Voor de tweede maal dit seizoen werd afgelopen weekend de Supercar Challenge op het Circuit van Zolder verreden. Op het Superstars weekend op het nostalgische circuit in België was veel publiek afgekomen. Na een weekend vol snelheid en het nodige werk aan de Volvo S60 wist Henry Zumbrink weer goed te scoren. Op een natte baan wist hij de competitie ver voor te blijven en zijn tweede overwinning van het jaar binnen te slepen.

Vrije trainingen en Kwalificatie
Op vrijdag werden twee vrije trainingen verreden. Beide trainingen wist Henry snelle tijden neer te zetten in zijn Volvo S60 en wist voor beide de tweede tijd te noteren.
Op zaterdagmorgen werden de kwalificaties voor de twee races van het weekend verreden. Ook hier wist Zumbrink weer snelle tijden te noteren. Door een zware crash van Jan Versluis in zijn Ferrari werd de eerste kwalificatie onder de gele vlag verreden, waardoor de snelle coureur geen snellere tijd kon en mocht noteren. Uiteindelijk werd de kwalificatie afgesloten met code rood (voortijdig einde) en werd de tweede starttijd neergezet voor de eerste race op zaterdag. Ook tijdens de kwalificatie voor de tweede race op zondag wist de coureur uit Amerongen van zich te laten horen en noteerde ook hier de tweede starttijd.

Race één:
Na twee heftige kwalificatieruns in de ochtend, werd op zaterdagmiddag de eerste race van de snelle Supercar Challenge verreden op het Vlaamse Circuit. Henry mocht van start vanaf de tweede positie, raakte kort op de derde plaats in de race, waarna hij de koppositie kon bemachtigen. Met zijn snelle Volvo wist hij goed in zijn ritme te komen en een stevige voorsprong op te bouwen op zijn opponenten. In de voorlaatste ronde ging het echter mis: het gaspedaal van de snelle silhouet racewagen bleef hangen, waardoor Zumbrink een kort uitstapje maakte in de grindbak. Na zijn wagen te hebben gereset, wist hij zijn weg te vervolgen, hoewel veel tijd verloren. Geddie, rijdende in een McLaren, had de achterstand op de Volvo ingelopen, dacht zijn kans te zien in de laatste bocht, waarna door een touché beide wagens de baan afgingen en de overwinning voor Zumbrink in rook opging.

Race twee:
Het eerste zomerweekend bracht ook veel regen in België. De tweede race van de Supercar Challenge ging droog van start, waardoor Henry op slicks van start ging. Aan de start van de race deed de coureur rustig aan om voldoende banden te sparen voor het verloop van de race en wist vast te houden aan een derde positie. Vlak voor de pitstops begon het te regenen op de oude Formule 1 baan en Zumbrink kon door zijn ervaring een voorsprong opbouwen op zijn slicks. Het team van Day-V-Tec wist de stop voor de Volvo rijder perfect te timen en een snelle stop te doen, waardoor de Volvo de koppositie kon pakken op regenbanden en de voorsprong op zijn opponenten wist uit te breiden. Zumbrink was de snelste in het veld en kon zijn tweede overwinning van dit seizoen noteren in de nieuwe Volvo S60.

Henry over zijn weekend in Zolder: “Eindelijk! Zoals ik had gehoopt, ben ik inmiddels meer gewend aan de Volvo S60 en hadden we dit weekend de wagen top voor elkaar! Het Circuit van Zolder ligt mij lekker en ik ben blij dat ik de tweede overwinning voor het seizoen heb kunnen noteren.”

Henry vervolgt: “Race één viel tegen, maar dat hoort ook bij racen. Maar het hele weekend was ik snel en ik heb de tweede race prima kunnen afsluiten. Ik sta nu derde in het kampioenschap, dus dat gaat ook de goede kant op. Met speciale dank aan de perfecte timing en de snelle pitstop van het team van Day-V-Tec!”

11709025
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2152
3978
6130
11674281
67650
135985
11709025

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven