Roger Green en Martin Short hebben met hun Radical SR8 de allereerste race van de Superlights-divisie van de Supercar Challenge op hun naam geschreven. Op de Slovakia Ring hadden zij een goede start van de race waarbij ze hun eerste plaats behielden en die gaven ze ook niet meer af. Op een tweede plaats eindigde Henk Thuis, voor James Abbott. Stefan Rosina was de eerste Praga in het veld op de vierde plaats.

Bij de start van de race was Roger Green met zijn Radical SR8 het beste weg, gevolgd door Henk Thuis. Achter de twee koplopers had Danny van Dongen een goede start. De Praga-coureur kon in de eerste ronde voorbij gaan aan Richard Fearns met de Radical SR8, maar moest een ronde later toch zijn derde positie aan Fearns teruggeven. Van Dongen kreeg het hierna aan de stok met Radical-coureur James Abbott, Praga-coureur Stefan Rosina en de Norma van Van den Hover / Houthoofd.

Dit spannende gevecht werd in de derde ronde het gevecht om de derde plaats omdat Fearns in de derde ronde spinde en met zijn Radical vast kwam te staan in het grind. De Radical kwam hierbij goed vast te staan en kon zijn weg niet meteen vervolgen. Abbott had bij deze groep intussen de derde plaats van Danny van Dongen overgenomen.

Aan de kop van het veld was het ook nog steeds spannend. Roger Green stond namelijk onder zware druk van Henk Thuis, die de koploper goed kon volgen en binnen een paar seconden van de koploper bleef. Na een aantal ronden kon Green met het noteren van snelle rondetijden toch verder uitlopen op achtervolger Thuis, bij wie de rondetijden toch wat terugliepen.

Ook na de pitstops lag de Radical SR8 van Roger Green en Martin Short op de eerste plaats. Het gat met achtervolger Henk Thuis was inmiddels opgelopen tot een tiental seconden. Achter Thuis lag James Abbott nog steeds op de derde plaats, voor Stefan Rosina. Danny van Dongen had na de pitstops het stuur van zijn Praga overgegeven aan Tom Onslow-Cole, die hierna meerdere posities terugviel.

Aan de kop van het veld veranderde in de slotfase niks meer, waardoor Roger Green en Martin Short de allereerste race van de Superlights-divisie op hun naam schreven. Henk Thuis eindigde op de tweede plaats, voor James Abbott. Stefan Rosina eindigde op de vierde plaats en was hiermee de eerste Praga in het veld. Het duo Van Hover / Houthoofd eindigde op de vijfde positie.

Tekst: PR

11709004
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2131
3978
6109
11674281
67629
135985
11709004

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven