Komend weekend reist de Supercar Challenge powered by Pirelli voor zijn tweede evenement van seizoen 2014 af naar de Nürburgring. Na de Paasraces op Circuit Park Zandvoort heeft iedereen de kans gehad om zijn auto weer optimaal te prepareren. In de GT-divisies moeten de teams dat ook wel, want met naast de bekende namen ook enkele nieuwe deelnemers gaat de strijd om de overwinning zeer spannend worden.

In de Super GT-divisie is het na de Paasraces Henry Zumbrink die de rangschikking aanvoert. De bestuurder van de Volvo S60 V8 Silhouette begon het seizoen sterk op Circuit Park Zandvoort en pakte al 41 punten. Zumbrink wordt in de stand echter op de huid gezeten door Martin Lanting en Bob Herber, die met hun Ferrari 458 GT2 op Zandvoort hun allereerste overwinning ooit behaalden in de Super GT-divisie. Zij lijken dus zeker kanshebbers op de titel dit seizoen en Zumbrink zal dan ook flink zijn best moeten doen om Lanting en Herber voor te blijven. Daarnaast zijn er naast Zumbrink en het duo Lanting/Herber nog veel meer kanshebbers op een overwinning in de Super GT-divisie. Wat te denken van Roger Grouwels in zijn nieuwe Viper, Niels Bouwhuis en René Wijnen in de verbeterde Vicora en Berry van Elk die nu toch echt eens wil gaan scoren met zijn Mosler. Kelvin Snoeks is bovendien na zijn 0 punten op Zandvoort met zijn Volvo S60 V8 SIlhouette uit op revanche.

In de GT-divisie van de Supercar Challenge zijn het Patrick van Glabeke en Frédérique Jonkheere die na de Paasraces de stand aanvoeren. De nieuwkomers in de Supercar Challenge, rijdend met een Ferrari 458 GT3, pakten op Zandvoort meteen een overwinning maar kregen dat niet cadeau. Onder andere Craig Wilkens met zijn Viper GT3 en het duo Thuis/Van Riet met een nieuwe Radical RXC maakten het Van Glabeke en Jonkheere zeer moeilijk. Op de Nürburgring wordt het bovendien helemaal niet gemakkelijk om een overwinning te behalen in de GT-divisie, want er hebben zich enkele nieuwe rijders ingeschreven. Zo is Thierry Verstraete present, die samen met Pieter Dubois een Lamborghini Gallardo GT3 bestuurt, is Pierre Etienne Bordet met een Porsche 997 GT3-R van de partij en komen uit Luxemburg Pol Stoffel en Carlos Rivas met een Ferrari 458 Challenge naar de Ring. Tot slot zijn er ook nog twee extra Radical RXC’s ingeschreven door Luc Dodlon en Rafael Unzurrunzaga.

Ook de GTB-divisie kent in vergelijking tot de Paasraces op de Nürburgring enkele nieuwe namen. Zo zijn Werner van Herck met zijn Mazda 3 tri-rotor en Rudy Lemmens met een KTM X-Bow terug van weggeweest, komt uit Duitsland Oliver Freymuth met een Renault Mégane Trophy en verschijnen Guy Verheyen en Hans Verhelst met een nieuwe Porsche 991 GT3 Cup aan de start. Daarbij komt ook nog eens dat Daan Meijer, Marcel van Berlo, het duo Kool/Koebolt en Fiona James allemaal azen op een overwinning. Het gaat voor Tom en James Webb, die momenteel aan de leiding gaan in het kampioenschap, dus niet gemakkelijk worden om met hun BMW ook op de Nürburgring een overwinning te pakken.

De Supercar Challenge powered by Pirelli komt komend weekend met al zijn divisies in actie op de Nürburgring, met naast een startveld voor de GT-divisies ook een startveld voor de (Super)sports en een startveld voor de Superlights. De Supercar Challenge maakt daarbij ook nog eens deel uit van een schitterend programma. De klasse is op de Nürburgring namelijk onderdeel van Acceleration 2014, dat naast drie spectaculaire raceklassen ook een groots muziekfeest met zich meebrengt. Bekende artiesten die op gaan treden zijn onder andere David Hasselhoff, Samantha Fox, 2 Unlimited, de Bingo Players en Otto Knows. Heb je komend weekend dus nog niks te doen, kom dan zeker kijken op de Ring! Meer informatie over het evenement is te vinden op www.acceleration-deutschland.de

12197402
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
419
3926
16965
12160227
10993
92573
12197402

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven