Afgelopen weekend reed de Dutch Supercar Challenge op het circuit van Oscherleben. Voor Meindert van Buuren in de Papagayo V8Star was het een produktief weekend. In de eerste race, gereden op zaterdag, pakte hij zijn tweede podium van dit seizoen en finishte als tweede. De race op zondag bracht hem de zesde plaats. Teamgenoot Nicky Pastorelli was afwezig vanwege verplichtingen in de American LeMans Series.

"Zaterdag was het een hele mooie wedstrijd," aldus Van Buuren uit Duitsland. "De training op vrijdag ging al heel goed, ik eindigde op de vijfde plaats. De Papagayo V8Star hield het goed en ook zaterdag ging het super."

Startend vanaf de vijfde startpositie verloor Van Buuren afgelopen zaterdag een plaats. In wisselende weersomstandigheden wachtte hij vanaf zijn zesde positie in de wedstrijd zijn kansen af. En die kwamen er. Door een ongelukje voor hem lag hij al snel op de vierde positie in de wedstrijd.
"Uiteindelijk had ik de goede snelheid te pakken en heb nog twee wagens in kunnen halen om de tweede plaats in de wedstrijd te pakken. Ik denk echter dat als Nicky hier ook was geweest, we waarschijnlijk de overwinning hadden kunnen bemachtigen. Ik ben voor nu echter blij met deze tweede plaats," aldus Meindert van Buuren.

Zondag stond de Papagayo V8Star als tweede wagen op de startgrid klaar voor de race. Bij de start kwam Van Buuren in de problemen. Door blokkerende remmen in de eerste bocht, schoot hij van de baan en moest achteraan het veld aansluiten. "Zwaar balen uiteraard," aldus Van Buuren. "Gezien de startpositie had ik een andere uitslag voor ogen dan de zesde plaats. Ik heb gereden voor wat ik waard ben en ben dan ook wel blij dat ik vanaf de laatste positie dat toch maar weer heb gered. Al met al ben ik echter zeker niet ontevreden. Met deze uitslagen in Oschersleben zijn we een plaats in het kampioenschap gestegen. We staan nu vijfde in het algemeen klassement. De achterstand op de koploper is echter niet onoverbruggelijk, dus er gloort nog altijd hoop aan de horizon."

Vanuit Amerika reageert Nicky Pastorelli enthousiast op de prestatie van zijn teamgenoot. "Geweldige prestatie van Meindert dit weekend en ik vind het natuurlijk jammer dat ik deze races in Oschersleben heb moeten missen. De volgende race op het circuit van Assen sta ik er alleen voor. Ik hoop dat ik dan ook een goed resultaat kan neerzetten."

De volgende race in de Dutch Supercar Challenge wordt gereden op 3 augustus op het circuit van Assen tijdens de Rizla Racing Days.

Tekst: PR

11733323
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1927
3848
30428
11674281
91948
135985
11733323

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven