Henry Zumbrink heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De Volvo-coureur bleef in de zondagrace Peter Hoevenaars en Roger Grouwels voor. In de GT-divisie ging de overwinning naar Wim Lumbeeck en in de GTB-divisie wonnen Charlie Frijns en René Wijnen. De start van de tweede race in de GT divisie verliep opmerkelijk rustig en incidentvrij. Het was weliswaar druk in de linkerknik, maar leverde geen grote schades op. De McLaren van Geddie wist de leiding te behouden na van poleposition te zijn vertrokken.

Peter Versluis bleek in de openingsfase een van de smaakmakers, hij miste de eerste race vanwege een rally-activiteit en moest daarom van achteraf starten in de tweede race. De snelle Ferrari van Versluis bleek echter prima in staat om een sterke inhaalrace te rijden. Bij de eerste doorkomst was hij al doorgeschoven naar een plek in het middenveld. Hij zou echter niet lang van zijn winst kunnen genieten, hij verremde zich en kwam langs de baan tot stilstand. Vanaf die plek kon hij terug wandelen naar zijn team, helaas was zijn eerste weekend al heel snel voorbij.

Na zijn geweldige debuut van een dag eerder (de tweede plaats) wist Henry Zumbrink het tijdens de zondagse race zelfs nog beter te doen. Hij wist in de openingsfase al naar de leiding op te stomen om die vervolgens geen moment meer uit handen te geven. Jan Versluis reed met zijn Ferrari weliswaar prima tijden, Zumbrink was ruimschoots sneller en bouwde al gauw een voorsprong op van enkele seconden. Achter dit tweetal was het Barry Maessen met de ETEC Viper die zich probeerde Rogier Grouwels in diens Corvette van het lijf te houden. Uiteindelijk slaagde hij daarin niet, Grouwels werkte zich op naar de derde plek ten koste van Maessen.

Een divisie lager had de Volvo van Pierre-Etienne Bordet die de leiding stevig in handen, hij had een voorsprong van meer dan vijf seconden op Steve Vanbellingen in de JR Motorsport BMW Silhouette. Richting de slotfase van de race reed Bordet langzaam over de piste en moest een extra bezoekje brengen aan zijn team. Ward Sluijs, die inmiddels Steve Vanbellingen had afgelost, reed een erg sterke race. Foutloos was hij niet, mede dankzij overstuur maakte hij een pirouette en kon zijn weg daarna vervolgen. Hij verloor hiermee wel de leiding, maar behield de tweede positie. De overwinning in de GT-divisie ging naar Wim Lumbeeck.

In de GTB-divisie kende Werner van Herck geen gemakkelijke wedstrijd. Toch kon Van Herck met een haperende Mazda 3 toch nog een derde podiumplaats in de wacht slepen. Wie vanavond echter niet tevreden naar huis gaat, is Patrick Lamster (EMG Motorsport Porsche). “Dit was niet mijn beste dag. Ik kon het ritme niet volgen, en toen ik het ritme probeerde op te drijven, maakte ik enkele kleine foutjes. Volgende keer beter!” De overwinning in de GTB-divisie ging naar René Wijnen en Charlie Frijns.

In het algemene klassement pakte Zumbrink zijn eerste overwinning in de Supercar Challenge, gevolgd door Peter Hoevenaars op de tweede positie en Rogier Grouwels op de derde stek.

11709032
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2159
3978
6137
11674281
67657
135985
11709032

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven