Na slechts twee weken rust maken de teams en coureurs van de Dutch Supercar Challenge komend weekend weer hun opwachting op het circuit. Ditmaal is het Duitse Oschersleben het decor voor het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van Nederland. Evenals twee weken geleden in Hockenheim zijn alle divisies weer present, en wordt er gereden in gespleten startvelden. Veel coureurs kijken uit naar komend weekend omdat stuurmanskunsten op het bochtige circuit het verschil kunnen maken. Gaan de Porsches in de Supersport I-divisie wederom voor de overwinning of krijgen ze het moeilijk met onder andere de Méganes? Zijn de Lotussen in de Sport I-divisie op het bochtige circuit sneller dan de BMW’s? En lukt het Rob Nieman om zijn ongeslagen status te behouden in de Sport II-divisie? Het zal komend weekend allemaal blijken op Motorsport Arena Oschersleben.

Spanning is er in de kop van de GT-divisie. Na vier verreden races is het de uiterst ervaren Cor Euser die met 68 punten het klassement aanvoert. Zijn voorsprong op achtervolgers Van der Hoek/Van der Zwaan is echter maar één punt en ook equipe de Graaff/Ribbens volgt op geringe afstand. Tevens bleek tijdens de laatste races op de Hockenheimring dat de Moslers ook de snelheid te pakken hebben. Engelsman Martin Short boekte op het Duitse circuit twee knappe overwinningen en het is niet uitgesloten dat de andere Mosler-coureurs zoals het duo Riley/Flux en Berry van Elk ook mee gaan strijden om de overwinning. Meindert van Buuren moet het komend weekend doen zonder zijn vaste teamgenoot Nicky Pastorelli, want Pastorelli neemt komend weekend namelijk deel aan de ALMS in het Amerikaanse Lakeville. Het is voor Van Buuren dan ook te hopen dat de temperaturen op Oschersleben niet zo extreem zijn als afgelopen seizoen, toen sommige coureurs door de hitte noodgedwongen voortijdig op moesten geven.

In de Supersport I-divisie zijn het de Porsches die het meest voorin te vinden zijn, met Henk Thuis, Michael Donovan en ook het duo Huisman/de Vries voorop. Ook op Hockenheim waren deze auto’s, ondanks het extra ballastgewicht dat alle Porsches bij zich droegen, veelal voorin te vinden. De vraag is echter of dat op Oschersleben ook het geval gaat zijn, omdat bij de voorste mensen de resultaatseconden mee gaan tellen. Tevens mag er veel verwacht worden van de silhouettes binnen de divisie, die op het bochtige circuit goed uit de voeten zouden moeten kunnen komen. We noemen hierbij onder andere Jochen Habets, het duo Wijnen/Dubois en Erol Ertan die allen met een Mégane rijden. Hierbij mogen we ook het duo Reijntjens/Kuijer niet vergeten, want zij zullen na hun nulresultaat op Hockenheim gebrand zijn op een goede klassering.

 In de Supersport II-divisie waren het op Hockenheim de Aston Martins van Gravity Racing die de snelheid bepaalden en twee overwinningen voor zich opeisten. Aan de kop van het klassement is het echter nog steeds Pieter van Soelen die met zijn BMW 1-serie het veld aanvoert met in totaal al 128 punten. Zijn voorsprong op de gebroeders Monster bedraagt echter maar 12 punten. Interessant zal het dus gaan worden tussen de twee bolides, ook omdat de Seat op het bochtige circuit normaal gesproken wat meer gewaagd is aan de krachtige BMW. Tevens zijn de Aston Martins wederom actief in deze divisie, waardoor het druk zal gaan worden aan de kop van het veld Ook Bob Herber zou zich lekker moeten voelen op het bochtige circuit met zijn lichte en wendbare Saker Sportscar.

Voor de Lotussen in de Sport I-divisie is het circuit van Oschersleben een uitgewezen kans om zich van voren te laten zien. Jan van der Kooi deed dat al op Hockenheim, alwaar hij op zaterdag een mooie overwinning wist binnen te halen. Ook op zondag ging de overwinning naar Lotus, maar nu was het de beurt aan Luc de Cock om de hoogste trede op het ereschavot te betreden. Het is aan o.a. John van der Voort en Peter Claassen om deze overwinningsroes van de Lotus-coureurs te doorbreken, maar dat het ze door de Lotus-mannen niet makkelijk gemaakt gaat worden is een ding dat vaststaat.

Tot slot gaat ook de Sport II-divisie van start op Oschersleben. In deze divisie is Rob Nieman dit seizoen heer en meester, want hij wist tot nu toe namelijk alle zes de races op zijn naam te schrijven. Op Hockenheim kreeg Nieman echter de hete adem van teamgenoot Erik Buys in zijn nek, maar verloor Buys zijn kans op een overwinning toen hij in zijn achtervolging op Nieman spinde. Bij de Mini’s voert debutant Jitse Villerius momenteel het veld aan, maar hij wordt op de voet gevolgd door Arno Reijntjens.

Het programma op Oschersleben is vol, met van s’morgens 8 uur tot s’avonds laat actie op de baan. Naast de Dutch Supercar Challenge rijden onder andere de Duitse Superracekarts en de AVD 100 Meilen Rennen. Niet in de gelegenheid om af te reizen naar het Duitse Oschersleben? Een samenvatting van de verreden races van de DSC, inclusief achtergronden en interviews, is elke zondag te zien op SBS6 rond de klok van 11:45 uur.

PR

11712887
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1460
4554
9992
11674281
71512
135985
11712887

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven