Na races op de Slovakia Ring en Spa Francorchamps de afgelopen weken komt de Supercar Challenge powered by Dunlop komend weekend voor de tweede maal dit seizoen in actie op Circuit Zolder. Ditmaal is de Supercar Challenge met al zijn divisies te gast bij de SUPERSTARS @ ZOLDER, een evenement dat ook door V-Max Racing Management georganiseerd wordt. Het belooft een schitterend weekend te worden, met naast de Supercar Challenge ook de Superstars International Series, de Formido Swift Cup en het Burando Production Open. Bijzondere toevoeging komend weekend aan het startveld van de GT-divisies van de Supercar Challenge zijn de deelnemers van het Italiaanse GT Sprint-kampioenschap. Zij zouden dit weekend aparte races rijden maar zijn door een gering deelnemersveld toegevoegd aan het startveld van de Supercar Challenge. Gevolg is wel dat het tijdschema last–minute nog op veel punten is aangepast.

In de Super GT-divisie voeren Jim en Glynn Geddie het kampioenschap momenteel aan. De Schotse vader en zoon maken met hun McLaren MP4-12C GT3 dit jaar veel indruk en schreven al meerdere podia op hun naam. Gemakkelijk hebben zij het echter niet, want onder andere Roger Grouwels en Jan Versluis zitten de Geddie’s op de hielen. Daarnaast zijn ook het duo Lanting/Herber met de Ferrari 458 GT2 en Henry Zumbrink met de Volvo S60 V8 Silhouette dit seizoen zeer sterk. Zumbrink schreef eerder dit jaar op Circuit Zolder zelfs al een race op zijn naam en van hem wordt dan ook komend weekend weer veel verwacht. Bij Martin Lanting en Bob Herber hangt een overwinning ook steeds meer in de lucht, want met hun nieuwe Ferrari 458 GT2 zijn zij vanaf de Slovakia Ring al vooraan in het veld te vinden.

In de GT-divisie voert Wim Lumbeeck op dit moment het kampioenschap aan, maar dat zal na dit weekend waarschijnlijk niet meer het geval zijn. De Viper-coueur heeft zich namelijk op het laatste moment af moeten melden en verschijnt ditmaal dus niet aan de start. Dit maakt de weg vrij voor onder andere Steve Vanbellingen en Ward Sluys, die met hun BMW M3 Silhouette momenteel tweede staan in het kampioenschap. Zij gaan op Circuit Zolder samen met Pierre Etienne Bordet met zijn Volvo S60 Silhouette, het duo Wilkins/Scott in de Viper en Jan van der Kooi in de Lotus Exige GT3 uitmaken wie na komend weekend de nieuwe leider in het kampioenschap is.

In de GTB-divisie zijn het tot op heden debutanten Patrick Lamster en Marc Neyens die het beste presteren. De Porsche 997 GT3 Cup van het duo presteert tot op heden feilloos waardoor het duo dit jaar al meerdere malen op het podium plaats mocht nemen. Een overwinning zat er tot op heden nog niet in, maar daar kan op Circuit Zolder weleens verandering in gaan komen. Concurrentie kunnen Lamster en Neyens onder andere verwachten van Werner van Herck in de Mazda 3 tri-rotor, Rudy Lemmens in een KTM X-Bow en het duo Frijns/Wijnen en Marcel van Berlo die beiden met een Porsche 997 GT3 Cup in actie gaan komen.

Tot slot heeft het startveld van de GT-divisies komend weekend dus ook een extra toevoeging in de vorm van acht auto’s uit het Italiaanse GT Sprint-kampioenschap. Zij zouden in eerste instantie aparte races rijden tijdens het Superstars-evenement, maar door het kleine deelnemersveld is besloten om hun toe te voegen aan het startveld van de Supercar Challenge. Hierdoor wordt het startveld van de GT-divisies van de Supercar Challenge uitbreid met meerdere mooie GT3-bolides zoals een Audi R8 met achter het stuur Laurens Vanthoor en een Lamborghini Gallardo met achter het stuur routinier Peter Kox. Spektakel is dus gegarandeerd!

Het tweede startveld van de Supercar Challenge bestaat komend weekend zoals altijd uit de Supersport- en Sport-divisie. In de Supersport-divisie staat Luc de Cock momenteel aan de leiding in het kampioenschap. De Lotus-coureur heeft dit jaar alweer aardig wat mechanische pech gehad maar weet toch elke race weer veel punten te scoren. Ferry en Robin Monster presteren dit jaar ook weer sterk, maar zij hadden op Spa Francorchamps de pech dat zij door een lekke band veel punten verloren. Andere rijders die tot op heden sterk presteren zijn onder andere de duo’s Koen Bogaerts/Pieter van Soelen en Bas Schouten/Mark van der Aa uit de stal van JR Motorsport sterk en ook Jimmy Adriaenssens is met zijn Seat Leon SuperCopa de laatste races goed voorin te vinden. Waarschijnlijk komen er komend weekend alleen al in de Supersport-divisie meer dan 20 auto’s aan de start, door onder andere gastinschrijvingen van Christian Dijkhof in een Seat Leon SuperCopa uit de stal van Bas Koeten Racing en de Lotus Evora van Cor Euser Racing.

Ook in de Sport-divisie komen dit weekend veel auto’s aan de start. Koploper in het kampioenschap is hier Lotus-coureur Aart Bosman, die inmiddels al een aardige voorsprong aan het opbouwen is. Achter koploper Bosman is het momenteel erg spannend, met op de tweede plaats Clio-coureur Rob Nieman maar vlak daarachter Michael Verhagen in zijn Honda S2000, het duo Kars/Bédorf in een Clio, Eric van den Munckhof in zijn Focus Sport, Wesley en Maurits Caransa met een BMW 1-serie en Dennis de Borst met zijn Renault Clio. De Borst wordt komend weekend bijgestaan door een nieuwe tweede coureur in de vorm van Pim van Riet. Van Riet heeft jarenlange ervaring in de Renault Clio Cup en kan komend weekend dus voor veel spektakel gaan zorgen. Andere toevoegingen aan de Sport-divisie zijn komend weekend onder andere Jan-Jaap van Dalen met een BMW E36 M3, Dick van der Donk met een Focus Sport en het duo Ehlert/Simonis met een Renault Clio.

Voor de tweede maal dit seizoen verschijnt er komend raceweekend ook een derde startveld van de Supercar Challenge aan de start. Dit is de nieuwe Superlights-divisie, die enkele weken op de Slovakia Ring zijn debuut beleefde. Aan de start verschijnen komend weekend in ieder geval weer meerdere Praga R1’s, waar onder andere Robert de Graaff één van de nieuwe bestuurders gaat zijn. Daarnaast zijn er in ieder geval drie Radical SR8’s present die bestuurd gaan worden door Richard Fearns, Henk Thuis en Bob Roozenburg. Henk Thuis krijgt bovendien een nieuwe teamgenoot, namelijk niemand minder dan Rob Kamphues. Ook zijn er al zeven Radical SR3’s ingeschreven met als coureurs Priscilla Speelman, Ko Koppejan, Ziv Knoll, Glenn Haverhals, Kris Cools, het duo Jeuris/Wercks en het duo Rick van Geffen / Wibo Rademaker.

Tot slot is er bij de Superlights ook veel interesse uit de hoek van de CN type sportscars. Jürgen van Hover verschijnt evenals op de Slovakia Ring aan de start met zijn Norma, met ditmaal David Houthoofd als teamgenoot. Op Circuit Zolder is dit niet meer de enige Norma, want ook Filip Declercq heeft een soortgelijke auto ingeschreven. Daarnaast heeft het duo Guy Verheyen / Hans Verhelst zich ingeschreven met een Radical SR5 en verschijnt ook Bas Koeten Racing met minimaal één Wolf GB08 en Benny Goossens met een Juni SSE aan de start. Het belooft bij de Superlights dus echt een mooi startveld te worden!

De Supercar Challenge rijdt komend weekend tijdens een schitterend programma op Circuit Zolder. De prestigieuze Superstars International Series komen namelijk voor de eerste maal naar Zolder toe, een spectaculair toerwagenkampioenschap met aan de start BMW M3’s, Mercedes C63 AMG’s, Porsche Panamera’s en nog veel meer. De auto’s worden bovendien bestuurd door veel voormalig F1-coureurs zoals Vitantionio Liuzzi, Gianni Morbidelli en Nicola Larini. Daarnaast komen vanuit het Dutch Power Pack ook de Formido Swift Cup en het Burando Production Open naar Circuit Zolder. Kaarten voor het evenement zijn al verkrijgbaar vanaf 10,- euro en daarnaast hebben kinderen tot twaalf jaar onder begeleiding van een volwassene gratis toegang. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.superstars-zolder.be.

11717726
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2515
3784
14831
11674281
76351
135985
11717726

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven