Na deelnamen aan de BRL-Light, BRL-V6 en Dutch GT klasse, heeft Henry Zumbrink gekozen voor een nieuwe stap in zijn autosport loopbaan. Henry zal het autosportseizoen 2013 gaan deelnemen in een Volvo S60 Solution F racewagen in de Super GT Divisie van de Supercar Challenge. Deze stap brengt een nieuwe uitdaging op verschillende circuits en een nieuw rijdersveld voor de coureur uit Amerongen.

Henry heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan de BRL en Dutch GT van het DPP van Circuit Park Zandvoort. Vooral de afgelopen twee jaar in de Corvette C6 waren rumoerig. De snelle racewagen werd op vele fronten aangepast door de organisatie, waardoor Zumbrink en zijn team telkens de kampioenschapsstrijd moesten opgeven. Hoewel een mooie klasse en geweldige wagen, voelde Henry zich zeer beperkt en verloor zijn plezier in racen, wat toch echt zijn grote passie is.

Henry: “Ik heb echt mijn plezier in racen verloren de afgelopen jaren. Uiteindelijk wil je in de kop deelnemen en de titel binnenhalen, zeker met zo’n snelle wagen als de Corvette. Het team van Day-V-Tec bouwt nu eenmaal snelle wagens! Deze winter hebben we hard nagedacht over de mogelijkheden en daarom hebben we besloten om in 2013 te gaan deelnemen aan de Supercar Challenge met een eigen wagen.”

In de Supercar Challenge nemen velen verschillende merken en racewagens deel. Zumbrink had hier dus de keuze uit een breed gamma. Uiteindelijk is gekozen voor een silhouet wagen: de Volvo S60 Solution F. De high tec Solution F racewagen, bekend van de Renault Megane Trophy, Rally en Race of Champions, heeft een eigen fabriek in Frankrijk. De nieuwste snelle wagen uit deze fabriek is de Volvo S60 Silhouet F, met een Corvette V8 motor van 7,0 liter en 550 PK. De wagen zal gerund worden door Davy Lemmens van Day-V-Tec, waar Zumbrink de afgelopen jaren al gereden heeft in het team.

De Supercar Challenge is anders dan de ‘Cupklassen’ in Nederland. De organisatie draait onafhankelijk en heeft geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. Uitgangspunt is het organiseren van autoraces voor GT’s en toerwagens tijdens A-evenementen op circuits in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren heeft de Supercar Challenge ruim 100 races verreden tijdens grote evenementen op diverse circuits, zoals Circuit Park Zandvoort en het TT-circuit van Assen. Ook de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps in België, Nurburgring, Hockenheim, Oschersleben en de Eurospeedway Lausitzring in Duitsland en het GP-circuit van Silverstone in Engeland stonden op het programma. In het seizoen 2013 zal de Supercar Challenge dan ook weer actief zijn op verschillende circuits.

Henry over zijn keuze voor de wagen en de klasse: “Hoewel de andere rijders in de Super GT divisie meer vermogen hebben, is de Solution F een stuk lichter. De Supercar Challenge heeft een vol veld met veel goede rijders, maar met deze wagen denk ik zeker kans te maken op goede resultaten. De Supercar Challenge heeft een leuke sfeer en veel aandacht van de media, dus ik denk hiermee de juiste keuze te maken én mijn plezier in het racen weer terug te krijgen!”

Henry vervolgt: “De wagen zal gerund worden door Day-V-Tec. De band met Davy Lemmens is heel goed en na een aantal jaar ervaring te hebben gehad met dit team, is het voor ons dan ook de logische keuze om de wagen hier te runnen. Davy heeft veel technische kennis en kan de wagen voor elke race goed neerzetten.”

Dit seizoen is gekozen om te gaan rijden met een eigen wagen. De keuze voor een Volvo S60 silhouet was de meest logische voor de Volvo-minded Zumbrink familie. Henry is zoon van Hans Zumbrink, eigenaar van Volvo Reede, dé Volvo dealer die al vele jaren in Amerongen gevestigd is. De wagen wordt dan ook ingeschreven onder de naam ‘Volvo Reede Racing by Day-V-Tec’ om de naam van het bedrijf nog meer te promoten.

Henry over de Volvo: “Hoewel het racen in Nederland door veel merken wordt gedaan, is er geen klasse waarin ik gereden heb met een Volvo. Met de keuze om een eigen wagen in te zetten in de Supercar Challenge, was het voor ons ook logisch om te kiezen voor de Volvo S60 silhouet.”

PR

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Parodontologie P. Eigenhuis, Rica Engineering, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, BGT Maarsbergen, Holding Triple B, Otto de Gooijer Automobielen, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

11733232
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1836
3848
30337
11674281
91857
135985
11733232

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven