Op het zonovergoten circuit van Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen werd afgelopen weekend de derde ronde verreden van de Supercar Challenge. Op de door coureurs zeer geliefde baan had Henry Zumbrink niet eerder veel succes gehad, maar afgelopen weekend gaf de omkeer. Met zijn Volvo V8 wist hij de snelste van het weekend te zijn en met optimale score huiswaarts te keren!

Vrije trainingen en Kwalificatie
Na de technische malaise op de Nürburgring was het team klaar voor het raceweekend op het befaamde circuit. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag was de Ameronger dan ook behoedzaam om de wagen te testen en wist tijden in de middenmoot te rijden. De kwalificatie voor beide races verliep super. Met de snelste tijd en een groot gat tot zijn opponenten, wist de jonge rijder de perfecte pole positie voor beide races te scoren.

Henry over zijn trainingen en kwalificatie: “Tijdens de vrije trainingen ben ik vooral bezig geweest met de set-up voor het weekend. Spa Francorchamps had mij nog niet eerder succes gebracht, dus ik was erg benieuwd hoe alles zou verlopen. Tijdens de kwalificatie wist ik echter de snelste te blijven, met een paar tienden voorsprong op mijn opponenten. Een super begin van een mooi weekend om de pole positie voor beide races te scoren!”

Race één:
De eerste race voor de Supercar Challenge stond gepland op zaterdagmiddag. Met een start vanaf de pole, wist Zumbrink al in de eerste bocht zijn koppositie te behouden. Deze koppositie wist hij te behouden tot aan de verplichte pitstop. Bij het inrijden van de pits kwam de Safety Car de baan op door een incident elders op de baan, waarachter Henry als eerste kon aansluiten. Met de Safety Car werd direct alle voorsprong teniet gedaan, want de twee Ferrari’s sloten direct achter de Volvo V8 aan. Met het vrijgeven van de baan kon het spektakel (voor rijders en publiek) dan ook beginnen en begon er een prachtige strijd om de winst voor de eerste race, waar Zumbrink als beste uit de bus kwam.

Race twee:
Hoewel de tweede race minder spectaculair was dan de eerste op zaterdag, was het resultaat zeker niet minder. Henry kon vanaf pole positie van start gaan en heeft zijn koppositie niet meer uit handen gegeven, maar zelfs losgereden van de rest van het veld. Na de verplichte pitstop was het noodzaak om constante ronden te rijden, wat nog best spannend was met de bandenslijtage vanwege de hitte. Met zijn inmiddels ruime ervaring wist hij het hoofd echter koel te houden om de race netjes te vervolgen en wederom de winst te pakken.

Bekijk het verslag op TV a.s. zondag 15 juni, RTL7 om 14.00 uur.

De volgende ronde van de Supercar Challenge wordt verreden in het weekend van 28 & 29 juni a.s. op het Circuit van Zolder in België.

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Holding Triple B, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio .nl, Volvo Cars Nederland, vader Hans Zumbrink en monteur Giel van Os.

11765240
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1467
3936
33844
11702895
123865
135985
11765240

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven