Voor de eerste ronde van Supercar Challenge kampioenschap verplaatsten de equipes zich naar het Belgische circuit van Zolder. Met nieuwe kleurstellingen en veranderde rijdersbezettingen werd de strijd weer aangebonden. Koen Bogaerts deelt dit jaar wederom de auto met Pieter van Soelen, waarbij Bogaerts zelf het seizoen aftrapte door in de eerste bcht zijn derde kwalificatiepositie om te zetten naar de leiding. De broers Robin en Ferry Monster spinde in de eerste ronde door contact met Bas Schouten. De Riwal Supercopa verloor veel terrein, maar kon in het achterveld haar weg wel vervolgen, om van daaruit een inhaalrace te rijden en uiteindelijk een podium positie te behalen.

De SEAT Supercopa van Spork Racing met Jimmy Adiaenssens maakte een goede start mee en reed na de eerste ronde achter Bogaerts en Schouten die op de tweede plek lagen ondanks het contact met de Monster bolide in de eerste bocht. In de Sport Divisie was het Eric van den Munckhof in de Ford Focus silhouette die aan de leiding ging met achter zich Leon Zappeij met de SEAT. Van der Voort wist de SEAT te verschalken en kon aansluiten achter Van den Munckhof op de tweede positie. Halverwege de eerste stint wist John van der Voort op het rechte stuk de leiding over te nemen en Van den Munckhof naar de tweede plek te verwijzen.

Met 33 minuten te gaan werden de eerste pitstops van het seizoen gehouden, als eerste was het Bas Schouten die binnen kwam om het stuur over te dragen aan Jeroen Mul. Vlak daarachter kwam Ferry Monster binnen die plaats maakte voor zijn broer Robin.

Na de pitstops bleek Jeroen Mul de leider van de race te zijn, met vlak achter zich JR Motorsport collega Pieter van Soelen. Het werd vandaag duidelijk dat ook dit jaar de BMW's van JR Motorsport en de SEAT Léon Supercopa van de gebroeders Monster weer meedingen naar de podiumplekken. Achter hen waren het Luc de Cock met de snelle open Lotus en Robin Monster die voor de derde stek vochten. De Lotus en de SEAT waren aan elkaar gewaagd en maakten er een waar titanengevecht van waarbij ze geregeld stuivertje wisselden.

In de Sport Divisie wist Priscilla Speelman een grote voorsprong op Michael Verhagen met zijn Honda op te bouwen. Voor een overwinning voor Van der Voort en Speelman zorgde dit echter niet, omdat Aart Bosman er na de pitstops in was geslaagd om uit te lopen op zijn concurrentie. Bosman kende op vrijdag nog veel pech door een kapotte motor en startte vandaag in de Sport-divisie met de t-car van Team Van der Kooi. Bosman won uiteindelijk dus met deze t-car, een mooie opsteker voor het team.

De leider van de eerste helft van de race, Eric van den Munckhof, kwam langs het circuit stil te staan. Hij werd als ridder te voet niet geklasseerd in de einduitslag van de eerste race. Met nog een paar minuten op de klok begon de tot dan toe algemene leider terug te vallen. De bolide van Jeroen Mul en Bas Schouten kampte met een probleem en viel terug tot ver buiten de top tien. Koen Bogaerts en Pieter van Soelen profiteerden van de problemen bij hun teamgenoten en wonnen de seizoensouverture vlak voor de lokale held Luc de Cock en Robin en Ferry Monster.

11733302
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1906
3848
30407
11674281
91927
135985
11733302

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven