Afgelopen weekend werd op het schitterende Circuit van Spa Francorchamps (B) alweer het derde raceweekend van de Supercar Challenge verreden. Voor Henry Zumbrink en zijn team was het een hectisch weekend. Met de nieuwe racewagen en steeds wisselende circuits, is het constant zoeken naar de juiste set-up en bandenkeuze. Ondanks mooie gevechten en schitterend weer in de eerste race, moest Zumbrink zondag de keuze maken om zijn race op te geven door slecht zicht vanwege hevige regenbuien. Teleurstellend, maar uiteindelijk wist de coureur toch waardevolle punten voor het kampioenschap te behalen dit weekend.


De vrijdag en zaterdag waren zonovergoten met temperaturen oplopend tot 30 graden, met een baantemperatuur rond de 40 graden. Tijdens de trainingen op vrijdag wist Henry goede tijden neer te zetten. Tijdens de kwalificatie later op de dag was het helaas niet mogelijk om een vrij rondje te krijgen, vanwege het drukke veld en situaties op de baan, waardoor regelmatig niet voluit gereden kon worden. De rijder uit Amerongen kon uiteindelijk toch een vierde tijd voor race één en een derde tijd voor race twee neerzetten met zijn Volvo S60.

Race één:
Op zaterdag was het tijd voor de eerste race van de Supercar Challenge op het prachtige Circuit in de Belgische Ardennen. Zumbrink ging van start als vierde en wist zich langs een Ferrari en een McLaren racewagen te vechten naar de tweede positie. Deze plek wist de snelle Volvo rijder te hanteren tot de pitstops. Eenmaal bij het team in de pitstraat bleek dat de Dunlop banden veel te verduren hadden op de heuvelachtige baan en dermate versleten waren, waardoor Henry de rest van de race rustiger aan moest doen. In de reglementen van deze klasse is het namelijk niet toegestaan de banden tijdens de race te wisselen, naast het feit dat dit extreem veel tijdverlies zou geven op zijn opponenten. Uiteindelijk wist Zumbrink de zevende positie binnen te halen, met volledig versleten banden.

Race twee:
Na twee prachtige dagen, was de zondag een totaal andere dag. Tijdens de race van de Supercar Challenge kwam er een regenbui, die uitte in zware regenval. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding de race toch van start te laten gaan onder begeleiding van de safety car, waarna de volledige race in regen werd verreden. Zumbrink ging als derde van start, maar moest deze positie al snel opgeven. Hoewel de rijder diverse andere coureurs onder druk kon zetten, moest hij snel afhaken. De Volvo S60 was volledig beslagen aan de binnenkant, waardoor het niet verantwoord was verder door te rijden. “Mijn ramen besloegen de gehele tijd, waardoor ik bijna niks zag”, vertelde Zumbrink. “Ik heb nog wel een paar ronden doorgereden, maar ik vond het uiteindelijk te gevaarlijk. Ik ben daarom voortijdig gestopt.” Henry vervolgt: “We hebben nog het nodige werk te doen aan onze nieuwe racewagen. De Volvo is echt supersnel en kan meekomen met het veld en we kunnen ook zeker op het podium terechtkomen. Alleen zijn we nog druk bezig met de juiste bandenkeuze. We maken gebruik van Dunlop banden in dit kampioenschap en nu is het zaak om de juiste voor de Volvo S60 te vinden! Over twee weken is het volgende raceweekend alweer op
het Circuit van Zo lder (B). Deze baan ligt mij, dus ik ga hier duidelijk voor de overwinning.”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products,Parodontologie P. Eigenhuis, Explora Ede, Autohandel Henk Heikamp, Okker reclame, BGT Maarsbergen, Holding Triple B,
Otto de Gooijer Automobielen, Cabrio partners, ABI Veenendaal, ABC Hekwerken, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

Tekst: PR

11736890
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1508
3986
5494
11702895
95515
135985
11736890

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven