Roger Green en Martin Short hebben ook de tweede race van de Superlights-divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop op de Slovakia Ring op hun naam geschreven. Lange tijd leek Henk Thuis er met de overwinning vandoor te gaan, maar in de laatste minuten was het toch Martin Short die aan het langste eind trok.

Bij de start van de race gingen de drie Radical SR8’s er meteen als een haas vandoor. Hierachter had Priscilla Speelman een goede start, want zij stoomde vanaf haar achtste startpositie naar de vijfde positie in de race. Dit werd na de eerste ronde al de vierde positie, want Speelman slaagde er in om de Praga van Danny van Dongen in te halen.

Aan de kop van het veld was het ondertussen Henk Thuis die de eerste positie in handen had gekregen, gevolgd door Roger Green en Richard Fearns. Voor de Praga van Simon Wagner en Leo Hrobarek was het ondertussen al einde race, want die auto spinde in de tweede ronde van de baan.

Achter de top drie was James Abbott na een paar ronden verder naar voren gereden. Bij de start van de race was Abbott achteraan begonnen, maar binnen een paar ronden was hij alle Praga’s en ook Priscilla Speelman voorbij. Speelman kon hierna wel het gat tussen haar en achtervolgers Van Dongen en Rosina constant houden.

Na de pitstops lag Henk Thuis nog steeds op de eerste positie maar was daarachter Richard Fearns op de tweede plaats komen te liggen. Lang kon Fearns hier niet van genieten, want Martin Short was razendsnel onderweg en reed het gat richting Fearns al snel dicht.

Achter de top drie lag James Abbott ook na de pitstops op de vierde positie. Hierachter lagen na de pitstops Danny van Dongen en Stefan Rosina op de posities vier en vijf. Zij waren beiden voorbij gegaan aan Priscilla Speelman in de Radical SR3.

In de slotfase van de race werd de strijd om de koppositie nog zeer spannend. Henk Thuis lag op de eerste positie, maar Martin Short noteerde ronde na ronde de snelste ronde in de race. Met nog slechts een paar minuten te gaan had Short het gat richting Thuis helemaal dicht gereden. Een spannend gevecht volgde, waarbij Thuis zijn positie sterk verdedigde. Toch slaagde Short er in de laatste ronden nog in om de overwinning van Thuis af te pakken.

Tekst: PR

11758321
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2589
16228
26925
11702895
116946
135985
11758321

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven