Jan Versluis heeft op Circuit Zolder de eerste GT-divisies race van seizoen 2013 gewonnen. De Ferrari-coureur bleef Henry Zumbrink en Jim en Glynn Geddie voor. In de GT-divisie ging de overwinning naar Barry Maessen in de Viper en in de GTB-divisie ging de overwinning naar René Wijnen en Charlie Frijns.

De van pole vertrokken Peter Hoevenaars had in de eerste bocht direct te maken met de snelle Volvo Silhouette van Henry Zumbrink. De snelle coureur uit Amerongen had een hele goede start en kon al direct in de eerste bocht naast Hoevenaars komen. Hoevenaars stuurde in maar kon niet voorkomen dat Zumbrink naast hem via de binnenkant voorbij kwam. Hoevenaars spinde na een kleine touche met Zumbrink, maar kon zijn weg vervolgen al was het achteraan. Zumbrink bleek in de openingsfase razendsnel en sloeg al snel een gaat naar de Ferrari van Jan Versluis.

In de GT divisie was het Barry Maessen die een grote voorsprong nam op Jan van der Kooij en Steve Vanbellingen. Fiona James maakte een klein foutje in de Jacky Icx chicane terwijl Zumbrink en Versluis er achter reden. Beide wagens konden zonder problemen langs James rijden en hun strijd onverminderd voortzetten. De racende dame wist via de grindbak de baan weer opkomen en eveneens haar weg zonder problemen vervolgen.

Vrijwel gelijktijdig kwam Jacky van der Ende de pits binnen met problemen. Zijn bezoek aan het team bleek terminaal te worden, hij kon zijn weg helaas niet meer vervolgen.

Aan de kop van het veld werd het intussen spannender en spannender. Zumbrink kampte met wat overstuur in de auto, wat hem keer op keer tijd kostte. Ook in de laatste chicane voor het rechte stuk had de Ameronger last van overstuur, wat Jan Versluis de kans gaf om met zijn Ferrari bij het opkomen van het rechte stuk langszij te komen.

Versluis nam de leiding over van Zumbrink en bleek de absoluut snellere van de twee. Hij bouwde direct een voorsprong op die zou oplopen tot zo'n 15 seconden aan de finish.

Charlie Frijns en Rene Wijnen leidden de race in de GTB divisie met vlak achter hun de Mazda van Van Herck. In de GT Divisie was het Jan van der Kooij die een kwartier voor het einde met een technisch probleem te kampen kreeg, wat hem ertoe dwong om zijn wagen langs het circuit te parkeren. Helaas behoorde hij tot een van de uitvallers in de eerste race op zaterdag. Ook Peter Hoevenaars moest wegens technische malheur voorijdig opgeven.

In de GTB divisie was er een strijd gaande om de achtste positie tussen Bordet en Sluys. De eerstgenoemde leek de betere banden te hebben, wat hem een kans gaf om met betere tractie de bochten uit te komen en zo het gat te dichten. Uiteindelijk kon hij optimaal profiteren van zijn iets betere materiaal en wist hij een plekje te winnen ten koste van Sluys.

Na 60 minuten op volle racesnelheid reed Jan Versluis zijn Ferrari als eerste over de streep, gevolgd door Henry Zumbrink met de Volvo Silhouette. De Volvo leek wel wat wegliggingsproblemen te hebben die mogelijk mede werden veroorzaakt door schade aan de linker achterkant. De wielkast van de lichtblauwe bolide vertoonde een gat dat niet van origine in het bodywork zat.  Vader en zoon Geddie completeerden met hun McLaren MP4-12C het Zolderse podium.

11712874
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1447
4554
9979
11674281
71499
135985
11712874

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven