In zijn carrière heeft Jaap van Lagen al in veel raceauto’s gereden, maar een fabrieks Chevrolet Corvette vormde een heel nieuwe ervaring. Dit weekeinde deelde de ervaren Edenaar zo’n Amerikaans race icoon met Wolf Nathan. “Wat een geweldige auto. Simpel, bruut en bloedsnel.” Met het plezier kwam ook het succes: een tweede plaats tijdens de Supercar Challenge op Spa-Francorchamps. 

 

Chevrolet heeft met de Corvette in de GT-racerij zo ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel. Zoals bijvoorbeeld de 24 uren van Le Mans. Jaap van Lagen weet nu ook waarom. “De auto is heel simpel van constructie, maar stuurt wel geweldig en is ook echt snel”, vertelt de coureur over de Z06R GT3 met 7-liter V8 en 530pk. “Na de vrije training stapte ik met een big smile uit.”

Zoals veel vaker op Spa speelt het weer tijdens de voorlaatste race-afspraak van de Supercar Challenge een grote rol. Op een opdrogende baan na een fikse regenbui zet Jaap de Corvette op plaats vier. “Ik denk dat een tweede plaats realistisch zou zijn geweest. Ik ging eigenlijk 10 minuten te vroeg de baan op met slicks. De baan werd met de minuut droger.”

In de zaterdagse uursrace begint het even voor halverwege te regenen achterop het GP-circuit. Bij de rijderswissel wordt besloten om regenbanden te steken, maar heel lang blijft een echte hoeveelheid hemelwater uit. Het zorgt ervoor dat Jaap terugzakt naar de tiende plaats.

Als drie ronden voor het einde de regen losbarst kan de Edenaar eindelijk profiteren van zijn regenrubber. “Het lukte me nog om naar de zevende plaats te klimmen. De regen kwam net te laat. Als ik nog twee rondjes extra had gehad dan waren we als derde gefinisht.”

Op zondag blijft het droog in de Belgische Ardennen en neemt Jaap de start en het eerste half uur voor z’n rekening. Het resulteert in de openingsfase in een prachtig duel tussen hem en beroeps Nicky Pastorelli in een Porsche 911 RSR. “Uiteindelijk lukte het me hem te passeren door Eau-Rouge veel harder te nemen. Zo kon ik hem bovenaan voorbij.”

In leidende positie neemt Wolf Nathan het stuur over, om op het allerlaatst een plaats te verliezen aan Robert de Graaff in de veel krachtigere Dodge Viper GT2, ook doordat de Corvette hevig inhoudt. “De benzinetank was bijna leeg. Zo werd het toch nog heel spannend”, lacht Jaap van Lagen. “Maar een tweede plaats is ook een geweldig resultaat na een prachtig weekeinde. Zo’n Corvette is écht een belevenis. Na dit weekeinde heb ik een nieuwe droom: Le Mans rijden met zo’n auto. Lijkt me geweldig!”

PR

11708880
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2007
3978
5985
11674281
67505
135985
11708880

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven