Het overkomt een team niet alle dagen dat er een zege, vier podiumplaatsen en twee leidersplaatsen in twee kampioenschappen behaald worden tijdens één en hetzelfde weekend! DVB RACING klaarde de onwaarschijnlijke klus dit weekend op Circuitpark Zandvoort en op de Slovakiaring. In Nederland waren Hunter Abbott en Jeffrey van Hooydonk succesvol aan het werk in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en heel wat kilometers verderop was het Wim Lumbeeck die de kleuren van het team met succes verdedigde in de Benelux Supercar Challenge powered by Dunlop. Na dit weekend bleek eens te meer dat DVB RACING één van de opkomende formaties in het Belgische autosportlandschap is.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De Brit Hunter Abbott en Jeffrey Van Hooydonk waren dit weekend aan het werk in de tweede meeting van de gloednieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op Circuitpark Zandvoort gaven ze de Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Petronas de sporen en hoe! Al tijdens de eerste race van het weekend reed de ex-F1-testrijder naar de zege, zijn eerste van het seizoen en ook de eerste voor een Belg in het Benelux-kampioenschap. De Brabançonne weerklonk dus over de Nederlandse duinen. Race 2 was voor de Brit van het team en ook hij kon champagne ontkurken na de race. “Hunter werd knap tweede en legde zo de basis voor een bijkomend succes, hij zou namelijk leider in het kampioenschap worden”, aldus teammanager Frank Thuriaux.

De laatste race van het weekend, de 50 minuten durende race met pilotenwissel, was goed voor opnieuw een tweede plek voor DVB RACING. “Jammer wel dat op de startgrid één van onze concurrenten door de mazen van het net glipte met een wat late bandenwissel, waardoor ze met een voordeel aan de race begonnen. Ik denk dat we anders zeker nog een zege hadden kunnen behalen. Nu goed, het resultaat van dit weekend in Zandvoort is op zich al zeer mooi, want we behalen niet alleen knappe uitslagen, onze rijders staan ook nog eens eerste en tweede in het kampioenschap!”

Supercar Challenge powered by Dunlop
Nog goed nieuws kwam er voor DVB RACING van de andere zijde van het voormalige IJzeren Gordijn. In Slovakije, in de buurt van Bratislava, werd de tweede meeting van de Supercar Challenge powered by Dunlop verreden. Wim Lumbeeck verdedigde er zijn leidersplaats in de GT-klasse met succes. De lichtondernemer stuurde zijn schitterende Chrysler Viper GTS-R naar twee derde plaatsen. “Wim kan zo zijn eerste plek in het kampioenschap meer dan waarschijnlijk behouden”, aldus opnieuw Frank Thuriaux.

“Als we al deze resultaten samen bekijken, ja, dan is dit misschien wel het mooiste weekend uit het bestaan van het jonge team. Ik denk dat we stilaan op kruissnelheid aan het komen zijn en het is nu aan ons om te bevestigen. Trouwens, indien rijders interesse hebben om met ons samen te werken, dan kan dat altijd. De prestaties van dit weekend bewijzen dat we het vertrouwen meer dan waard zijn!” 

11719580
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
622
3747
16685
11674281
78205
135985
11719580

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven