De eerste race van de Supercar Challenge Superlights tijdens de Syntix Superprix op Circuit Zolder is gewonnen door Rick van Geffen. De Winkelstraat.nl-coureur was in de regen heer en meester en eindigde met ruime voorsprong voor teamgenoot Wibo Rademaker. Henk Haane legde beslag op de derde positie en pakte daarmee de eerste plaats in Group 2.

De coureurs van de Superlights stonden voor de start van de race al voor een belangrijke keuze. Door de regenval moest er namelijk gekozen worden voor slicks of regenbanden en omdat het niet echt hard regende kozen sommige rijders voor slicks en anderen voor regenbanden. Voor de start van de race ging het hierdoor al fout bij meerdere coureurs. In de chicane voor het rechte stuk gingen namelijk al meerdere wagens in de rondte waardoor er eigenlijk maar twee auto’s in formatie van start gingen. De wedstrijdleiding besloot hierdoor de safety car de baan op te sturen, zodat het veld weer opnieuw kon formeren.

Ook bij de herstart ging het echter fout. Jacques Derenne ging namelijk bij het uitkomen van de chicane in de rondte en ook Carlo Kuijer en Nol Kohler verloren een paar posities. Aan Henk Haane ging dit alles voorbij, de bestuurder van de Tatuus PY012 pakte meteen de leiding in de race voor Filip Declercq en de winkelstraat.nl Radical. Daarachter sloten Wibo Rademaker, Wim Jeuris en Ko Koppejan aan op de posities vier tot en met zes.

De race werd dus verreden onder natte omstandigheden en dat bleek niet voor iedereen gemakkelijk. Onder andere Nol Kohler en David Houthoofd, beiden op slicks gestart, gingen in de beginfase van de race in de rondte en ook andere coureurs hadden moeite met de omstandigheden.

Ook Henk Haane kon zijn eerste plaats in de race niet vasthouden. De GH Motorsport-coureur werd namelijk al snel ingehaald door de Winkelstraat.nl Radical en moest niet veel later ook zijn tweede plaats prijsgeven. Ook Haane was namelijk gestart op slicks maar dit bleek de verkeerde keuze. Bij zijn pitstop wisselde de Tatuus-coureur dan ook snel naar regenbanden.

De winkelstraat.nl Radical kon ondertussen zijn eerste plaats behouden en zag bovendien dat teamgenoot Wibo Rademaker inmiddels op de tweede plaats terecht was gekomen. Na de pitstops lag Henk Haane inmiddels op de derde plaats, voor Norma-coureur Filip Declercq en Radical-coureur Ko Koppejan.

Declercq kon zijn vierde plaats echter niet behouden. De Norma-coureur viel in het tweede gedeelte van de race snel terug en moest toestaan dat het duo Daniels/Dujardyn, Ko Koppejan en ook Rob Kamphues hem verschalkten.

Ko Koppejan en Rob Kamphues waren ondertussen in een fel gevecht terecht geraakt om de derde plaats in hun klasse. Die was in handen van Koppejan maar Kamphues drong in de slotfase flink aan. Kamphues plaatste in de voorlaatste ronde een knappe uitremactie in de ziekenhuisbocht en pakte hiermee de derde plaats in zijn divisie.

Henk Haane pakte in de laatste ronde de tweede plaats overall, maar de Tatuus-coureur kreeg na afloop nog een tijdstraf omdat hij zijn pitstop te vroeg had gemaakt. Haane verloor hierdoor zijn tweede plaats aan Wibo Rademaker. “Ik was gestart op slicks maar al snel bleek dat regenbanden de betere keuze waren. Die heb ik dus gehaald tijdens mijn pitstop, die achteraf iets te vroeg bleek te zijn”, verklaarde Henk Haane achteraf. “Voor ons is dit eigenlijk een grote test voor de 24h van Zolder, de auto is nog volledig nieuw dus we hebben nog bijna geen data over brandstofverbruik, banden en dergelijke. We zijn dus nog aan het leren, maar het gaat steeds beter!”

Aan Rick van Geffen ging dit allemaal voorbij, de Winkelstraat.nl-coureur pakte met overtuiging de overwinning in de race.Wibo Rademaker eindigde op de tweede plaats, voor Henk Haane en Rob Kamphues.

11737489
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2107
3986
6093
11702895
96114
135985
11737489

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven