanaf de tweede positie beginnen, met daarachter Nico Been op positie drie, Rob Nieman op positie vijf en Kim Troeijen op de negende plaats.
 
Bij de start van de race was Frank Bédorf meteen snel weg. De Clio-coureur koos de goede lijn bij La Source en zag dat achter hem meteen een paar auto’s van de ACNN aansloten. Bédorf creeerde hiermee meteen een gat richting Rob Nieman. Voor Nico Been verliep de start van de race een stuk minder goed. De Clio-coureur was als een van de weinigen gestart op slicks maar dat bleek niet de juiste keuze. Been spinde op de vochtige baan bovenop Radillon en verloor hiermee veel plaatsen. Been moest namelijk achteraan het veld aansluiten, en kon beginnen aan een inhaalrace. Kim Troeijen pakte hiermee de derde plaats in de divisie over.
 
Been haalde hierna weer een paar coureurs in, maar hij zag zijn inhaalrace na een paar ronden ten einde komen. Bij zijn Clio ging namelijk een aandrijfas kapot, waardoor hij de strijd moest staken. Aan de kop van het veld waren de Clio’s van Spirit Racing flink aan elkaar gewaagd. Zowel Bédorf als Kars noteerden constante rondetijden, waardoor Nieman in eerste instantie niet dichter bij zijn teamgenoot kwam. Toch kwam Nieman uiteindelijk wel dichterbij, omdat Bédorf veel tijd verloor bij het inhalen van achterblijvers.
 
Na de pitstops was de stand in de Sport II-divisie ongewijzigd. Machiel Kars had het stuur van Frank Bédorf overgenomen en was weer voor Rob Nieman de baan opgekomen. Kim Troeijen was ondertussen in fel gevecht met verschillende bolides uit de ACNN-competitie. In de slotfase van de race veranderde er aan de klassering niks meer, waardoor Frank Bédorf en Machiel Kars de eerste race van de Sport II-divisie op hun naam schreven. De tweede plaats ging naar Rob Nieman, en de derde plaats naar Kim Troeijen.

Na de race van de Supercar Challenge powered by Dunlop waren meteen de coureurs van de ACNN aan de beurt om hun tweede race te rijden. In dit veld reden ook een drietal deelnemers uit de Sport II-divisie mee. Nico Been was er niet bij, want het team bleek niet genoeg reserveonderdelen bij te hebben om de aandrijfas, die tijdens de eerste race kapot ging, te repareren. De start van de race ging voor alle rijders van de Sport II-divisie goed. Frank Bédorf kon zijn eerste positie behouden en daarachter probeerde Rob Nieman in de eerste ronde meteen aan te sluiten. Achter de twee Clio-coureurs vocht Kim Troeijen meteen felle gevechten uit met de rijders uit de ACNN-competitie.

Na de eerste ronde kwam de safety car de baan op omdat een Zilhouette-coureur rechtdoor was geschoten op Eau Rouge. Rob Nieman was er ondertussen al in geslaagd om aan te sluiten bij teamgenoot Bédorf. Hierna kreeg Nieman de leiding in de Sport II-divisie in zijn schoot geworpen, want Bédorf moest zijn Clio met technische problemen stilzetten. Hierna kon Nieman verder uitlopen op Kim Troeijen, die het nog steeds aan de stok had met de coureurs uit de ACNN. Troeijen had zich na afloop goed vermaakt. “Dit is weer eens wat anders, normaal gesproken worden we vaak voorbij gereden door de snelle deelnemers uit de Supercar Challenge maar nu was het eens andersom!” Bij de Sport II-divisie veranderde de klassering gaandeweg de race niet meer. Rob Nieman pakte dus de eerste plaats, en Kim Troeijen eindigde op de tweede positie.

Tekst Maurice Hoogers

11765203
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1430
3936
33807
11702895
123828
135985
11765203

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven