Dat velen de Motorsport Arena Oschersleben links lieten liggen en bestempelen als een minder leuk of minder mooi circuit is geheel onterecht. Vraag dat, na de tweede race van het Dutch Supercar Challenge weekend, maar aan de JR Motorsport coureur Pieter van Soelen die de winst in een zinderende strijd naar zich toe wist te halen!

Na de race van gisteren waarin hij een zeer sterke opmars maakte en zijn bolide uiteindelijk op de vijfde plaats parkeerde, was het vandaag een iets makkelijkere race. Immers het grootste deel van het veld zat er al achter, slechts vierbolides moest Van Soelen voor zich dulden.

Om 12.30 uur ontbrandde de strijd en togen Van Soelen en zijn collega’s onderweg voor 60 minuten racegeweld. Dat de JR coureur patent op snelle starts die hem positiewinst opleveren illustreerde hij ook vandaag. De derde plek was direct de prooi voor de titelkandidaat, een plek op het ereschavot en een positie met potentie.

Dat hij serieus was in zijn poging om naar voren te komen bleek bij het ingaan van de tweede ronde toen de wit met blauwe BMW 1-serie al op de tweede positie voorbij kwam denderen. Eén Aston Martin belemmerde van Soelen nog om de hoogste trede van het podium te mogen beklimmen.

Nadat Pieter de tweede positie had veroverd kon hij er eens lekker voor gaan zitten om zich naar de Aston toe te vechten. De nummer één en twee in de race trokken gezamenlijk een groot gat naar de rest van het veld en lieten een knap staaltje racewerk zien. Ruim voor de pitstopwindow werd geopend was het Van Soelen al die de aanval had ingezet op de leider in de wedstrijd. Het gat dat aanvankelijk comfortabel was voor de leidende Aston slonk rap.

De pitstops gooide de zaak overhoop en brachten Van Soelen een positie winst ten opzichte van zijn directe concurrent voor de gelegenheid. Even zag het er naar uit dat Van Soelen de leiding in handen had, echter ook de snelle Rus Lev Fridman had een uitstekende pitstopstrategie en wist zich zo aan de leiding van het veld te nestelen. Nadat al het stof was opgetrokken van de pitstops bleek Van Soelen nog altijd tweede te liggen op ruime achterstand van de BMW van Fridman.

De 1-serie van JR Motorsport bleek echter de absoluut snelste tijden te kunnen rijden en wist in een tijdsbestek van elf ronden het gat van 14 seconden te dichten. Met 16 minuten op de terugtikkende klok versnelde Van Soelen nog eens en klokte een 1:39.9, slechts een ruime 0.6 seconden boven de snelste raceronde die in de derde ronde eveneens op naam van Pieter kwam met een 1:39.293.

Behendig door de achterblijvers laverend wist Fridman zich lange tijd de BMW 1-serie van het lijf te houden, maar zal via de radio van zijn team zeker ook de waarschuwing hebben ontvangen dat Van Soelen ontketend was en er alles aan gelegen om zich naar de winst te rijden. Dat Fridman niet in staat bleek sneller te gaan werd duidelijk toen zijn tijden constant bleven, terwijl die van Pieter steeds een toefjes sneller werden.

Na een rondenlange zenuwslopende strijd tegen de klok dook Van Soelen dan toch eindelijk in de spiegels van de leider. De klok op start/finish gaf echter nog een krappe drie minuten aan, amper tijd voor twee rondjes. Waar liggen de mogelijkheden om erlangs te gaan, maakt Fridman een foutje, kan hij optimaal verdedigen. Dat moeten de gedachten van Van Soelen zijn geweest. De antwoorden kwamen bij het vallen van de vlag toen Van Soelen nog geen neuslengte voor Fridman over de streep kwam, een gat van slechts 0.09 seconden scheidde de kemphanen. Van Soelen won magistraal en overtuigend!

Na het vallen van de vlag klom een juichende Pieter uit de cockpit en verklaarde: “Zo’n gave race heb ik nog nooit gereden en met zo’n kleine marge heb ik nog nooit een race gewonnen! Wat was het gat? Een tiende seconde ongeveer? Geweldig! Helemaal super!”

Dat Pieter en zijn team zeer tevreden van Oschersleben huiswaarts keren, dat mag duidelijk zijn. Van de allerlaatste plaats aan de start gisteren tot winst aan de finish vandaag, een beter resultaat kon onder de omstandigheden niet behaald worden.

Tekst: PR

11724351
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1393
4000
21456
11674281
82976
135985
11724351

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven