Tijdens het laatste weekend van oktober, zaterdag de 27ste en zondag de 28ste oktober, stond DB Motorsport met twee dikke BMW’s Z4 aan de start van de laatste twee races van de Supercar Challenge powered by Dunlop. De dikke Duitse bolides werden van Waddinxveen naar het Assense TT circuit getransporteerd om aan de Finale Races deel te nemen. Voor Jeroen den Boer een raceserie die niet op zijn normale kalender staat.

Voor Jeroen den Boer was het enige tijd geleden dat hij voor de laatste maal de 4.555 meter lange baan op de Drentse heide onder de wielen doorjoeg. Dat was aan zijn tijden vrijdag tijdens de tijdtraining echter niet te zien. Hij rondde de baan in een tijd van 1:36.674 en was daarmee de snelste man van de dag. Teamgenoot Jan Storm had meer tijd nodig voor de ruim 4,5 kilometer asfalt. Hij klokte een 1:41.328 met de BMW Z4 GT3.

Gedurende de eerste race ontstond er al na 1,5 minuut het nodige tumult door een crash van diverse wagens. In de eerste bocht raakten o.a. een Ferrari en een Mosler betrokken bij het nodige duw- en trekwerk wat zorgde voor een hele snelle code rood. De race werd stilgelegd om de brokken en olie op te ruimen die in de eerste bochtencombinatie achterbleven na de openingsronde. Dit speelde Jeroen enigszins in de kaart doordat zijn aanvankelijke start niet optimaal was. De snelle rijder greep de tweede start aan om zich te revancheren en reed al snel weer aan de leiding nadat hij vanaf de poleposition begonnen was aan de wedstrijd.


 
De BMW bleek een serieuze tegenstander voor de gebruikelijke deelnemers. Of de bolide zo snel is op deze baan, of dat het te maken heeft met het talent van de bestuurder mag iedereen naar eigen inzicht invullen. Feit is dat Jeroen de absoluut snelste op de baan was en relatief eenvoudig naar de overwinning stuurde. In de Duitse serie waarin hij normaal gesproken uitkomt gaat de strijd om tienden van seconden, terwijl hij in de Supercar Challenge met grotere stappen uit kon lopen op zijn achtervolgers. Zijn snelste tijd in de race was ruim twee seconden rapper dan de tweede snelste tijd. Jan Storm wist met zijn fraai gekleurde BMW Z4 naar een keurige achtste tijd te koersen ‘ik heb redelijk goed gereden en ben tevreden’ aldus Storm na de race.

Gedurende de tweede race was het wederom Jeroen den Boer die de snelste tijden op de chronografen wist te rijden. Hij stuurde zijn machine ditmaal consequent in de 1:39 rond en wist zelfs aan het einde van de wedstrijd nog een beetje sneller te gaan. Met een tijd van 1:38 toonde Den Boer dat de BMW tot heel wat in staat geacht mag worden. Toch kon hij niet nogmaals een overwinning op zijn conto bijschrijven. Na de start liep hij vlot weg bij de rest van het veld en kon een voorsprong opbouwen om een deel van zijn lange verplichte stop te compenseren. Als deelnemer buiten mededinging voor het kampioenschap en winnaar van de eerste race werd Den Boer voorzien van de nodige successeconden die in de Supercar Challenge worden toegekend aan de snelsten.

Ondanks dat kon hij nog rap terug aan de kop van het veld komen, al leek een overwinning lastig te worden. De dagzege werd compleet onmogelijk gemaakt door een strafpassage door de pitstraat. Hij kreeg de drive-through-penalty vanwege een ongeregeldheid tijdens de pitstop. De extra passage kostte hem dermate veel tijd dat hij onmogelijk naar de winst kon rijden, al bleek Den Boer nog prima in staat om de tanden serieus on het stuur te zetten en er een snelste ronde van de dag uit te persen. Hij klokte een tijd van 1:38 waarmee hij de rest van het veld ruimschoots te snel af was.


 
Den Boer moest zich tevreden stellen met de tweede plek aan de finish in plaats van de gewenste winst. Na de race vertelde hij: “We zijn tweede geworden achter Peter Versluis en dat is goed. We kijken tevreden terug op dit weekend. We hadden van te voren niet verwacht dat we zo snel zouden zijn. We hebben een leuk visitekaartje afgegeven.”

Jan Storm reed een geweldige tweede race, hij stuurde zijn snelle Beierse bolide naar een mooie zevende positie. De rappe man uit Streefkerk genoot van iedere meter op racesnelheid die hij dit seizoen kon maken en zal ook volgend jaar weer van de partij zijn. De fraaie rood met zwarte BMW Z4 in GT3 uitmonstering is een geweldige aanwinst voor het Super GT veld van de Supercar Challenge en kan een uitstekend tegenwicht bieden tegen de Ferrari’s,  Moslers, Vipers, Corvettes en Porsches. Als het aan Storm ligt zal hij volgend seizoen wederom de handdoek opnemen tegen de reeks tegenstanders die hij dit seizoen ook al met het nodige succes bestreed.


 
DB Motorsport bewees met haar optreden tijdens het Finale Races weekend dat de Z4 een geducht wapen is en zal haar campagne met deze bolide zeker op internationaal niveau verder voortzetten.

Tekst: PR

12197392
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
409
3926
16955
12160227
10983
92573
12197392

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven