Het voorbije weekend werd de eerste meeting van de Benelux Supercar Challenge verreden op de Limburgse omloop van Circuit Zolder. Wat is er beter na zo’n weekend dan als eerste leider van het seizoen de volgende afspraak voor te bereiden? DVB RACING en Wim Lumbeeck behaalden een zege en een tweede plaats en verzamelden zo de nodige punten om bovenaan de tabellen post te vatten. “Het seizoen zo aanvatten is motiverend voor het team, de medewerkers, de partners en uiteraard de rijder”, aldus Frank Thuriaux, de teammanager van het team met thuisbasis in Willebroek.

Jaar na jaar stoomt DVB RACING nu al de schitterende Chrysler Viper GTS-R van Wim Lumbeeck klaar. De wagen oogde ook voor deze nieuwe seizoenstart weer prima en de schijn bedroog niet. Wim Lumbeeck kon eerder deze maand de wagen proefrijden tijdens een testdag op Circuit Zolder en meteen werd duidelijk dat de wagen klaar was voor een nieuw seizoen.

“We besloten samen met Wim om weer voor de Benelux Supercar Challenge te kiezen”,  legt Frank Thuriaux uit. “Dat was een bewuste keuze, want in samenspraak met promotor Dick Van Elk konden we een inschrijving bekomen voor de Divisie GT, in plaats van Super GT wat gezien de ouderdom van de wagen niet onterecht is. We hebben de bolide aangepast aan de opgelegde vereisten, maar iedereen was er bij voorbaat van overtuigd dat het om een correcte keuze ging.”

Tijdens de eerste race werd duidelijk dat de beslissing correct was en Wim Lumbeeck kon ook de gestelde ambities meteen waarmaken, want ondanks enkele kleinere problemen sleepte hij een tweede plaats in de wacht. “De  eerste  wedstrijd  was  niet  bepaald  de  makkelijkste  uit  mijn  loopbaan”,  aldus  Wim Lumbeeck.  “Na  een woelige  start  en  een  tik  in  de  eerste  bocht  kon  ik  toch  als  tweede aanpikken in GT, maar even later brak de versnellingspook af. Het was zoeken en tasten omdat  ik  niet  meer  kon  rekenen  op  de  power  shift  en  constant  moest  ontkoppelen, gecombineerd met  een  nog  klein  resterend  stukje  pook  dat  alle moeite  van  de wereld vroeg om  te  schakelen. Desondanks  vocht  ik  terug en  is een  tweede plek een prachtig resultaat.”

Op zondag mocht de Benelux Supercar Challenge het strijdperk net na de FIA GT Series betreden. Volle tribunes dus en daar genoten de deelnemers zichtbaar van. Het werd een mooie tweede race en Wim Lumbeeck reed naar de eerste positie om die niet meer af te staan.  Het  werd  zijn  eerste  zege  op  dit  niveau,  waardoor  hij meteen  ook  leider  in  de Divisie GT wordt.

Die volgende races worden verreden op de Slovakiaring in Slowakije. “Wim is nog steeds op zoek naar een competitieve piloot om er zijn leidersplaats te verdedigen”, geeft Frank Thuriaux aan.  “We hopen op een  snelle beslissing, want het  is  nu wel  duidelijk  dat  het pakket DVB RACING, Viper en Lumbeeck garant staat voor knappe prestaties!

12197218
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
235
3926
16781
12160227
10809
92573
12197218

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven