Na races op Circuit Zolder, de Slovakia Ring en Spa Francorchamps strijkt de Supercar Challenge powered by Dunlop voor de eerste maal dit seizoen neer in Nederland. De Supercar Challenge is komend weekend namelijk actief tijdens de Gamma Racing Day op TT-Circuit Assen, waarbij alle divisies van de raceklasse in actie komen. Na een korte pauze van een paar weken staan de coureurs van de Supercar Challenge weer te popelen om met elkaar de strijd aan te gaan!

In de Super GT-divisie, de divisie met de snelste bolides binnen de Supercar Challenge, is de strijd om de overwinning elke race uitermate spannend. Koplopers in het kampioenschap zijn momenteel vader en zoon Geddie met een McLaren MP4-12C GT3 maar Roger Grouwels, rijdend met een Corvette C5.R GT1, zit het tweetal op de hielen. Ook Henry Zubrink met een Volvo S60 Silhouette en Jan Versluis en het duo Lanting/Herber allen uitkomend met een Ferrari 458 GT2 strijden elke race mee om de overwinning. Outsiders zijn Peter Hoevenaars, Barry Maessen, Peter Versluis en Berry van Elk, terwijl ook René Snel niet uitgevlakt mag worden. Hij neemt komend weekend weer voor de eerste maal dit seizoen deel aan de Supercar Challenge met zijn razendsnelle Porsche 996 GT2 RSR bi-turbo.

In de GT-divisie voert Pierre Etienne Bordet momenteel het kampioenschap aan. De Fransman, rijdend met een Volvo S60 Silhouette, behaalde dit seizoen al meerdere overwinningen maar viel ook al eens uit. Het kampioenschap is dus zeker nog geen gelopen zaak voor Bordet. Bovendien zijn Steve Vanbellingen en Ward Sluys koploper Bordet tot op acht punten genaderd in het kampioenschap. Dit duo wacht nog wel op hun eerste overwinning en zij zijn er dan ook op gebrand om die op TT-circuit Assen binnen te halen. Er zijn echter meer kanshebbers op de overwinning, zoals Jan van der Kooi met een Lotus Exige GT3 en het Engelse duo Wilkins/Scott met een Viper GT3. Gastrijder dit weekend is Bert de Heus, die ook met een Viper aan de start verschijnt. Daarnaast komt uit Denemarken Christian Siepmann meerijden met een BMW E92 M3 GTR en doet ook Danny van Dongen met zijn Praga R1 weer in de klasse mee.

In de GTB-divisie voeren Patrick Lamster en Marc Neyens met hun Porsche 997 GT3 Cup momenteel het veld aan. Hun voorsprong op achtervolger Rudy Lemmens bedraagt al 25 punten, maar toch is er in deze divisie nog van alles mogelijk. Zo zijn ook Charlie Frijns en René Wijnen weer present met een Porsche en strijdt ook Marcel van Berlo met een Porsche mee om de overwinningen. Daarnaast keert Jack van der Ende komend weekend terug in het veld met zijn BRL Mondeo V8.

Het startveld van de GT’s is dit weekend groter dan normaal, want tijdens de Gamma Racing Day maakt ook de Supersport-divisie van de Supercar Challenge eenmalig deel uit van dit veld. Het totaal aantal auto’s in dit veld overstijgt dit weekend dan ook de veertig wagens, wat zeker mooie beelden gaat opleveren. Zoals altijd verschijnen er in de Supersport-divisie de meeste bolides aan de start. Ditmaal zijn het er twintig, met uiteraard de vaste namen zoals het duo Bogaerts/van Soelen, de gebroeders Monster, Luc de Cock en Bas Schouten. Van deze groep gaat Luc de Cock momenteel aan de leiding in het kampioenschap, maar dat kan na de Gamma Racing Day weer helemaal anders zijn. Er verschijnen in Assen ook een paar gastrijders aan de start. Zo staat er weer een Speedtec Zilhouette ingeschreven voor Marcel ter Horst en de gebroeders Van Vliet en verschijnen naast de vaste deelname van Wim Meulders nog twee extra Sakers aan de start. Deze Sakers, gesponsord door SPAA05, worden ingezet door Bas Koeten Racing met twee razendsnelle rijders achter het stuur: Rogier de Wit en Derwin Belt.

Het tweede startveld van de Supercar Challenge wordt komend weekend gevormd door de Sport-divisie en de Superlights-divisie. In de Sport-divisie verschijnen weer veel bekende namen aan de start zoals de Spirit Racing Clio’s met achter het stuur Rob Nieman en het duo Bédorf/Kars, Aart Bosman met zijn Lotus Exige Cup en Eric van den Munckhof met zijn BRL Focus Sport. Andere snelle rijders zijn onder andere het duo De Borst/Kleijn met een Renault Clio, Maurits en Wesley Caransa met een BMW 130i, Remco de Beus met een BMW en Kim Troeyen met een Focus Sport. Veel mag komend weekend ook verwacht worden van Michael Verhagen, die de zomerpauze heeft benut om een snelle sequentiële versnellingsbak in zijn Honda S2000 te bouwen.  Gastrijder komend weekend is Kevin van Eldik, die momenteel met zijn BMW Compact ook hoge ogen gooit in het Burando Production Open.

Zoals eerder vermeld rijdt de Superlights-divisie van de Supercar Challenge komend weekend samen met de Sport-divisie. Voor deze nieuwe divisie van de Supercar Challenge is het de eerste maal in de geschiedenis dat zij in actie gaan komen in Nederland. De Superlights-divisie is een klasse bedoeld voor lichtgewicht sportwagens zoals de Radical, Praga R1, Wolf GB08 en Norma M20F. De auto’s lijken een beetje op prototypes bekend van Le Mans en zijn bovendien door het lage gewicht en sterke aerodynamica in staat om razendsnelle rondetijden te rijden. De Superlights-klasse is momenteel onderverdeeld in vier divisies: de divisie Praga R1, de divisie Radical SR8, de divisie Radical SR3 en de divisie CN type sportscars. De Praga’s worden komend weekend bestuurd door onder andere Berry van Elk, Danny van Dongen, het duo De Graaff Ribbens en Priscilla Speelman, de Radical SR8’s door Henk Thuis, Martin Short en Bob Roozenburg en de Radical SR3’s door het duo Van Geffen/Rademaker, Wim Jeuris, Co Koppejan en Rob Kamphues. Bij de CN type sportscars verschijnen tot slot de gebroeders De Val met een Wolf GB08 en Filip Declercq en David Houthoofd beiden met een Norma M20F aan de start.

De Gamma Racing Day belooft ook dit jaar een schitterend evenement te worden. Er worden meer dan 60.000 toeschouwers verwacht en het programma is dan ook om van te smullen. Naast de Supercar Challenge komen onder andere diverse formuleklassen in actie en zijn er ook races van motoren en zijspannen. Als klap op de vuurpijl komt niemand minder dan David Coulthard met een Red Bull F1-bolide een spectaculaire demo geven. Gratis kaarten  zijn verkrijgbaar op www.gammaracingday.nl voor uitslagen e.d. gedurende het weekend kan je ook terecht op http://www.supercarchallenge.nl/

Heb je komend weekend dus nog niks te doen? Kom dan naar TT-circuit Assen voor de Gamma Racing Day!

12197119
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
136
3926
16682
12160227
10710
92573
12197119

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven