Henk Thuis heeft na een spannend gevecht met Martin Short ook de tweede race van de Superlights-divisie van de Supercar Challenge powered by Dunlop tijdens het Superstars @ Zolder evenement op Circuit Zolder op zijn nam geschreven. De Radical SR8-coureur had het de gehele race aan de stok met Martin Short, maar die schakelde zichzelf na een spin uit voor de overwinning. Bij de CN prototypes ging de overwinning naar de gebroeders De Val, bij de Praga’s naar Danny van Dongen en bij de Radical SR3’s naar Ko Koppejan.

Henk Thuis had evenals in de race op zaterdag een goede start van de race en kon in de eerste bochten voor De Wolf van de De Val’s en de Radical SR8 van Martin Short blijven. Short had ditmaal ook een goede start van de race en haalde pakte in de eerste ronde al de tweede positie over van De Val.

Bij de strijd tussen de R1’s en de SR3’s had Danny van Dongen de beste start. De Praga-coureur bleef in de eerste ronde in deze strijd voor Wim Jeuris in de Radical en Guy Verheyen in de Norma. Daarachter was het spannend in een grote groep met Ko Koppejan, Rob Kamphues, Rick van Geffen en Berry van Elk.

Ko Koppejan pakte in deze groep al snel de zesde plaats algemeen over van Wim Jeuris maar die gaf zich niet zomaar gewonnen. Een halve ronde later pakte Jeuris namelijk bij het opkomen van het rechte stuk de positie weer terug van Koppejan. Ook hierna was de strijd tussen dit tweetal nog niet gestreden. Koppejan probeerde Jeuris in de eerste chicane weer in te halen, maar verloor hierbij veel tijd waardoor Rob Kamphues en Rick van Geffen weer bij dit tweetal konden aansluiten.

Aan de kop van het veld had Henk Thuis nog steeds de eerste positie in handen maar Martin Short bleef dicht bij de koploper. Ook achterin het veld was het spannend. De Praga van equipe De Graaff/ Ribbens was door een spin in de opwarmronde de race op de laatste positie gestart maar begon hierna met zijn Praga R1 aan een sterke inhaalrace. In de eerste vijf ronden haalde de Praga achtereenvolgens Jurgen van Hover, Dirk Vermeersch, Kris Kools en Guy Verheyen in.

In het middenveld was ondertussen ook veel strijd. Ko Koppejan lag nog steeds op de zesde plaats maar daarachter werd fel gestreden tussen Wim Jeuris en Rob Kamphues. In de negende ronde lukte het Kamphues om aan Wim Jeuris voorbij te gaan. Daarachter was Berry van Elk druk bezig om de aansluiting te vinden richting Rick van Geffen.

Ook aan de kop van het veld was de strijd nog niet gestreden. Henk Thuis en Martin Short waren hier nog steeds in fel gevecht met elkaar en in de elfde ronde leek het Short te lukken om aan Thuis voorbij te gaan. Thuis liet er echter geen gras over groeien en pakte de eerste positie meteen weer terug. Een spannend gevecht volgde, waarbij ook de achterblijvers een spannende rol speelden.

Short deed zijn uiterste best om Henk Thuis weer in te halen, maar reed flink op de limiet getuige zijn regelmatig blokkerende wielen. Short ging hierna zelf in de fout in de Villeneuve-chicane. Bij het aanremmen ging Short in de rondte waardoor zijn achterstand op Thuis meteen een stuk groter werd.

Ook na de pitstops had Henk Thuis de eerste positie in handen, maar Martin Short was toch weer in de buurt van koploper Thuis gekomen. Short noteerde snelle rondetijden en liep ronde na ronde een beetje in op Thuis. Achter de twee koplopers lag de Wolf van de De Val’s na de pitstop op de derde plaats, gevolgd door Danny van Dongen in de Praga R1 en Filip Declerq in de Norma. Daarachter lag Ko Koppejan op de vierde plaats.

De strijd om de vijfde positie in de race was na de pitstops spannend. Deze was in handen van Rob Kamphues, maar hij werd op de huid gezeten door Wim Jeuris, Rick van Geffen en ook Berry van Elk. Ook de strijd om de eerste plaats was onverminderd spannend, met Henk Thuis die alle zeilen bij moest zetten om zijn eerste plaats ten opzichte van Martin Short te verdedigen.

Short vergooide uiteindelijk zelf zijn kansen op de overwinning. Short spinde met nog tien minuten op de klok in de eerste bocht en kwam hierna vast te zitten in het grind. De marshalls kregen de auto uiteindelijk nog wel op de baan, maar Short liep hiermee een ronde achterstand op en kwam terug op de baan op de zesde positie. Vlak voor Rob Kamphues die nog steeds in fel gevecht was met zijn achtervolger Rick van Geffen.

Kamphues kon zijn zevende plaats in de race lang behouden, maar kon in de laatste ronden niet voorkomen dat Rick van Geffen toch nog hem in kon halen. Achter Kamphues lagen Wim Jeuris en Guy Verheyen op de posities negen en tien.

Aan de kop van het veld bleef de stand ongewijzigd. Henk Thuis won dus wederom de race, voor ditmaal de gebroeders De Val. Danny van Dongen eindigde met zijn Praga R1 knap op de derde positie, voor alle Radical SR3’s.

Tekst: PR

11736865
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1483
3986
5469
11702895
95490
135985
11736865

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven